Postupné odstavenie
Mile maminy,
najde sa tu niektora z Vas ktora riesila podobne ako my? Syn ma o tyzden 3 roky. Dojci sa na spanky, pocas noci a rano. Mne to uz zacina byt neprijemne a chcem to ukoncit. Problem je, ze denny spanok mu evidente este chyba a neviem ako ho "dotiahnut" do postele inam ako na prso. Neporadite prosim nejake tipy? Da sa ukoncit dojcenie aj postupne?
Vdaka.
PS: Prosim komentare iba k veci. Typu "ty este dojcis?!" nepomahaju.
Ide do škôlky v septembri? Ak áno tak neboj,tam si na prso ani nespomenie. Uvidí,že spia ostatné deti,tak bude aj on a možno sa konečne odstaví. Keď príde zo škôlky domov, v žiadnom prípade mu prso nedávaj. Ani na nočny spánok,ak si to bude chcieť kompenzovať,že ho cez deň nemal. Budu vresky,ale vydrží. Veď je to už veľký chalan.
Su kadejaké tipy ako natrieť si horčicou bradavky alebo povedať, že mliečko už nie je. Len ty si poznaš svojho syna.
@mary32 Jasne, že sa to da aj postupne, s rešpektom, bez klamania. Skus porozmyslat: Ktore dojcenie ti momentalne vadi najviac? Je to to nocne? Obedne? Zacni tam. Postupne si najdite inu spolocnu asociaciu k spanku, k uspaniu. Uprimne, v 3 rokoch by som ho naozaj neorientovala na flasu s mliekom. (To môže narobit viac skody ako uzitku v konečnom dôsledku.)
Porozpravaj sa s nim, dohodnite sa. Napr na ten obedny: citanie knizky? Pocuvanie kratkej audio rozpravky? Tulenie?
Normalne aj ty komunikuj svoje nepohodlie. Vysvetli mu otvorene, ze ti to je uz neprijemne, dôvody. Urci si svoje hranice.
Neudeje sa teraz zo dna na den, ze sa hned prestane dojcit, ale pises postupne. Toto je par tipov. Ale kazdy si musi najst to svoje, tu svoju cestu.
Este ti dam jeden tip na Adu zo 600nedelie.sk
Najdes ju aj na IG. (Tam si nájdeš zadarmo nejake prispevky presne k tejto teme.) Alebo hned tu prvy webinar.
https://www.600nedelie.sk/webinare#aktualne-ter...
Drzim palce. 🙂
(P.S. Aj u nas prislo postupne k ruseniu dojceni pri staršom, ale vzdy to bolo spojene s niecim. Napr.prve zrusene bolo nocne dojcenie, ked som bola tyzden hospitalizovana v nemocnici. Obedne, s obednym spankom, ked ako skoro 3 rocny isiel uz na cely den do skolky. A potom sa sam uplne odstavil, ked mal cca 3 roky a 4 mesiace.)

Ahoj, neskúšala si namiesto cici strčiť fľašku s mlieckom? Celý rituál pred spánkom ponechať ale namiesto cici fľašku