icon

Dojčenie a fľaša

16. okt 2022

Ahojte podla vas pri tejto flase by stratil zaujem o prsník? Vola sa Dr.Brown´s Medical dojčenská fľaša 60ml a cumlík Preemie . Ak su nejaké take flasky kludne napíšte prosím.

kikulienka94
•
16. okt 2022

pri hocakej flaške hrozí, že sa dieťa prestane dojčiť. aj potrebuješ dokrmovať UM, tak skús cievku .. aké máš staré bábo?
https://www.mamila.sk/sk/pre-zdravotnikov/lakta...

autor
•
16. okt 2022

@kikulienka94 a ta medela calma?

elis248
•
16. okt 2022

Pri obidvoch deťoch som kombinovala dojčenie a umelé mlieko z fľašky. Staršieho som kojila 11m a sám sa odstavil, mladší bude mať za pár dní 1 rok a zatiaľ pokračujeme v dojčení a nie je problém. Na umelé mlieko používam fľašu Nuk first choice.

kikulienka94
•
16. okt 2022

pri satí z hocijakej fľašky dieťa používa iné svaly v ústach, ako pri dojčení. Jednoducho to nie je to isté, ...Ani v prípade tej Medely si nemyslím, že zázračne vyvinuli náhradné prso vo flaške :D to, že niektoré deti to ustoja a dojčia sa v kombinácii s flaškou nie je záruka, že tebe to nič nepokazí. Poznám veľa prípadov, kde fľaška dokazila dojčenie tak, že museli mamičky prejsť na UM už v začiatkoch dojčenia. Mimochodom prirodzené odstavenie dieťaťa nastáva cca 2,5 roku 🙂

stanislavicenka
•
16. okt 2022

@kikulienka94 suhlasim. Takze ziadne samoodstavenie v 1roku neexistuje. Je to iba dalsi strajk.
@autorka drzim palce, ak chces dojcit, aby si to ustala,a hlavne, aby si mala myslienky v hlave zrovnane, a nevystrasil ta ani dojcensky strajk

mimi2019
•
6. nov 2022

Bohuzial, je to tak, ze nie je to iste. Z psnika to ide daleko tazsie a tak si lahko zvyknu na flasku. Syn vzdy protestoval dlhyyym placom ked mal pit z flasky a potom zase dlhyyym placom ked mal opat pit z prsnika. Myslim ze nezalezi na flaske, skusila som ich viac.

pandeia
•
10. jan 2025

Suavinex