Pomohla vám laktačná poradkyňa?
Ahojte mamičky, oplatí sa zavolať si domov laktacnu? Mlieka mam dosť, no mala sa mi nie a nie prisat. Trapime sa pri každom kŕmení, ale už potom ju musím kŕmiť z fľašky s mojim mliečkom, čo viem nie je spravne. Klobúčik troska pomôže, na chvíľkové ukludnenie. Cuca 30 min a ešte ju aj tak musím dokrmit a zje mi 50 ml. Takže si myslím ze nevycuca vela. Ma 5 dni. V nemocnici nám nevedeli pomôcť. Bolo by mi neskutočne ľúto prejsť na UM kvoli tomuto problému.No donekonečna nemôžem odsavat, mám ešte ďalšie 2 malé deti
@nikoleta1234 ja som úplne spokojná s laktacnu, mne pomohla vo všetkom čo sa dalo, neľutujem peniaze co som dala, a nechápem ostatné tie názory ale každej vec akože... Ja môžem moju iba odporučiť všetkými desiatimi, dokonca, aj môj partner ktorý neveril ze mi pomôže tak cucal a bol rad ze prišla, od jej návštevy sa všetko otočilo o 180 stupňov. Nie je laktacna ako laktacna....!
Mne pomohla velmi, bola prijemna, chapava, jemna. Naucila ma manipulovat s babatkom, ukazala ako ho prisat, rozne polohy, doniesla aj satku… uz oen jej pritomnost mi spravila dobre, mlieko sa rozbehlo same a od jej navstevy doteraz kojim bez problemov(okrem strajku of course, to bolo peklicko😌)
Omg toto čo tu čítam, mám dosť 😱 však toto je iná sekta tie laktačné. 😱🤦 Ja som po prirodzenom pôrode nemala mlieko 5 dní a musela som prikrmovať. Sestrička ma uisťovala že sa to rozbehne a nemám stresovať. Na cestu domov mi pribalila UM aby som nemusela hneď kupovať...neviem doteraz či si ozaj myslela že to pôjde, alebo má len chcela trochu ukľudniť. ☺️ Ale bola ozaj veľmi zlatá a milá. LP mi akosi ani nenapadlo volať a myslím že som urobila dobre. Po príchode domov sa mi mlieko rozbehlo a išlo vyše 2r. 😌
@bbebe ja mam eocnaku skusenost, mozni aj rovnaka, doslova “vymetena” LP… ako ukazala to cievkovanie, v tom okamihu som vedela, ze to by som neprezila bud ja alebo moje dieta… cela cievka isla do kosa
@nikoleta1234 áno mne veľmi pomohla aj v prvých týždňoch dojčenia aby mala sa správne prisala a aj keď sme mali krízu . Kojila som do 2,5 roka .
@nikoleta1234 U mňa tiež vyhodené peniaze. Cítila som nátlak, nechcela som kŕmiť cievkou, pamätám si na návštevu LP ako na veľmi nedostojny, ponižujúci cas, a aj následne potom neustále správy a otázky či už a ako, posielanie videá, absolútne nerešpektovala moje proporcie a polohy ktoré mi ukazovala sme nevedeli rady obidve so 4 rukami, ale mala som si to cvičiť doma..tie krkolomné polohy neviem dodnes ani nechápem načo si to tak komplikovať. Ale tiež mi poradila uzdicku, išla som k doktori nakoniec malému strihla obidve. Dovtedy som odsavala , no a najlepšiu vec čo som mohla urobiť je zablokovať si LP na mobile a synčeka som si prikladala v pohodlnej polohe , veľa sme sa maznali , upokojila som sa, vytvorila som si nanovo súkromie bez zásahov LP čo je cudzia osoba a odvtedy kojim...syn má rok aj mesiac.. podstata sú uzdicky ( na to LP nepotrebujete, idete k dr. Čo to robí a ak by to nebolo treba povie že zákrok nieje potrebný) a snažiť sa s kľudom dieťatko prikladať aj viac krát, keď nechce dať si ho čo najbližšie ležať, nech cíti ovoniava, mne tak začal aj hľadať sám pusou a jedného dňa sa pricucol a bolo...LP sú za mňa jedna nevydarená sekta ženských čo si urobia kurzicek online na nete a nechce sa im ísť po materskej do roboty tak radšej drankaju peniaze od čerstvých mamičiek, ktoré sú unavené vynervivane a vystrašené po pôrode a chytia sa každej slamky čo sa tvári ako pomoc...naše staré mamy a mamy nás kojili aj dva roky a nepotrebovali žiadnu cudziu osobu ktoré sa vám v najintímnejších chvíľach a dňoch nanominuje do obývačky a obchytava a stláča vám prsia a kybicuje. Myslím si že pôrodnice z čerstvej maminy dostatočne úspešne vedia urobiť neschopnú nesamostatnu trosku, nie ešte aby som to riešila aj doma...mám dve kamošky čo majú podobny zážitok, a presne ako tu niekto spomenul, ak chces vedieť teóriu, mamila.sk , prax musíš vyskúšať sama aspoň teda za mňa, je to môj názor na základe mojej skúsenosti...
