Rozbor materského mlieka na živiny
Pekný deň, nevie mi niekto poradiť, kde v rámci východného SVK by som si vedela ako samoplatca dať spraviť rozbor materského mlieka na živiny? Rozumej tuky, bielkoviny, sacharidy atď. Ďakujem.
Nevien sice naco. Ale zavolaj na veterinu (rvps) robia to zo živočíšnych mliek. Tak by vedeli podľa mňa aj z tvojho.
Zvieratám sa bežne robia tuky a bielkoviny
necakaj ze teraz zrazu bude jest len prikrmy. prikrm -to slovo samo o sebe znamena ze je to len dolozka k hlavnemu jedlu co je teraz mlieko, takze prikrm mu daj ochutnat a nech sa poriadne nasyti mliekom 🙂
pokial mu davas vo flasi len tolko mlieka kolko kazu pri umelom, tak pridaj. umele je viac tucne-preto viac priberaju. ale podla grafu ste v norme 🙂 minimum je 6kg v tomto mesiaci
To nepriberanie nerieš. Moja sa narodila ako 4250 a priberala neskutocne malinko. Pričom staršia mi priberala ako na velkovykrme. Je to o genetike. Tak ako niekto môže zjesť 5x viac ako ja a nepriberie a ja aj zo vzduchu. Moje mrna bude mat v lete 3r a ma 11 kg :😀 Určite netreba riešiť kvalitu tvojho mlieka. Je to to najlepšie čo jej môžeš dať. Našťastie naša.dr nerieši tabuľky, lebo od začiatku je podtabulkova. Krásne papala prikrmy a nič sa nezmenilo. Jednoducho priberala malo ci bola na mlieku ci jedla za.dvoch. Netráp sa odsavanim. To nemá zmysel. Bud rada.ze máš mlieko
@emix9595 kamarátka ma tiež 7mesacnu a 7 kilovu, pôrodná váha 3500, takže nie o moc menej od tvojej. Pediatrička nerieši, každé dieťa je iné. Pamäťové dieťa v 4 mesiacoch bolo také veľké a ťažké ako náš malý v 2 mesiacoch, čo a tým narobím, nič. Inka neviem ako by sa ten rozbor vedel spraviť, lebo tvorba mlieka sa prispôsobuje dopytu dieťaťa a mení sa jeho zloženie. Takže ak by si teraz odsala a malá by bola smädná, bolo by vodovejsie ak by bola hladná,bolo by tukovejsie. Tiež pri kojeni najprv tečie predné redšie mlieko až potom zadné hustejšie. Keď ju nechás vyprázdniť prsník úplne, tak bude mať z každého dosť.
@emix9595 prosím vôbec to nerieš, chápem ta úplne, hlavne keď doktorka ti hovorí že ma mať viac. Kojis, skúšaš prikrmy robíš všetko. Aký je vysoký? Každý sme predsa iný, nemusí mať 7 mesiacov a 10 kg, neboj sa. Z pediatričky si fakt nič nerob, ty si jeho mamka, vyšetrenia ste absolvovali a nič nenašli. Okrem toho mal celkom dobrú pôrodnú váhu, syn je rovnako starý 7 mesiacov mal 3400g, teraz ma asi do 9 kg a ke taký macaty, plne kojeny, prikrmy skúša, niečo chuti niečo nie sle nepapa extrémne veľa. Máme v rodine dieťa ktoré malo pôrodnú váhu skoro 5 kg, teraz ma 2 roly a niečo a ma asi 13 kg, normálne zdravé dieťa ktoré jedlo od 4 mesiaca normálne jedlo. Všetko je okej s tvojom synčekom
@katusik456 náš maly je dlhý dosť on má 73cm preto to vyzerá, že je ako taká špagetka.
A veď to nie je vôbec málo. Každé dieťa je iné, a do 6 mesiacov by malo zdvojnásobiť váhu, čo sa ti cca podarilo ale nie do 6 ale do 7. A pekne rastie. Ja by som to neriešila, pokiaľ ho nejak bruško netrápi, dobre kaká, je spokojný 🙂 vykašli sa na nejaký rozbor
@emix9595 tak potom môže byt vysoký po tebe alebo mužovi. Ma dobrú váhu a myslíme si to viaceré ☺️ možno sa lem veľmi rýchlo vytiahol preto sa ti to zdá

A to naco?