Pokazil dudel dojčenie alebo sa robí zbytočné halo?
Ahojte, pokazil vám dudel dojčenie ? Alebo sa zbytočne z toho robí haló?
U nás nie
syn nemal dudel kým sme neprišli domov a laktačná nám povedala že je to ok nech dáme ale mal problemy s uzdičkou takže som ho kojila cez klobučiky alebo flašou a ked bolo všetko ok som ho len dojčila a občas dostal flašu s mm ked som išla von
ale zas syn mal dudel len na spanok žiadne že začal plač a hned sme mu ho strkali aby bol ticho alebo že ho mal vkuse v ustach
dokonca počas spanku ho vždy po čase vyplul
Nie, 1 mal silny reflux a dudel mu pomahal (zrusili sme preventivne okolo 1r kvoli zubom). 2. si ho sam zrusil asi v 4m. Obe deti boli plne dojcene az kym sa neodstavili same - ziadne UM dokrmovanie nebolo treba.
Obe deti odchadzali z porodnice s cumlíkom. Obe deti sa dojcili, dokedy sa samé neodstavili. Dcera rok a pol a syn cez 3 roky.
Ahoj, nie, ani u jedneho z deti. A dostali ho uz v porodnici. 🙂 Prave naopak, vdaka nemu som necitila obrovske bolesti bradaviek v tych zaciatkoch - ked dieta realne nepilo, len chcelo dudlovat. S dojcenim nebol problem.
Tak isto - obe deti som mala dojcene 2 roky a obe spavali s cumlom do cca roku a pol.. Mmch uz su/takmer dospeli (17,19) a musim povedat, ze maju aj velmi pekne vyvinute sanky a zuby - ziadne predkusy, rovny skus, zuby v peknom obluky (dcera nosi nocny strojcek iba kvoli rezakom, ktore jej mliecne neskoro vypadli a trvale sa jej posunuli trochu von). Podla mna aj preto - ze s cumlikom dychali cez nos a nie ustami, deti co dychaju ustami nemaju pekne vyninutu celust. Urcite by som sa cumla nebala, ze narusi dojcenie.
Mam 2 deti a ani pri jednom to neplatilo. Dudel mali uz v nemocnici a uspesne som dojcila do ich 1. narodenin.
Prve dve deti nemali dudel a dojcenie bolo s komplikaciami.
Tretiemu som dala cumel ked som isla prvykrat na poradnu k pediatricke. Kovid tak nech sa utisi.
A pri stvrtej som mala uz v porodnici. Obaja dojceni bez problemov 1,5 roka.

@anonym_autor nie, mali sme dudel už v pôrodnici. Mal vrlmi silný saci reflex a dudel ho upokojoval.
Dojcila som viac ako rok