@miskakyblik vieš tvoja skúsenosť je veľmi negatívna s laktačnou poradkyňou ale urážať všetky laktačné, že to robia, lebo sa im nechce chodiť do roboty je trochu cez. V každej profesii nájdeš milého a schopného človeka a aj človeka, ktorý je nepríjemný a otravný. Mrzí ma tvoja skúsenosť, ale mne laktačná veľmi pomohla a vďaka nej som krásne rozbehla dojčenie, dcéra totiž sala naprázdno a mne klesala tvorba. A táto moja laktačná dokonca ani peniaze nebrala, len kto chce ako dobrovoľný príspevok a bola to milá, krásna a vľúdna žena, úplne láskavá a empatická. Cítila som od nej velkú podporu. A veľa laktačných má aj normálne zamestnanie a tomu sa venujú popri práci. Takže niekedy treba vážiť slová.
@miskakyblik vieš tvoja skúsenosť je veľmi negatívna s laktačnou poradkyňou ale urážať všetky laktačné, že to robia, lebo sa im nechce chodiť do roboty je trochu cez. V každej profesii nájdeš milého a schopného človeka a aj človeka, ktorý je nepríjemný a otravný. Mrzí ma tvoja skúsenosť, ale mne laktačná veľmi pomohla a vďaka nej som krásne rozbehla dojčenie, dcéra totiž sala naprázdno a mne klesala tvorba. A táto moja laktačná dokonca ani peniaze nebrala, len kto chce ako dobrovoľný príspevok a bola to milá, krásna a vľúdna žena, úplne láskavá a empatická. Cítila som od nej velkú podporu. A veľa laktačných má aj normálne zamestnanie a tomu sa venujú popri práci. Takže niekedy treba vážiť slová.
@makodob bože ja som aj zabudla už ( našťastie ) na túto laktačnu torturu, 😁ja si nemyslím že to je cez, odvtedy mám druhé dieťa na ktorom sa tiež chceli priživiť LP dokonca aj tá , ktorá mi absolútne nepomohla pri prvom 🤦🏽 tie ženské nemajú absolútne žiadnu brzdu a je mi jedno že k niekomu ako napríklad tebe prišla domov etericka bytosť ktorá chcela len dobrovoľný príspevok ( toto sú inak presne znaky sekty) . Takže myslím si presne to isté aj po 4 rokoch a budem si to myslieť na základe mojich skúseností a môjho naozaj dosť širokého okolia vždy. Mne sa potvrdilo že nechať ženu a dieťa v kľude je to najviac čo sa v tejto veci sa urobiť. Drvivá väčšina žien je proste vystrašená že im dieťa ostane hladné , a LP je monopol v Tom, že ťa koučuje doma. Lebo dnes za tebou domov nikto nepríde a znie to super že nemusíš nikam chodiť. A ony to dobre vedia. Stačí byť potom milucka a hotovo, zhrabne peniaze za to, čo by sa stalo aj bez nej len by nemohol nikto tu ženu presviedčať že cudzie paprce na prsníku a hadicka na bradavke je to čo jej zaručene pomôže. Pre mňa je to o to nechutnejsie , že takto dokáže zneužiť žena ženu a matka matku... Bleee
@makodob bože ja som aj zabudla už ( našťastie ) na túto laktačnu torturu, 😁ja si nemyslím že to je cez, odvtedy mám druhé dieťa na ktorom sa tiež chceli priživiť LP dokonca aj tá , ktorá mi absolútne nepomohla pri prvom 🤦🏽 tie ženské nemajú absolútne žiadnu brzdu a je mi jedno že k niekomu ako napríklad tebe prišla domov etericka bytosť ktorá chcela len dobrovoľný príspevok ( toto sú inak presne znaky sekty) . Takže myslím si presne to isté aj po 4 rokoch a budem si to myslieť na základe mojich skúseností a môjho naozaj dosť širokého okolia vždy. Mne sa potvrdilo že nechať ženu a dieťa v kľude je to najviac čo sa v tejto veci sa urobiť. Drvivá väčšina žien je proste vystrašená že im dieťa ostane hladné , a LP je monopol v Tom, že ťa koučuje doma. Lebo dnes za tebou domov nikto nepríde a znie to super že nemusíš nikam chodiť. A ony to dobre vedia. Stačí byť potom milucka a hotovo, zhrabne peniaze za to, čo by sa stalo aj bez nej len by nemohol nikto tu ženu presviedčať že cudzie paprce na prsníku a hadicka na bradavke je to čo jej zaručene pomôže. Pre mňa je to o to nechutnejsie , že takto dokáže zneužiť žena ženu a matka matku... Bleee
