icon

Poradíte ohľadom samostaného odstavenia sa?

matiz1
7. sep 2013

zaujímalo by ma či sa deti, ktoré sa uspávajú na prsníku dokážu samostane odstaviť aj skôr ako v 2-3 rokoch. maminky, ktorých detičky to dokázali dajte o sebe vedieť nech mám nejakú nádej, že sa to dá 🙂 .

tepka
7. sep 2013

Mne sa sama odstavila ale som tehu tak asi preto inak sme fungovali tiež tak ako vy a z ničoho nič nechcela...určite sa to da ked príde čas🙂už ti to vadí či?

zuzka38
7. sep 2013

Moj sa odstavil sam zo dna na den, mal 17mesiacov a 3 dni...ale bolo mi to luto troska 😉

mimiza
7. sep 2013

ahoj, môj malý sa ako jedenásťmesačný zobúdzal aj 10 krát na kojenie každú noc, už som bola z toho hotová, tak som mu začala každé druhé budenie ponúkať pohárik s čistou vodou. po čase ho to omrzelo, kojili sme sa už len pred spaním, raz v noci a ráno. až raz večer otočil hlavu od prsníka, že nechaj si 😒 . Bola som dosť zaskočená, ale nemali sme žiadne problémy ani on ani ja. namiesto kojenia stačilo že som ležala pri nom a tak zaspával. Dá sa to, my mami sa bojíme viac ako deti 🙂 🙂 🙂 pomaly znižuj frekvenciu kojenia, namiesto prsníka len čistá voda.

marika258
7. sep 2013

ahoj, ja som mala tento problém s dcérkou, tiež zaspávala len pri kojení a v noci sa budila každé dve hodiny, trošku potiahla a spala ďalej, ale pre mňa to bolo dosť únavné. Keď mala rok a pol som sa rozhodla že ju skúsim odstaviť. Pred každým kojením som si potrela prsníky citrónom (neboj, neštípe to 🙂 ) ponúkla som jej, ale som jej zároveň povedala že maminka už nemá mliečko ... Ochutnala, hneď sa odtiahla a chvíľu aj poplakala, ale som jej opakovala že maminka by jaj mliečko rada dala ale čo už keď sa pokazilo 🙂 a hneď som jej ponúkla čaj ... po chvíle sa dala presvedčiť a po pár dňoch som už cez deň nekojila (ale musela som mať stále po ruke citrón lebo stále skúšala či je to pravda že to mliečko už tam nie je 🙂
horšie to bolo v noci, vtedy jej veru ani ten citrónový prsník nevadil, to spala a ťahala aj tak ... ale tým že som cez deň už nekojila sa mi postupne začalo tvoriť menej mlieka a cca po mesiaci si sama odvykla aj od nočného kojenia len si sem-tam dala aj v noci čajík ale to skôr zo zvyku ...
a čo sa týkalo samotného zaspávania, tak bola nervózna lebo nevedela zaspať inak ako na prsníku, aj chvíľu plakala( ale kyslý prsník už nechcela) tak som si ju tuho pritisla k sebe, hladkala som ju chrbátiku a ticho som sa jej prihovárala a tak sa jej podarilo zaspať ... asi po 2 dňoch si na to zvykla a zaspávala už v pohode ... toto fungovalo u nás pri dcérke ale na každého platí niečo iné ... napríklad syn sa odučil oveľa rýchlejšie podobným spôsobom ako píše @mimiza .

jul11
7. sep 2013

Mala zadpavala na prsniku,tetaz ma15mesiacov a tahat ani nechce skor mat len hlavicku na mne.kojim1-2x denne,niekedy 1x za 2 dni.pravidlo laktacnych piradkyn je.do 1,5roka ponukat a od 1,5 roka neponukat ale neodmietat.ja ponukam,mala nechce sama si znizila frekvenciu.ono ked to ma prist,to pride a ked je to kojenie velmi caste,tiez odporucam vodicky,viacerym to pomohlo

dadulienka
7. sep 2013

Samozrejme...postupne bude mat dieta aj iné záujmy ako prsník... Neviem kolko máte teraz, vyzerá to tak, že a pýtaš skor do budúcnosti...A ano používali sme na uspávanie klasické a používame rozprávky...v tom veku čo píšeš....
A pokial máš dieťa do roka....bud velmi vďačná, že tak vieš uspať dieťa a že sa ti kojí ( teda pije tým pádom tekutiny).... čo by za to iné maminy dali keby sa im takto lahko dieťa uspalo....a pekne kojilo.... my sa trápime s dojčeneckým štrajkom...a teda je to riadny stres...ked sa dieťa odmieta kojiť...a nechce piť...nič iné ( žiadne ine mlieko ani vodu ani nič..) a SI predstav to uspávanie... 😖
Dcéra ( ktorej teraz na spanie) len zapnem malú lampičku a prečítam rozprávku ( kojila sa do 22 m.) mi zaspávala tak že na prsníku...nakojila sa a spala....neviem si predstaviť lepší sposob ako kludne dieťa uspať ako toto.... 😉