Potenie 7 mesačného dieťatka
Ahojte žienky, mám 7 mesačnú dcérku, ktorá sa dosť potí. potia sa jej aj nožičky. Má slaný pot /no neviem posúdiť či veľmi slaný, alebo normálne slaný/. Doteraz veľmi pekne priberala, aj jej chutí - je to taký papkač klop, klop. No za posledné dva mesiace pribrala 500 g a narástla 4 cm, váži 7800 g a má 68 cm. Viete mi prosím napísať čo to je ok? Ďakujem za každý prípevok
@rebeca196, Ako dlho sa poti? Hovorila si to na poradni? Kludne to nic nemusi byt, len ju viac obliekas. Ja mavam vacsinou nohy studene, dcerka naopak, skor sa jej spotia. V noci sa zakryva tak, ze ju ledva najdem, a je cela prepotena, u nej je to cisto o tom, ze jej je teplo. Ked sa nezababusi, je ok. Kolko mate stupnov, co ma oblecene?
teraz ta nechcem vystrasit..ale prve co si este zo skoly pamatam,ked si napisala "slany pot",ma napadla cysticka fibroza🙂ale na tu je princezna testovana,takze klud🙂moj krpec sa tiez vela poti..hlavne ked bol malicky..ja aktivna maminka ho stale zakryvala,obliekala..on je proste horkokrvny..neznese byt zakryty,teplo obleceny,odmieta teplu vodu..a odkedy to neriesim,tak je to fajn..ked vela beha,tak sa spoti,aj ked prideme niekde do prekureneho bytu..ale v noci spi poodkryvany a je to v pohode..chory nebyva,klop,klop..ale raz ked som to zacala skumat,mozno bol tak ako tvoja mala..som sa niekde docitala,ze ked mamky poctivo davali vigantol,tak to potenie sa zlepsilo..a pravda,ze som sa toho chytila,lebo moje davkovanie vigantolu nebolo zrovna ukazkove🙂a asi sa to fakt zlepsilo potom..skus kedtak pediatra,ten by ti mal najlepsie poradit..ono kopec vhorob alebo poruch sa prejavuje aj potenim(srdcove vady,leukemia)..ale neviem nic blizsie o malinkej tvojej,takze urcite nebudem udavat diagnozy..neboj,ked mala prospieva,je ok..tak nemyslim,ze to bude nieco abnormalne..
@katka1981 potí sa od narodenia, aj ja som skôr potivá, tak som to ani neriešila, aj pekne prospievala, len teraz za 2 mesiace pribrala 500 g, ale zase dosť narástla 4 cm. Áno aj ju dosť obliekam, vtedy sa potí, len ma prekvapila slanosť potu, možno je to normálna slanosť..... teda dúfam, ďakujem
@pribinak ja viem,ze ne..ja som to len tak napisala..ze si pamatam,ze na pediatrii nas ucili,ze detom z cystickou fibrozou sa hovori slane deti,lebo maju slany pot..autorkino pomenovanie mi to pripomenulo .to je vsetko🙂
@natalushka dúfam, že to nič nebude a že len preháňam, ja aktívna, rastie,priberá, len za posledné 2 mesiace pribrala 500 g, ale zase narástla 4 cm. Len tá slanosť potu, ale tú má od narodenia, neviem aká je normálna slanosť .... ďakujem
Aaaaaale baby, nestraste ju. Ved pot je sam o sebe slany. Ako prejav nejakej poruchy musi byt veeeeeelmi slany.
A mala jej dobre prospieva, nasa je tiez spagetka, ma necelych 7 mesiacov a 68 cm a 7 kg. Porodnu hmotnost si uz viac ako zdvojnasobila, takze je to v poriadku. Aj podla doc je to v poriadku. Tiez uz pribera pomenej. Ale to je normalne. Od ca. polroka priberaju a rastu deti pomalsie.
Neboj..mna tiez napadli vsetky mozne diagnozy,ked bol maly mensi🙂urcite to nebude nic vazne,neboj..pre pokoj skoc k pediatricke..tak mala uz urcite lozi,takze je logicke,ze uz nemusi tolko pribrat..uz ani nebude tolko priberat,ako ked bola malicka,ze 1kg za 3tyzdne..takze nepanikar,urcite je to vsetko ok..
@rebeca196, ok, mimo slanost potu, ja som nikdy pot nechutnala. Napis mi co ma na sebe ked spi, s cim je prikryta. Ja musim mat v spalni minimalne 21,4, max. 22,2 stupna aby mi nebolo zima. 21,4 je minimum to uz mi aj zacne byt chladno. Ideal tych 22. A musim mat pyzamo a hruby paplon. Dcerka musi mat max 20 a tenky paplon, inak sa poti a odkopava. Dala som jej hrubsi paplon nedavno, lebo ten tensi je nekvalitny a rozpadava sa a uz zrusila ponozky, ma kratky rukav, proste presny opak mna. Je po muzovi. Pri jedle sa zvyknu spotiti miminka ked tahajum mlieko na cielku. Cez den ked mi mala spala sa zvykla spotit vzdy. A je zdrava. Napis mi presne co ma v noci na sebe a cim je prikryta.
@natalushka aký slaný? Asi hlúpa otázka, som ju olizovala ako pes, choré, ale keď sa tak o ňu bojí, aj to je asi choré :( Muž sa už normálne nahneval ......
@natalushka jej ďakujem, si zlatá, ešte nelozí, ani strašia nám nelozila 🙂 dúfam, že naozaj len preháňa, ďakujem Ti 🙂
@rebeca196, a mohla by si v spalni stisit kurenie? Na spanie ma byt chladnejsie. Malinku mas sice na lahko, ale skusila by som kurenie stisit o stupen a pozoruj co to robi. Odsleduj si ju. Ja som vzdy skusala rucicky, ale hlavny je zatylok, Mala musi mat v izbe najchladnejsie, inak sa odkope a ja som sa vzdy bala, ze sa v noci odkope a nachladne. Odkedy ma chladnejsie, tak sa neodkopava. Ale do urciteho veku mavala na spanie spaci vak, inak by som ju kontrolovala cele noci. Ako prvy krok by som stisila v izbe teplotu o stupen, potom o dalsi a ak by nenastala zmena, tak by som to povedala na poradni a ziadala vysetrenia. Este jedna vec, kojis ju?

Hm, asi by som sa dohodla s pediatrickou, aby vam vyšetrila moč