icon

Poraďte laktačnú poradkyňu mimo Mamily. Hľadám príčiny nesprávneho satia

majkaska
5. jún 2026

Poznáte prosím laktačnu poradkyňu na východe ktorá sa zameriava nie len na prisatie bábätká a odporúčania brat bylinky ale celkovo rieši stav ústnej dutiny bábätka, hľadá príčiny nesprávneho prisatia nielen v uzdicke, pozna orofascialne masaze, prípadne spolupracuje s osteopatom? Bábätko ma 7 týždnov. Nedokaze sa prisat na prsník efektívne, nevie pit ani z flase. Mlieka je dosť. Uzdicky strihnute bez efektu.. hľadám hlbšiu príčinu. Prvy syn nedokázal pit inak ako v spánku polospánku. Nedokazal pit za bdela..dva roky sa kojil len v noci, pri zaspavani, pri zobúdzani. Druhy je ešte vacsi expert. A ja neverím ze sa mu neda pomôcť a hľadám príčiny. Mlieka odsajem dost. Nedokaze vypiť ani to co odsajem pocas dna. Poradkyňa z mamily len nasadzuje bilinky ale to mi je na nic ked dieťa nedokáže správne sat.

anonym_6a78e8
5. jún 2026

Ako že nevie piť z fľaše?

majkaska
autor
5. jún 2026
@anonym_6a78e8

Ako že nevie piť z fľaše?

@anonym_6a78e8 nevie správne dýchať. Neprisava sa dobre ani na fľašu. Zacne sat prestane dýchať pri tom.. potom sa dusi. A viac nepije.

anonym_6a78e8
5. jún 2026
@majkaska

@anonym_6a78e8 nevie správne dýchať. Neprisava sa dobre ani na fľašu. Zacne sat prestane dýchať pri tom.. potom sa dusi. A viac nepije.

@majkaska tak to by som riešila skôr s pediatrom, pripadne orl

majkaska
autor
5. jún 2026
@anonym_6a78e8

@majkaska tak to by som riešila skôr s pediatrom, pripadne orl

@anonym_6a78e8 pediatricka mi nepomohla. Nestretla sa s tým. Čudovala sa.

anonym_6a78e8
5. jún 2026
@majkaska

@anonym_6a78e8 pediatricka mi nepomohla. Nestretla sa s tým. Čudovala sa.

@majkaska tak sa pýtaj na orl.

andyxyz
5. jún 2026

Skuste oslovit baby kiss, su z Presova. Mne velmi pomohli.

anonym_3cce50
5. jún 2026

Smer dr, čo s tým má laktačná? Orl, pediatri…má nejaké oslabené svaly v ústach alebo slabšie pľúca, keď nestíha dýchať

reela
5. jún 2026

Nedycha ustami?

majkaska
autor
5. jún 2026
@anonym_3cce50

Smer dr, čo s tým má laktačná? Orl, pediatri…má nejaké oslabené svaly v ústach alebo slabšie pľúca, keď nestíha dýchať

@anonym_3cce50 nevie to koordinovať ked taha z flase. Na orl sme boli strihať uzdicky..nema ani slabšie pľúca..je vyšetrený v nemocnici..a suvisi to s pitim. Ked si to nemusela riešit chápem ze nevies, ale su deti ktoré s pitim ci z flase alebo prsníka maju problémy. Treba si pozrieť zahraničné videa. Dokonca sa deti musia na tu flasu aj naucit. A súvisí to s laktačnym poradenstvom. Ale musí to byť laktačná, prípadne odborník zdravotne vzdelaný aby vedel posudit niektoré veci lepšie ako poradkyne z pár dňovým kurzom. Nic v zlom.

majkaska
autor
5. jún 2026
@andyxyz

Skuste oslovit baby kiss, su z Presova. Mne velmi pomohli.

@andyxyz ďakujem.pozriem

hama_ba
5. jún 2026
@majkaska

@andyxyz ďakujem.pozriem

@majkaska lipirea alebo iné baby z inštitútu pre podporu dojčenia

stinia
5. jún 2026

To je ako hľadať ihlu v kope sena. Skúste institutdojcenia.

anonym_916a5a
6. jún 2026

@majkaska spolusucitim. Druhá sa našťastie dojčí, síce tiež len v spánku začala okolo 1.mesiaca, cca v 1,5r sa to obrátilo a dojčí sa stále a všade. Prvá mala podobne stavy ako opisujes, často jej zabiehalo, začala plakať a viac nejesť. Horšie to bolo v 2.mesiaci, skončili sme v nemocnici, sondovali ju, pomaly sa učila sat z fľaše, v 2,5m vypila cca 20-60ml...čo je tak pre novorodencov ok. Tiež mi nik nevedel povedat, čo a prečo sa to deje. Najhoršie dni môjho života. Inak v jej 2,5r som musela ešte mixovať mäso, inak ju napínalo. Bohu vďaka, vyrástla zo všetkého. Skús pozrieť niekde na tejto stránke cviky https://www.drghaheri.com/aftercare/#nav , myslím, že tam budú aj cviky na satie, nielen na uzdicky. Ale inak neviem, či niekoho takého nájdeš. Skôr pozri yt videá a rob doma, čo môžeš. Tiež som skúšala všetko možné...

