Podpora dojčenia po pôrode: Čaje a vitamíny
Ahojte chcem si nachystať niečo po pôrode na podporu dojčenia či už nejaké čaje, vitamíny alebo niečo iné pripadne, tak poprosím vaše rady čo vám pomohlo. Chcela by som veľmi kojiť tak chcem byť pripravená na všetko poprosím vaše rady alebo typy ako sa rozkojiť už v pôrodnici.
Pripadne ak by som musela dokrmovať tak akým spôsobom lyžičkou, pohárikom alebo čím ? Aby si nezvyklo babo na fľašku. Ďakujem
Preco si babo nema zvyknut na flasku? 🙄😳
Ja si teda fakt neviem predstavit dokrmovat novorodenca lyzickou, ak by to dokrmovanie bolo nutne...
Vsetci moji boli zvykani aj na flasku a bola to najlepsia vec na svete, pretoze ked som hocikedy potrebovala odbehnut alebo sa nieco dialo so starsimi a dieta mal manzel, uplne normalne ho vedel nakrmit odsatym a zohriatym mliekom...
(A ano, mali od prveho dna aj cumlik. Ani jedna vec dojcenie ani u jedneho dietata "nepokazila").
Najdolezitejsie je caste prikladanie a kontakt. To ti pomoze najviac. A vela vela pit a normalne jest.
Co sa tyka dokrmovania, riesila by som len flasu. Moja na flasu zvyknuta nebola a ked som musela odist tak bol velky problem.
Najviac pomáha kľud, dostatok jedla, tekutín a často prikladať.
@anonym_autor mam 5 deti, 4 z nich sa mi nevedeli prisat na prsnik, nakoniec som ich to naucila, pri prvom som tiez riesila, ze nie flasku, ale cievkou mi to neslo, navyse som pouzivala klobucik, tak pchat tam cievku, snazit sa, aby dieta vobec otvorilo pusu a drzat prsnik (mam velke prsia), no potrebovala som dalsi par ruk, tak som presla na flasku Lansinoh, za mna najlepsia flasa, lebo babo ma dosiroka otvorenu pusinku a musi tahat ako z prsa, naozaj ten cumlik pre novorodenca ma tenucku dierku. Nakoniec som dala prec aj klobuciky a dojcila som cca 1,5 roka kazde dieta, stvrte 3 roky, piate ma aktualne 4 tyzdne. Uz sa prisava na prsnik, nie dokonale, ale za mesiac mi pribralo cca 1000g 🤣. Dokrmovala som v porodnici, lebo mne sa mlieko spusta neskoro, a aby sme nemali silnu zltacku, tak som dokrmovala, flaskou, 2 dni darovanym mlieckom od mamiciek a dalsie 3 dni UM. Potom uz nebolo treba.
Mne na rozbeh laktacie pomahalo, aspon to dieta nech olizuje bradavku, a ked sa teda neprisali, tak som tomu pomohla odsavackou, casto a kratko, asi 4-5 min., mliecko sa rozbehlo plynulo, ziadne tvrde prsia ako kamene. A vela pit, najma teple caje, hoci aj ovocne. Pijem aj hroznovu stavu z DM, uzivam asi 2x Moringu z BrainMax, senovku a benedikt nechcem ani vidiet, nepomahalo mi to a a nafukovalo ma zo senovky a babu to tiez nerobilo dobre.
Ak by si potrebovala podporu a rady, mozes mi napisat SS. Nie som fanatik ako mamilacky, ale dojcit som chcela doooost velmi, muz tvrdil, ze "aj cez mrtvoly". Ale nie tak celkom, lebo som sa nebranila ani klobucikom, ani flaske. Dokonca je dobre, ked babo vie sat aj/aj, vie ho v pripade nutnosti nakrmit niekto iny, nie ako nase prve dieta, najprv si na flasku zvhkol, potom som presla na plne dojcenie a ked mal pol roka, tak ho mama nevedela nakrmit, ked som potrebovala odist, davala mu lyzickou a prikrmy, ale ani vodu nechcel, nevedel ani tie pohariky s naustkami pochopit a v lete to bol boj, aby mal dost tekutin, v kuse na prse 🫣...
Takze pozitivne myslenie a pojde to. Drzim palce!
Takze sa mi potom pripadne kludne ozvi. Ale vsetko s kludom, potrebujes hlavne pokoj, dobre jest a pit, vela byt v kontakte s babatkom, prikladat casto a bude to 😉
Najdolezitejsie je caste prikladanie a kontakt. To ti pomoze najviac. A vela vela pit a normalne jest.
Co sa tyka dokrmovania, riesila by som len flasu. Moja na flasu zvyknuta nebola a ked som musela odist tak bol velky problem.
@anonym_88fc75 presne! A tie deti su dost flexibilne, vedia aj/aj, teda moje urcite.
@anonym_88fc75 presne! A tie deti su dost flexibilne, vedia aj/aj, teda moje urcite.
@nevenka suhlasim. Moja sa to uz potom ani nenaucila takze flasku nikdy nemala. Ked mala cca polroka naucila sa pit z pohara, s flasou som to vzdala 😀 kojim stale, teraz bude mat dva roky. Ak by som mala spravit nieco inak, tak prave to, ze by som ju od zaciatku ucila aj na flasu.
Ale poviem jedno, ze ma velmi prekvapilo pri prvom dietati, ako casto a ako dlho sa novorodenec krmi! V prvych 2 mesiacoch som nic nerobila, len dojcila. Obrazne povedane. Aj teraz, davame dalsie kolo, striedame prsniky, podriemka si a znova, odgrgnut a znova, kym nie je napapane. Nie vsetky deti sa najedia za 10 min. aktivneho sania. A klud 2 hodiny, to take okna, ze pospi 3 hodiny, su asi 2 za den, jedno v noci a druhe poobede. Inak ziadny rezim, plus koliky...
