icon

Odmietanie príkrmu

1. mar 2023

ahojte potrebujem poradiť. moje dieťa (8m) už 2 mesiace odmieta príkrmy. Chcela by som aspoň jednu dávku mlieka nahradiť jedlom ale neviem čo bude lepšie. Skúšať dať aj na desiatu aj na večeru aj na obed ? alebo zatial len na obed kým nenahradí mlieko? U nás je to tak že ponúkam zakaždým aj príkrm ale proste na desiatu zje pár lyžičičiek to isté aj na večeru. Na obed zje tak 30g a proste zakaždým aj tak musím dať mlieko a to vypije celú dávku. Nemáte niekto podobnú skúsenosť?

nique
•
1. mar 2023

Moja dcera bola taka. Stale sa chcela len dojcit. Velmi som sa s nou trapila, ona ani usta nechcela otvorit. Ked uz v 10m nic nechcela jest, uvarila som silny vyvar a striekackou som jej davala do ust nasilu male davky. Postupne sa rozjedla. Dnes ma 4r a zje vsetko. Syn naopak zacal jest prikrmy bez problemov a dnes 6r vymysla. Velmi zle je.

autor
•
1. mar 2023

@nique och no je to niekedy boj s tými deťmi ...u nás je to teraz tak že zje tých par lyžičiek v pohode a potom zavrie ústa začne vrešťať a koniec :D ale aj tak pokrok kedže predtým aj tých pár lyžičiek bolo nasilu a cez plač aby aspoň ochutnalo.

zuzanaete
•
1. mar 2023

Tiez sme nali doma mliekoholika. Do roka zjedol iba par lyziciek. Od roka postupne zacal zvacsovat porcie.

andreatytler
•
1. mar 2023

Vobec nestresuj. Pekne papa. Par lyziciek je akurat tak dost. Vobec netreba viac.
Do roka ma byt mlieko zaklad stravy takze v ziadnom pripade neuberaj na mlieku a daj mu kolko chce. Ako bude rast vyzivna hodnota mlieka mu uz nebude stacit a bude jest viac prikrmov. Proste po case prestane byt pre neho mlieko jedlo, ale len tekutina. Ale kym mu staci, treba mu ho nechat.
Ja som tiez davala prikrm prvy a potom pred spanim mlieko.
Velakrat ten prikrm nechcel. Castokrat mal prikrm len 1x denne.
Jedinne co potrebuje je zelezo, lebo toho uz v mlieku nie je dost. Hlavne nukaj potraviny kde je ho vela a tie ostatne su len na kostovku.

zorkahorka
•
1. mar 2023

To je normalne,ze chce este mlieko.moj syn zjedol prikrm a este potreboval zapit.v 8 m je ale 30ml malo,uz by mal zjest viac. Mozno sa potrebuje rozjest

autor
•
1. mar 2023

@zorkahorka no len ako to spraviť ked odmieta ?