Prisaje sa bábätko počas bondingu samé?
Je mozne ze sa nebude vediet alebo nebude mat zaujem sa prisat?
@anavixy Ďakujem za krasnu odpoved. 😊
Mne sa napr stalo, že bol riadny nával na rodenie, bonding som mala 10 min cca a jedna zo sestriciek mi chytila prso a strčila do úst dieťaťu. 🤷♀️ čiže aj takto to môže niekedy vyzerat
Moje sa nevedelo prisat, bolo nutné trochu pomoct
@lamonita veru ano 🙊🙊 ale ono niekedy to dieta sa prisaje aj takto narychlo.. len ked je cas tak proste mu ho treba nechat a az potom strkat prsnik do ust 🙂 a potom ked sa dieta prisaje ked mu strcia prsnik do ust hned, tak potom ho zasa odtrhnu z neho lebo neni cas 🥲 no vselijako to vyzera v porodniciach, ale niekedy to bohuzial nejde inak, aj keby sme chceli 👎🏻
Moje nechcelo, prsnik nehladalo, bola asi omamena analgetikami. Nasledne problemy so mnou, oddelili nas, dali flasu a bol problem s dojcenim a laktaciou na svete.
Ahooooj, napisem len svoju skusenost...pred porodom som videla video ako babatko sa doslova samo instinktivne doplazili k prsniku matky...no nadhera...kde som rodila ja, tak nas az na 2 hodiny zavreli s nahym babatkom na mne aj s manzelom v porodnom boxe...dala som ju trochu nizsie na brucho a len som to chcela vyskusat tiez a ona sa naozaj doplazila a hladala prsnik 😀 bolo to nadherne naozaj...ale nechcem nabadzat na taketo nieco ine matky...mozno to bola nahoda...atd...proste ti to pisem len ako pikosku...obe mohe dcerky sa prisali hned pri bondingu a bez problemov...prajem krasny porod a co najlahsi 😘
Este spomeniem, ze som rodila uplne prirodzene bez akychkolvek zasahov...velmi mi pomohla aj knizka o hypnoporode, ale ja som chcela rodit v nemocnici...nie doma...boli to dva najlepsie zazitky v mojom zivote a kiezby to zazila kazda maminka 💙🩵💜🤎
@niqua presne, naozaj to dokazu 😊 tiez mi kolegyna (novorodenecka sestra) nedavno posielala hlasovku cela nadsena, ze ona konecne zazila, ze sa dieta doplazilo k prsniku 🤩 ale jasne, nie kazde, nie vzdy, netreba cakat kym sa doplazi, niekedy fakt treba pomoct a v konecnom dosledku je jedno ci sa doplazi alebo ho prilozime, ale je to uzasny zazitok 🥰
Jedno sa prisalo az ked sestricka prisla. Nevedela som ze to moze ozaj ze hned.
Druhy sam automaticky hladal prsnik. Krasne sa za nim natahoval. A teraz tiez. Ako som si ju dala na prsnik hned otvarala ustočka.
Ja som mala 2x prirodzený pôrod bez liekov a obe sa prisali hneď sami

Je mozne aj jedno aj druhe. V prvom tade netreba hned ako dostanes dietatko na hrudnik pchat nu dobust bradavku ako som to casto vidala… treba dieta nechat nech sa “zorientuje”, nech si ta ochytka, ovonia, poobzera a nech zacne same javit zaujem o dojcenie. Ten si vsimnes, bude vyplazovat jazycek, cmulat si ruku, “hladat”. Vtedy je cas pomoct mu najst bradavku a spravne sa prisat. Pokial by bol bonding kratsi, nez by mal byt (a teda uz nie je cas cakat ci dietatko prwjavi zaujem samo), tak je ok dietatu prsnik ponuknut. V lahu na chrbte je to niekedy narocne a nejde to uplne idealne, pokial budec moct a bude treba, napolohuj sa napriklad na bok, ale nie vzdy je to potrebne, moze sa krasne prisat aj ked budes lezat na chrbte. Pocas bondingu budete viac menej sami, ale krd budes potrebovat pomoc, zavolas si niekoho, kto ti pomoze prave aj s prilozenim. Pokial bude bonding trvat cca dve hodiny, tak tam si myslim ze nehrozi, ze by babatko nechcelo sat, pokial bude trvat kratsie, tak sa to moze stat a vobec to nevadi, vsetko dobehnete neskor. A samozrejme aj to, ze sa nebude vediet prisat je mozne a teda bude potrebne vypilovat techniku, polohy atd., to vyriesite potom, ked budete na izbe, nie pocas bondingu, kde je to polohovanie zvycajne obmedzene.🍀