Niekedy maminy maju pocit, ze maju malo mlieka, ale toto sa mi osvedcilo, na kazdu nepohodu, zamrncanie, plac, ponukat prsnik. Aj sa mi pregrcne kolkokrat a potom este dopije 😅. Ale to priberanie o niecom svedci.
@anonym_autor mam 5 deti, 4 z nich sa mi nevedeli prisat na prsnik, nakoniec som ich to naucila, pri prvom som tiez riesila, ze nie flasku, ale cievkou mi to neslo, navyse som pouzivala klobucik, tak pchat tam cievku, snazit sa, aby dieta vobec otvorilo pusu a drzat prsnik (mam velke prsia), no potrebovala som dalsi par ruk, tak som presla na flasku Lansinoh, za mna najlepsia flasa, lebo babo ma dosiroka otvorenu pusinku a musi tahat ako z prsa, naozaj ten cumlik pre novorodenca ma tenucku dierku. Nakoniec som dala prec aj klobuciky a dojcila som cca 1,5 roka kazde dieta, stvrte 3 roky, piate ma aktualne 4 tyzdne. Uz sa prisava na prsnik, nie dokonale, ale za mesiac mi pribralo cca 1000g 🤣. Dokrmovala som v porodnici, lebo mne sa mlieko spusta neskoro, a aby sme nemali silnu zltacku, tak som dokrmovala, flaskou, 2 dni darovanym mlieckom od mamiciek a dalsie 3 dni UM. Potom uz nebolo treba.
Mne na rozbeh laktacie pomahalo, aspon to dieta nech olizuje bradavku, a ked sa teda neprisali, tak som tomu pomohla odsavackou, casto a kratko, asi 4-5 min., mliecko sa rozbehlo plynulo, ziadne tvrde prsia ako kamene. A vela pit, najma teple caje, hoci aj ovocne. Pijem aj hroznovu stavu z DM, uzivam asi 2x Moringu z BrainMax, senovku a benedikt nechcem ani vidiet, nepomahalo mi to a a nafukovalo ma zo senovky a babu to tiez nerobilo dobre.
Ak by si potrebovala podporu a rady, mozes mi napisat SS. Nie som fanatik ako mamilacky, ale dojcit som chcela doooost velmi, muz tvrdil, ze "aj cez mrtvoly". Ale nie tak celkom, lebo som sa nebranila ani klobucikom, ani flaske. Dokonca je dobre, ked babo vie sat aj/aj, vie ho v pripade nutnosti nakrmit niekto iny, nie ako nase prve dieta, najprv si na flasku zvhkol, potom som presla na plne dojcenie a ked mal pol roka, tak ho mama nevedela nakrmit, ked som potrebovala odist, davala mu lyzickou a prikrmy, ale ani vodu nechcel, nevedel ani tie pohariky s naustkami pochopit a v lete to bol boj, aby mal dost tekutin, v kuse na prse 🫣...
Takze pozitivne myslenie a pojde to. Drzim palce!
Takze sa mi potom pripadne kludne ozvi. Ale vsetko s kludom, potrebujes hlavne pokoj, dobre jest a pit, vela byt v kontakte s babatkom, prikladat casto a bude to 😉
@nevenka napísala som vám správu 🙂
Dojčenská flaska je nejaký novodobý nepriateľ moderných matiek? ☹️☹️☹️
Ja si neviem predstaviť o 3 ráno kŕmiť 30 minút dieťa lyžičkou 😳😳😳 a o 5tej znovu
Nevyspata matka nevyspate dieťa = horor
Dojcila som 6 mesiacov, potom som pre operáciu musela prestať a moje dieťa prešlo na fľašku.
Ja nevidím žiadny rozdiel medzi ním a inými deťmi. 😱😱😱😱asi som slepá
Dojčenská flaska je nejaký novodobý nepriateľ moderných matiek? ☹️☹️☹️
Ja si neviem predstaviť o 3 ráno kŕmiť 30 minút dieťa lyžičkou 😳😳😳 a o 5tej znovu
Nevyspata matka nevyspate dieťa = horor
Dojcila som 6 mesiacov, potom som pre operáciu musela prestať a moje dieťa prešlo na fľašku.
Ja nevidím žiadny rozdiel medzi ním a inými deťmi. 😱😱😱😱asi som slepá
@anonym_e53b9b a čo ste robila po pôrode pre to aby sa vám rozbehlo mliečko ? Nemusela ste brať žiadne doplnky na podporu dojčenia ?
@anonym_e53b9b a čo ste robila po pôrode pre to aby sa vám rozbehlo mliečko ? Nemusela ste brať žiadne doplnky na podporu dojčenia ?
@anonym_autor pila som hroznovu stavu matydak, caje na podporu dojčenia
Ale najdôležitejšie je dojčiť v noci, vtedy sa tvoria hormóny.
Veľa ponúkať prsník, podla toho ako bábätko pyta. Prvé dni som fakt celé dni a noci len dojcila
A veľa dávať hole bábätko na teba, koža na kožu
Striedať prsníky, rozmasirovat pred dojčením
Hlavne normálne jesť a spat vždy keď sa dá
@anonym_autor ak veríš na homeopatiká (ja nie) tak sú dostať take cukrove guličky

V prvom rade si nasaď do hlavy aj situáciu, že možno kojiť nebudeš. A budeš s tým v poriadku.. ver mi, že ti to pomôže viac ako čajík, čo vitamíny. Držím palce!