icon

Problém s dojčením

19. júl 2026

Ahojte, chcela by som od vás poradiť. Mám 5 mesačné dieťa plne dojčené. Odkedy sa dojčenie zmenilo tak, že mlieko netečie hneď, ale dieťa musí chvíľku sať, aby sa spustil spúšťací reflex máme často problém s dojčením. Dieťa sa prisaje ale akonáhle nič nejde tak sa odťahuje, jeduje a plače. Keď je trochu trpezlivehšie, dokáže si reflex vyvolať a krásne pije a prehĺta. Ale po chvíli reflex skončí a znova sa začne jedovať. Stačí jeden reflex na nakŕmenie? Najlepšie sa dojčí v polospánku, ale niekedy by sa možno napilo aj mimo spánkov. Potrebovala by som poradiť ako to upraviť, aby sa dokázalo pekne napiť. Ďakujem

anonym_e6af55
20. júl 2026

Zacni prikrmy,tak sa naje a na prsniku dopije

sisska96
20. júl 2026

Hlavne nerobiť z toho vedu. Príkrmy a odsať a z flašky

3petka
20. júl 2026

Presne. Žiadna panika. Choď na príkrmy a ak nejde dojčenie tak odsať a do fľašky. Spokojné dieťa, spokojná mama.

anonym_db5ec5
20. júl 2026

Pokojne v polospánku, moja napr od 1. mesiaca len v spánku alebo pred uspávanim len sala. Pomahalo mi privoňať si k jej hlavičke a mlieko sa púšťalo rýchlejšie. Sú na to aj dychové cvičenia, skús pozrieť. Mne nepomáhali, len to ovoniavanie. Dojčila som v nosiči, pohupavala sa, aby dieťa nebolo priveľmi nervózne a vedelo sa aspoň prisať. Prípadne som chodievala vonku na lúku, na pole s nosičom, na záhradu a tam ju uspavala, keď spala, tak niekoľkokrát počas spánku sa napapala. Takto sme fungovali dllllho, okolo toho 1,5r sa to zmenilo a už si pýtala kedykoľvek.