anonym_916a5a
6. jún 2026

A ešte dodám, tiež mala podozrenie na abkm. V nemocnici nasadili Nutrilon allergy care, odmietala, ale iné jej neostalo,len to začať piť. Keď si spomeniem na tie časy, tak mi je až úzko. Najhoršie na mňa vplývalo to váženie a poznámky typu, že na SVK od hladu ešte žiadne dieťa neumrelo. Veľmi nepochopena som sa cítila, nikoho takého, kto to zažil, som nepoznala. Držím palce, zvládnete to. Pomáhalo mi spievať si počas kŕmenia.

majkaska
autor
6. jún 2026
@anonym_916a5a

A ešte dodám, tiež mala podozrenie na abkm. V nemocnici nasadili Nutrilon allergy care, odmietala, ale iné jej neostalo,len to začať piť. Keď si spomeniem na tie časy, tak mi je až úzko. Najhoršie na mňa vplývalo to váženie a poznámky typu, že na SVK od hladu ešte žiadne dieťa neumrelo. Veľmi nepochopena som sa cítila, nikoho takého, kto to zažil, som nepoznala. Držím palce, zvládnete to. Pomáhalo mi spievať si počas kŕmenia.

@anonym_916a5a ani ja nepoznam. Každý sa čuduje. Nemožné ze decko z flase nepije..ale deje sa to. Tiez počúvam ze z toho vyrastie ale ja som s nim, ja vidím jak sa trápi..a aj ja ze mu neviem pomôct. Pomohlo aspon ked ste zaradili prikrmy? Tie jedla?

anonym_916a5a
7. jún 2026
@majkaska

@anonym_916a5a ani ja nepoznam. Každý sa čuduje. Nemožné ze decko z flase nepije..ale deje sa to. Tiez počúvam ze z toho vyrastie ale ja som s nim, ja vidím jak sa trápi..a aj ja ze mu neviem pomôct. Pomohlo aspon ked ste zaradili prikrmy? Tie jedla?

@majkaska úplne zo začiatku jedla celkom pekne, trvalo to možno mesiac, potom ani tie príkrmy už veľmi nechcela. Vyrástla z toho až keď mala cca 3,5-4 roky. Narodila sa na 50percentile, o mesiac na to spadla na spodnú krivku a ja som len trpla, či nebude chudnúť ďalej. Každé 2t som ju vážila, potom každý mesiac až do jej 2r cca. Ona začala okolo toho 6m potom priberať tak 200g mesačne a držala sa už našťastie tej krivky. Príkrmy trošku pomohli, ale dlho bola obrovský nejedlik. Ak by som mala porovnať so synovcom, on zjedol celý tanierik, ona 3 male lyžičky v roku. Nastastie v tom roku už bola zvyknutá na to mlieko. Nevypila ho veľa, vždy si dala tak do 120ml, väčšinou 100, ale aspoň to mlieko pila a z toho priberala. Odmietala mi mliečne, dodnes mi klasické mlieko nevypije. Dá si len bryndzu a občasne syr. Je to ťažké, hlavne na psychiku. Neviem ani, ako som to prežila. Veľa síl prajem. Musíte to prekonať.

majkaska
autor
7. jún 2026
@anonym_916a5a

@majkaska úplne zo začiatku jedla celkom pekne, trvalo to možno mesiac, potom ani tie príkrmy už veľmi nechcela. Vyrástla z toho až keď mala cca 3,5-4 roky. Narodila sa na 50percentile, o mesiac na to spadla na spodnú krivku a ja som len trpla, či nebude chudnúť ďalej. Každé 2t som ju vážila, potom každý mesiac až do jej 2r cca. Ona začala okolo toho 6m potom priberať tak 200g mesačne a držala sa už našťastie tej krivky. Príkrmy trošku pomohli, ale dlho bola obrovský nejedlik. Ak by som mala porovnať so synovcom, on zjedol celý tanierik, ona 3 male lyžičky v roku. Nastastie v tom roku už bola zvyknutá na to mlieko. Nevypila ho veľa, vždy si dala tak do 120ml, väčšinou 100, ale aspoň to mlieko pila a z toho priberala. Odmietala mi mliečne, dodnes mi klasické mlieko nevypije. Dá si len bryndzu a občasne syr. Je to ťažké, hlavne na psychiku. Neviem ani, ako som to prežila. Veľa síl prajem. Musíte to prekonať.

@anonym_916a5a ďakujem. Nic ine nam neostava. Skúšam ponúkať častejšie mlieko. Verim že sa to upraví casom lebo je to o hubu.