icon

Poradíte finty na odstavenie kojenia?

pimpulienka
19. mar 2012

Zostalo nám posledné večerne kojenie. Zatiaľ pokračujeme dosť bezuspešne budu to 2 tyždne.Rano išlo hladko,.krasne mi vypije z hrnčeka Nutrilon,.ale večer, keď jej ukažem flašu rukami ju hneď odsúva a pyta dudky..UM proste večer nechce.. Dcerka bude mať 21 mesiacov a ja mam stale problemy so štitnou žlazou budem musieť asi zas brať lieky.. u už by som ju chcela odstaviť úplne. Vďaka

nibiru
19. mar 2012

prosim ta ako sa ti podarilo zaviest UM?ja dcerku tiez kojim ma 20mesiacov vsetky mlieka odmieta dokonca som uz kupila aj ryžove nič ani kravske z vyslovene ju vzdy zatrase 😒 ukaze bleee normalne sa bojim že sa neodctavi alebo to bude plaču a plaču 😒strop na kojenie mam max 30mes.

ancovicka30
19. mar 2012

ja ked som odstavila (v 16 mesiacoch) tak sme na UM vobec nepresli, odmietal ho bud uplne, alebo vypil tak maximalne 50ml, tak som sa na to vykaslala...vykryvame to jogurtom, actimelom a inymi mliecnymi vyrobkami, resp. pije aj plnotucne kravske mlieko, ale je to vzdy v ramci stravy cez den (ziadne z flasky pred spanim).Pred spanim nepije nic a pocas noci tiez nie a vyhovuje nam to takto.

lili_mia
19. mar 2012

@nibiru predpokladám, že lieky na odstavenie kojenia nechceš, sú aj homeopatiká, začula som aj niečo o bylinkách, prípadne o jedení niečoho, čoho chuť sa odrazí aj MM a prestane dieťaťu chutiť a samo si prestane pýtať, zaviesť do stravy niečo, aby to pôsobilo, že si dieťa začne sať, ale nič nepôjde, prípadne nie až s takou intenzitou ako kedysi, samo uvidí, že nejde a nechá tak, ale to nezaručuje, že si začne pýtať UM, ryžové či kravské mlieko

bosorka301
19. mar 2012

U nas to priebiehalo tak, ze kazdy vecer som malej (vtedy mala 13 mesiacov) ponukala umele mlieko, z toho trochu odpila a pytala "cici". Trvalo to mozno mesiac az dva. Ked som sa rozhodla, ze kojit ju uz nebudem, tak som jej ponukla iba UM, ktore aj tak nevypila. Po cca tyzdni zacal UM pit normalne. Akurat ona odmietala pit UM aj rano, takze v tvojom pripade to bude asi o inom ako o samotnom mlieku.

sammy
19. mar 2012

Ja som starsiu odstavila v 18 mesiacoch zo dna na den, inak sa nedalo, bola strasna zavislacka. Predtym mi UM nechcela a potom tiez nie, uz ma 4,5 roka ale mlieko ziadne nepije, nesilim to. Proste som jej povedala jedneho dna, ked som uz toho mala dost, ze mliecko sa pokazilo a take velke deti uz nepiju mliecko od mamy ale od kravicky. Natrela som si bradavky citronom, raz chcela skusit a stacilo jej. Myslim, ze ani neplakala, akurat si musela zvyknut zaspavat bez kojenia, takze ju bolo treba uspavat tak, ze som pri nej lezala.

annaf85
23. mar 2012

Ziadne finty. Proste sme prestali. Kojila som uz iba vecer a v noci. A kedze sa syn budil aj patkrat za noc, bolo to namahave. Takze som jeden vecer namiesto prsnika ponukla flasu s mliekom. Dvakrat zobral do ust, vytiahol a potom uz spokojne pil. Mal rok a prebehlo to uplne pohodovo.

