icon

Pokazí mi jedno nočné kŕmenie fľašou celé dojčenie?

3. júl 2020

vsetci ma strasia a ja tiez nechcem ublizit kojeniu sebe a malej ale potrebujem aby 1nocne krmil manzel. naozaj mi to pokazi kojenie? tych 10min s flasou ked inak ma 20hodin denne prso na.poziadanie?? prosim poradte mi

heidy222
3. júl 2020

Jedna stara detska sestra Mi povedala, ze z jej skusenosti to u 8 deti z 10 kojenie nepokazi. Ja som to riskla a Klaplo to.

mamka1984
3. júl 2020

Áno, uz jedna fľaša denne žial pokazila prisatie.

eliska13
3. júl 2020

Nám nie prvé 2 m som odsavala mlieko až potom kojila.Ak to je nutné riskni to

mamka1984
3. júl 2020

A nemôže manžel kŕmiť cievkou lebo pohárikom?

alikal
3. júl 2020

moja dcerka bola hned po narodeni 6 dni na jiske kde dostavala len flasu. este som mala tak vtiahnute bradavky ze mi tvrdili sestricky ze nikdy nebudem kojit. s klobucikmi zacala tahat hned jak mi ju dali na izbu a za 4 tyzdne som odlozila aj klobuciky a slo to, takze u nas flasa zle neurobila. ale vraj su deti co su lenivejsie a mohli by protestovat potom pri prse ale nemyslim ze jedna flasa v noci ked ani nevie to babo z coho taha by nieco zmenila 😉

simonah73
3. júl 2020

tak Ti poviem, moja flasu vobec nechcela, takze nemalo co pokazit.

paulinkaa2
3. júl 2020

Najprv by som skúsila či prijme flasu, lebo nemusí vedieť z nej pit 🙂

tara42
3. júl 2020

Ja kojim aj flaskujem a prisat sa vie aj ked je mozno viac lenivsia ale taha a papa. Vyskusaj, podla mna by to nemuselo pokazit.

luba41
3. júl 2020

ved nočné kojenie je najlahšie, dieta sa koji len na uspanie, ked sa precitá....ked nebude mama v noci ani prsník, bude rev a aj tak budeš musiet vstat..spíte spolu? nie je lepšie dojčit v noci pospiačky poležiačky? nemusíš vstávat ,nič, len sa natočíš..ano, aj 1 flaša može pokazit..ten pomer by som otočila.. 8 z 10 tich detí flaša pokazí kojenie...

pibza
3. júl 2020

Ja som kojila a dokrmovala cely cas kedze som nemala moc mlieka a kojili sme sa 1,5 roka bez problemov, cize u nas ziadne pokazenie kojenia nebolo. prisavala sa krasne napriek tomu, ze po 40 min na prse nasledovala flasa. ale...ked sa dalo a dnes viem, ze pri druhom ak mi to zas nepojde to budem praktikovat..som dokrmovala cez cievku. naucila ma to neskor laktacna. skuste ked tak takto ak sa bojite. u zeny sa to robi cez prsnik a u muza cez prst. kupite si cievku v lekarni alebo zdravotnych potrebach, jeden koniec do flase druhy na prst a babo bude cucat prst a tahom mu cez cievku potecie mliecko. nie je to take silne ako z flase .. je to ovela prirodzenejsie.

autor
3. júl 2020

@mamka1984 a mozes mi opisat ako to prebiehalo? zmena nastala hned? alebo postupne? ako sa to prisatie zmenilo? som paranoidna pri kazdom prisati pritom papa viac menej normalne stale... da sa to potom zvratit ked prestane clocek s flasou? skusime aj poharik zrejme...

mamutka
3. júl 2020

Manžel môže kŕmiť zo striekačky, tak, že ma babo v puse mužov malíček, cucka ho a po ňom mu bude opatrne púšťať zo striekačky mlieko. Ja som tak dokrmovala často prvý mesiac, až potom sa mi mlieko naplno rozbehlo.

eliska13
3. júl 2020

Vôbec sa toho nemusíš tak obávať ja som kŕmila v pôrodnici zo striekačky, doma z fľaše, plus som mala klobúčiky, malý cumel vlastne som porušila všetko čo sa dalo a čo nedoporucuju laktacne a neprišla som ani o mlieko a visel na prste vyše 2 r😊po 2 m som zahodila klobúčiky a normálne sa kojil, ale jasne, že som prikladali a skúšala aj skôr čo to zjedol zaspal a dokrmila z fľaše.mal nižšiu pôrodnú váhu, žltačku...nerob si z toho veľký stres

mamka1984
3. júl 2020

Postupne zacala prso odmietat, odtahovat sa, cez den papala menej. Tvorba, uz aj tak nizka, este poklesla, takze som flasou dokrmovala viac a viac. Nakoniec sa nechcela prisat vobec. Ale dalo sa to nastastie zvratit, teraz je opat plne kojena.

autor
3. júl 2020

@mamka1984 a ako sa to dalo zvratit aku si mala taktiku?

ivangeline
3. júl 2020

Nemusi tu flasu vobec chcet. Je tazsie ss to naucit...hlavne ak to babo uz je vacsie a zvyklo si na prsko. Mozno sa ti v noci zobudi s placom ze co to mi davate!! XD

mamka1984
3. júl 2020

No, cesta spat k dojceniu bola velmi tazka. Ked prsnik odmietala, mlieko som odsavala (moc mi to neslo, kazde odsavanie trvalo takmer hodinu). S babatkom som travila vsetok cas (doslovne, este aj zuby somsi umyvala ked bolo v nosici), stale som sa snazila ho prikladat, vela kontaktu koza na kozu... Skratka vsetko co odporucaju na mamille. Bolo to narocne, kvoli tomu odsavaniu som spavala velmi malo. Nestihala som ani varit, ani upratovat, vsetky pracovne povinnosti som zrusila. No a tusim do dvoch tyzdnov sa zacala znovu prisavat, potom uz slo vsetko dobre. Tu na koniku je skupina laktacna poradna, napis tam, mne rady od nich velmi pomahaju.

whatever1
3. júl 2020

Ja som začala prikrmovat po mesiaci. Kojenie mi to nepokazilo, kojím už skoro 2roky....

clevertina
19. júl 2020

Ahoj, ja ešte pridám moju skúsenosť. Mám 6t dievčatko. V nemocnici bola dokrmovana striekačkou, čo mi prišlo ako somarina,polovica skončila na krku. Hneď doma sme začali prikrmovat cievkou. Ak sme ale vonku a mliečko z cici jej nestačí alebo je sama vonku s ockom a začne jej plakať dostane dokrm z fľaše. Stále sa dobre prisava a teraz mam trochu viac mlieka tak prikrmujeme menej. Fľašu dostane teda cca 1x denne, ale u nás momentálne cievka začína pokulhavat a mala ju vypluva a odťahuje sa. Držím palce. Tiež som sa fľaše bála či ju nepokazil,ale nič sa nestalo a je super ak ju môže nakŕmiť aj ocko a vyťahovať cievku vonku je pre mňa total neprakticke. Ešte dodám, že cumel nepoužívame.