@miskakyblik s tým súhlasím, že nechať ženu v pokoji je úplná samozrejmosť. A asi si ozaj nemala šťastie na milé a vľudne ženy, no ja ich (LP) poznám viac a mám len pozitívne skúsenosti a práveže ja som bola na návšteve u LP a to bola cudzia žena, šla som na odporúčanie k nej. Je to len o ľuďoch, žiaľ všade sú aj ziskuchtiví ľudia, ktorý chcú len zarobiť. No aj súhlasím s tebou, zažila som jednu takú LP v porodnici a práve preto som si chcela nájsť ja osobne niekoho, kto je v tejto oblasti trochu inde ako len radové tzv. LP v porodniciach. No obťažovanie mamičiek správami a videami je ozaj cez. Mne moja LP 1x napísala, či sa nám darí. Ľudia sa správajú rozne…
Nech sa ti darí ❤️
@miskakyblik s tým súhlasím, že nechať ženu v pokoji je úplná samozrejmosť. A asi si ozaj nemala šťastie na milé a vľudne ženy, no ja ich (LP) poznám viac a mám len pozitívne skúsenosti a práveže ja som bola na návšteve u LP a to bola cudzia žena, šla som na odporúčanie k nej. Je to len o ľuďoch, žiaľ všade sú aj ziskuchtiví ľudia, ktorý chcú len zarobiť. No aj súhlasím s tebou, zažila som jednu takú LP v porodnici a práve preto som si chcela nájsť ja osobne niekoho, kto je v tejto oblasti trochu inde ako len radové tzv. LP v porodniciach. No obťažovanie mamičiek správami a videami je ozaj cez. Mne moja LP 1x napísala, či sa nám darí. Ľudia sa správajú rozne…
Nech sa ti darí ❤️
@makodob kazda pise z osobnych skusenosti. Moja osobna skusenost s LP bola traumatizujuca. Nestacilo, ze som bola z toho ako nezvladam "najprirodzenejsiu vec" na dne, ona ma zdoraznovanim toho, ze musim to, musim ono dorazila. Ziadne pochopenie, dobre rady, len prikazy. Ono niekedy staci zmenit slovnik. Miesto "Musis..." staci povedat "Dobre by bolo skusit..." a to nie vsetky vedia. Mozno by stacilo ak by nepresadzovali dojcenie ako jedinu moznu alternativu a pripustili, ze aj pri umelom mlieku dieta prospreruje a z matky sa nestava obluda, ktora upiera dietatu to na co ma narok.
Ano, po jej odchode som som bola znicena viac ako pred jej prichodom.
@makodob kazda pise z osobnych skusenosti. Moja osobna skusenost s LP bola traumatizujuca. Nestacilo, ze som bola z toho ako nezvladam "najprirodzenejsiu vec" na dne, ona ma zdoraznovanim toho, ze musim to, musim ono dorazila. Ziadne pochopenie, dobre rady, len prikazy. Ono niekedy staci zmenit slovnik. Miesto "Musis..." staci povedat "Dobre by bolo skusit..." a to nie vsetky vedia. Mozno by stacilo ak by nepresadzovali dojcenie ako jedinu moznu alternativu a pripustili, ze aj pri umelom mlieku dieta prospreruje a z matky sa nestava obluda, ktora upiera dietatu to na co ma narok.
Ano, po jej odchode som som bola znicena viac ako pred jej prichodom.
@viestta rozumiem a súhlasím a budem sa opakovať, že to je o ľuďoch. Každopádne moja LP mi sama navrhla resp oznámila, že bez príkrmu to nepojde, lebo ja nemám dostatok mlieka. Dala mi na výber cievku, alebo príkrm na lyžicu, fľašu neodporúčala, ak chcem naozaj dojčiť. Tá cievka je na nervy, ale rozhodla som sa to skúsiť, lebo som chcela dojčiť. Aj s fľašou si dobrá matka, ale fľaše a cumlíky deformujú čelusť a následne aj tvár sa mení a ak mám túto informáciu, tak je pre mňa fľaša posledná možnosť. Niektoré ženy chcú dojčiť len do momentu, kým nemusia trochu zabrať a posnažiť sa. Ja som mala 3 dieťa, teda ďalšie 2 malé mimo bábatka, ktoré som dočasne dokrmovala cievkou a všetko sa dá zvládnuť aj pokojne, ak je človek rozhodnutý a vie čo chce. Každopádne určite ak matka chce používať fľašu, tak nech používa, ale potom nerozumiem kontaktovaniu LP. Ale celkovo je to citlivá téma a obdobie v živote mamičky a ženy, ktoré si vybrali byť LP, tak by mali byť vnímavé a empatické k mamičkám, čo sa asi nie vždy deje a potom sú mamičky traumatizované, žiaľ.

@nikoleta1234 za vyskusanie nic nedate (okrem peknej sumy)… s prisatim by mohli pomoct, no skuste sa popytat na skusenosti a odporucania, nechcem nikoho hanit, no skuste si vyhladat niekoho kto pracuje pod Institutom pre podporu dojcenia.