Pokazí fľaška dojčenie?
Ahojte, s mužom potrebujeme čas o samote lebo vidím že nás vzťah akosi stráca na kvalite odkedy máme synčeka, trávime spolu sami malo času. Syn ma 7 m je kojený a do toho 1x prikrm na obed a teraz sme pridali ovocie desiatu. Neviem ale ako to vyriešiť keďže syn nechce moje odsate mlieko ktoré je zohriate, akoby mu nechuti. Myslite že keby mu to jedno- dve kojenia ako budeme preč nahradim UM z fľašky pokazí mi to kojenie?
nie nevyhnutne.
poznam vela mamiciek, a ja takisto - po sekcii som kojenie rozbiehala dlho, najskor len flasa, potom kojenie, aj flasa a nakoniec len vylucne cisto kojenie (flasa nepokazila nic, keby som to neukoncila ja, syn by bol plne kojeny mozno aj do 3r, mala prisavka 🙂
Ja som prvé 2m odsávala a kŕmila z fľaše, až potom kojila, ale samozrejme som prikladala a skúšala.Nemyslim si, že to pokazí, ale dieťa nemusí fľašku chcieť
Podľa toho do kedy chceš kojiť.
Každá fľaša kazí kojenie.
Niektra rýchlo niektorá pomalšie.
To je na tebe
Prvého som kojila a plus davala aj z flase asi 2krat do dna od jeho 4m a v kojení som pokračovala do 10m ked mi uz uplne vymizlo mlieko. Fľaša vobec kojenie nekazí.
Nie, nepokazi a ti co to hovoria, bud nevedeli svoje deti na to naucit alebo to nikdy nerobili...moj syn bol kojeny, nestacilo mu, tak bol aj na UM a opat kojeny ..
Záleží od bábätka. Moja bola dojčená do 3 rokov aj z fľašky píla od 2 týždňov. Mali sme úplne obyčajnú fľašku.
Inak, zaspáva na prsníku, či o aké dve kojenia sa jedna?
Falsu vôbec nemusí prijat a ak ma kojenie na zaspávanie, tak to asi tak zo dňa na deň nenahradis.
a to kolko casu potrebujete osamote? Teda ci chcete ist na veceru alebo na vikend prec? Kebyze ho nakojis tesne pred odchodom, pojdete na veceru, kym budete prec dostane prikrm, a ked sa vratite tak znova nakojis
@mareka49 Kojím už 2 roky a malá nie a nie prestať, už ja to chcem seknúť A dávala som jej aj fľašu s UM, keď sme boli niekde na výlete nevyťahovala som prso pri každej príležitosti, strčila som jej fľašku. Aj teraz pred chvíľou mi vravela, mamka sprav mlieko, vypila trošku a prišla za mnou, že chce ešte moje. Kiežby tá fľaša konečne pokazila moje kojenie 🙏😂
@mareka49 ja som to mlieko nemala od zaciatku a kojila som kazdu hodinu a pol den noc, preto sme zacali s UM. Moemrnlane mam druhe a mam mlieko dost ale obcas dam flasku s mojim mliekom a tu pije a potom sa vráti bez problému .
A inak som rada ze mne tak postupne odišlo ,nemala som vobec problem s odstavenim a maly neplakal kvoli tomu
A vodu mu dávaš cez čo?? 🤔
@nafka0483 ja len že keď nie je na fľašu vôbec naučený tak ani UM doňho cez fľašu nedostane... Píše že nechce ani jej MM tak problém môže byť presne ten že nevie piť cez fľašu. A po ďalšie je otázne či by chcel vôbec UM keď je zvyknutý len na MM. Ja som tiež tak chcela naučiť dieťa od pol roka no mala som smolu... Žiadne UM nechcela.
U mna pri starsom synovi flasa (museli sme prechodnu dobu prikrmovat, lebo nepriberal) na isty cas kojenie velmi stazila, skomplikovala a bolo to trapenie...potom, ked sme zacali s prikrmami a najma kasou v pol roku, uz sme neprikrmovali UM a kojenie sa upravilo, bol dojceny 20 mes. Ale ja nechapem, 7 mes.babo nechavat bez rodicov, nastavovat na flasku, lebo chces byt s manzelom? To si neviete spravot spolu cas vecer, ked zaspi? Ci to sa rata len cas mimo domu? Ked sa rozhodnu mat ludia dieta, treba ratat s tym, ze sa zmeni na istu dobu vsetko a bude to zlozitejsie....
