icon

Problémy s dojčením v ľahu

frida1990
Dnes o 08:36

Ahojte. Synček má 24 dní, som prvorodička. Kojiť ho viem iba a len po sediačky v priečnej pozícii na kojo vankúši - jednou rukou mu pridržiavam zátylok (s prstami cez líčko a popri ušku) a druhou rukou pridržiavam prso. Mám veľmi veľké prsia, malý má malú papuľku, takže toto je ozaj jediný spôsob, ktorý nám funguje.
Skúšali sme s laktačnou aj pozíciu v ľahu na boku, no absolútne to nešlo. Mne bolo v tej pozícii extrémne nepohodlne, vykrútená ako paragraf, malý sa nevedel prisať a ak sa aj prisal, vydržal pár sekúnd, jedoval sa a navyše nedá sa mi v tejto pozícii absolútne korigovať správne prisatie.
Je to však nepraktické v noci x krát vstávať a chodiť stále kojiť do obývačky na gauč. Navyše, muž vstáva o 4 ráno do práce a my máme obývačku prepojenú s kuchyňou, chodbou, všetko otvorené, takže sa samozrejme ráno rušíme. Neviem ako vyriešiť tú polohu v ľahu. Laid back poloha (biologická, savčia), tak tá nejde už duplom. Nepomohla v tomto ani laktačná poradkyňa, a to sme sa ozaj snažili. Dúfam, že keď bude synček starší, snáď to už pôjde.
Mali ste to niektorá tiež tak, že dlhšie vám nešlo kojiť v ľahu, najmä ak ste prvorodička? Je tu ešte niekto, kto dlho vedel kojiť iba v priečnej pozícii? Čo by ste mi prosím poradili? Snažím si život uľahčovať a najmä ten spánok troška zlepšiť, ale toto akosi zatiaľ neviem vyriešiť 🤷

anonym_f72385
Dnes o 08:46

@frida1990 ja som najskôr vedela kojiť len tak že som ležala naboku a mala pri mne ale potom ako sa mi naliali prsia už nešlo ani to. Potom klasická poloha ako aj tebe ide dojčiť (to som sa naučila už aj v posteli) sadnem si a opriem sa o čelo postele a ide to tak. A ta savcis poloha mi niekedy ide len tým ako mala rastie tak mám pocit že ue pri nej taká pokrcena už takze podľa mna to nie je praktické pre väčšie bábätka možno to dobre funguje keď je bábätko maličké ale moja má už 60cm a ja nemám nejaký dlhy trup tak je to take

anonym_a23507
Dnes o 11:33

Mne po cisarskom len po sediacky odporucali kojit. Klobučiky som použivala, mala sa nevedela prisat, chrbat ma neskutocne bolel a iba na posteli (byvali sme v 1 izbe u otca). Uz ked sa kojenie rozbehlo a vedeli sme co a ako, tak som si lahla na bok, prso polozila a krpata papala. Ono to pojde, len to chce čas.

bielasovicka
Dnes o 14:42

Že papulku 🤭

anonym_27e89a
Dnes o 14:45

Ahoj, ja mám veľmi veľké prsia (po pôrode košík M) a presne s týmto sme bojovali. Nakoniec som vyskúšala kojiť v ľahu naboku ale nie tým prsom, čo leží na posteli, ale tým, čo je hore. Neviem ako si na tom ty, ale mne pri tej veľkosti prsia dosť ovisli a to vrchné prso v pohode dočiahlo k bábu, keď som sa troku naklonila. Kojila som tak vždy v noci, niekedy aj cez deň. Skúste 🙂 držím palce.