trnka77
23. mar 2012

ahoj,ja síce ešte stále kojím a nemienin ani prestať,ale od kamošiek som počula,že zabralo keď si bradavky prelepili leukoplastom a tvrdili detičkám,že majú bobo-bibi 🙂 🙂 a mamku to veľmi bolí 😉

gangulienka
23. mar 2012

Ja som musela mladsiu dcerku odstavit zo dna na den mala 16 mes.kojili sme vtedy aj 5 krat denne a 2 krat v noci. Najprv som natrela bradavky citronom ani si to nevsimla, potom octom a efekt rovnaky tak som natrela ciernym korenim trosku drsne ale raz olizla a au au zapila to cajikom a bolo po kojeni ja som jej este v ten den ponukla a ona ze nie a ukazala na pusu ze au...teraz kazdy den aj vyhrnie tricko a povie ze mnam ? a ja ze nie a ona ze ble ble a smeje sa 🙂

sonia2010
23. mar 2012

moj maly ma 16mesiacov ale kojím ho jak novorodeniatko 🙂 strasne je zavisly, stale si pyta mliecko, ale myslim ze ho ma uz len od smadu, bohuzial insie ani nechce velmi pit (a bohuzial ani jest). cez den si pyta kazdu chvilku, to je v pohode, ale horsie je to pre mna v noci 😲 spava s nami v manzelskej (postielka asi nieje taka pohodlna, ale hlavne neni tam hned poruke maminka 😀 ) kazdu noc si v pohode 5-8krat sadne a taha mi vystrih a pokym mu nedam cucnut tak place a place. ako ho mam odnaucit aby v noci nepapal alebo aspon nie tolkokrat? a aj o jeho zubky mam tym padom obavy, darmo si ich vecer umyvame...

lypka
23. mar 2012

mne sa malá odstavila úplne sama od 7 mesiaca pila len v noci lebo ked som jej dávala cez den tak sa len na mna pozrela a smiala sa mi, že čo akože robím 🙂 a teraz už má 11 mesiacov a prespí celu noc takže už si nepýta vôbec 😉

jespera
25. mar 2012

tak skus jej dat kasu, krupicu....dudky su pokazene niesu a hotovo, a hlavne nepovol, uz ked sa rozdhodnes nedat tak nedat. alebo inu flasu..alebo skus jej ochutit to mlieko niecim...mozno zachuti..

majkamrugi
13. jan 2013

Ahojte, ja teraz budem musiet brat hormonalnu liecbu tak chcem malu odstavit, kojime sa hlavne pred spanim a nad ranom kedy ako...to sme dosiahli tak, ze cez den jej proste nedam a v noci sme ju nechali plakat...asi 15minut potom zaspala...no neviem ako ju odstavit poobede pred spanim...ako uspat bez cicika?mate skusenosti?piste mi na ip, lebo tu sa da vraj len raz odpovedat...vdaka

72martina
13. jan 2013

Ahojte, ja som mala tento istý problém so staršou dcérou, tú som odstavila až keď mala 2 roky- úplná závislosť!!!! A teraz mám problém s mladšou dcérou,má už 2,5r a závislosť ešte horšia ako pri prvej 😒 , pri prvej som použila tiež citrón, ale čítala som, že veľmi dobré je piť šalviový čaj,má sťahujúci účinok....už musím s ním začať aj ja 😵 Tak snáď pomôže, vyskúšajte.

andval
13. jan 2013

odporucam pozriet a poradit sa na www.mamila.sk, ci je vobec treba kvoli tym liekom odstavit. Ja som zastankyna prirodzeneho odstavenia a fakt nechapem, naco pchat dietatu umele mlieko, ktore je len chabou nahradou materskeho, ked mu mozem dat nenahraditelny oroginal! ;)

terezia.kinlovicova
6. máj 2013

ahoj 72martina a ako si odstavila 2 rocnu "zavislacku"? 🙂 pomohol citron? ja som skusala horcicu no dcera mi povedala ze dida je stiplava a pila dalej... hm, neviem ci je vhodne vyskusat aj korenie..

mcoya
3. jan 2014

Babule, moj maly ma 2 roky a 8 mesiacov a stale sa nevzdava memenka, ale ja si myslim, ze by uz aj stacilo 🙂, len on sa tvari ze este nie 😉

dany04
5. jan 2014

Zapojte ja mám 21 mesačného syna je strašne závislý na mojom mliečku, ja som veľmi rada, že sa kojíme, len malý mi do prsníka vyhrizol ranku, ktorá sa nehoji a pri kojeni mám veľké bolesti a bojím sa aby som nedostala infekciu preto ho chcem odstaviť, ale neviem ako keď je taký závislý na mliečku.

mimake
5. jan 2014

u nas zabrala horcica, stacilo ozaj malinko a didu viac nechcela. Skusala som jej dat aj potom bez horcice ze ako bude reagovat, ale len zavrtela hlavou a odtiahla sa.