Kojila dom obe deti cca rok a pól a od dvoch mesiacov mali vodu z flasky ,umelé nechceli ani jeden a ani nikdy nepili umelé mlieko a zial ani normálne nevypije dodnes. Z flase pili moje odsate ked sme niekam išli,napríklad kamarátom na svadbu,ked som prišla domov zase sa nakojili…
Mám dvoch a obaja plne kojeny,pri prvom som večer dávala fľašu s mojím mliekom alebo svokra dávala,ked som bola v robote a druhy tiež bez problémov a prvého som kojila cez dva roky,druhého koiim zatiaľ 9mesiqciv a nie je problém s ničím 🤷
Ja som len kojila fľašku nechcela a ani nemala, keď začala sedieť skúšala piť z pohára keďže videla staršou sestru všetko opakovala a opakuje
Ja som kojila aj dokrmovala syna 27 mesiacov
Pri takomto velkom uz podla mna ani nie, skor z nej nebude vediet pit. Nie je nahodou problem flasa a nie zohriate materske mlieko?
Chceme ísť tak na 5-6 hodín niekde nie na celý deň alebo víkend. Samozrejme fľašku by som mu dala len vtedy a potom už keď budeme doma zas len prsník. Fľašku chcem využiť len teraz alebo príležitostne 2-3x do mesiaca na jednu - dve mliečne dávky.
@mimi3008 nemyslím si že je to strašný hriech, netreba zabúdať ani zanedbávať vzťah, raz za čas mi to príde v poriadku…samozrejme ak nebude chcieť fľašku a um tak ostaneme doma, on nám je prvoradý ale prečo si aj občas (u nás prvýkrát od jeho narodenia) neurobiť čas pre seba sami dvaja? Nevidím na tom nič zle..už je samostatnejší vie stvornozkovat, zahrať sa sám, moja mamina sa o neho postará veľmi dobre ak bude treba a nejdeme preč na celý deň alebo viac dni bude to pár hodín, možno mu ani to UM nebude treba, ja sa len pýtam v prípade ak by bol uz hladný 🙂
Moze a nemusi. Ja som prve tri mesiace odsavala a davala dietatu z flasky, pretoze sa nevedelo spravne prisat. Potom sa zrazu bez problemov prisal a kojila som do 2,5 roka. Flasu uz potom nevedel chytit do ust, ucila som ho po roku uz rovno na pohar.
Myslim, ze ked mu das raz za cas z flase, aby si si ty mohla odbehnut, nic tym nepokazis. Hlavne sa nenechaj vystresovat radami inych.
Keď ide o 5-6 h tak dostane prikrm a potom ovocie, ak nebude chcieť fľašu, alebo dáte z naustku.Taketo občasné nekojenie nič nepokazi
@mareka49 ja mam deti 4, prve sa nevedelo prisat, nebyt klobucikov a flasky, asi by som nekojila vobec. Kojila som ho do 17 mesiacov, pokial som mala mlieko a stratilo sa mi v dosledku dalsieho tehotenstva. V lete, ked mal 7-9 mesiacov, som mu chcela dat vodu z flasky, nechcel, az okolo roka sa naucil na flasku so slamkou. Dcerka sa prisat vedela, ale mala koliky a niekedy, ked bola total vycerpana a ubolena, potrebovala sa rychlo napit, tak obcas mala umele mlieko z flase a dojcila som ju do 20 mesiacov, kym nepovedala, ze si "neposi". Tretie dieta tak isto ako prve, ako 4 mesacny na flasku totalne zabudol a nevedel, nechcel z nej pit. Dojceny tiez cca 17 mesiavov, lebo som cakala stvrte a mlieko sa mi stratilo. Toto posledne babo tiez ma mlieko obcas z flase a tiez malo problem s prisatim, asi mesiac bola na klobucikoch a sem tam flasa.
Pouzivala som bud Avent a pri tychto 2 mladsich Lansinoh flasku. Nepokazilo sa nic.
Podla mna to tie deti vedia rozlisit, nase mali aj cumle a v pohode. A hlavne uz take 7 mesacne, ktore uz ma aj prikrmy, nic sa nepokazi podla mna. Len ta tvorba mlieka moze poklesnut, ked sa bude davat umele a nie odsate materske. Ale ak uz pekne papa prikrmy, tak tu problem nevidim. Netreba z toho dojcenia robit posvatnu kravu. A to hovorim ako matka zatazena na dojcenie. Naozaj som si to pri 3 detoch zo 4 tvrdo vybojovala.

Mne laktačná odporúčala fľašu "medela calma" tok mlieka je pomaly a vraj kojenie nepokazí, sama som ju ale neskúšala takže neviem. Obyčajná fľaša kojenie pokazí podľa mojej skúsenosti.