icon

Rýchle odstavenie ročného dieťaťa: Ako na to?

Včera o 09:32

Prosím vás o skúsenosti s odstavením ročného dieťaťa. O týždeň budem neplánovane hospitalizovana a musím ukončiť kojenie. Doteraz sa kojil aj 5x denne a 3x v noci. Cez deň mi nechce moc jesť normálne jedlo bojujeme s prikrmami od začiatku. Ako teda odstaviť aby nebol hladný? Z fľaše s cumlom párkrát pil vodu asi teda zvládne aj umelé mlieko ale čo keď mu nebude chutiť? Som z toho v strese ako to za ten týždeň zvládnuť. Ďakujem za rady

anonym_4d3d17
Včera o 09:36

Hlad ho donúti

anonym_f62a72
Včera o 09:52

Uz teraz ho odstavuj
Áno hlad ho donúti
Ma vek, že už môže všeličo 🙂 to je vyhoda,len musí na to prísť, že jedina možnosť je to všeličo
Pár dni bude umrnkotany ale treba len dávať jesť a UM a robiť z toho zážitok pozitívny
Ooo mnaaam ake dobré atď 🙂
Možno aj nejaké fajne výživy/ked môj nechcel domáce,tak aspon na toto som ho nalákala a potom prešla na domácu stravu

anonym_316974
Včera o 11:05

Uplne normalne, vzdy som deti odstavila tak ze uz som proste nedala a hotovo. Dieta nie je hlupe. Bude pit a aj jest. Rocne dieta uz moze prakticky "vsetko". Nasi sa vzdy este tym viac rozjedli, ked uz nedostali prso. A UM napr jedno z deti nikdy nechcelo a uz ani nemalo po odstaveni z materskeho... Vies to nahradit inak, ak dietatu UM nebude chutit, nepotrebuje ho.

autor
Včera o 11:27

Hej to nočné viem ze je len zo zvyku ale cez deň on mi reálne zje ze päť lyžíc jogurtu ovocie len také čo je šťavnaté melón ma rad chlebík s nátierkou a paradajkou tak maximálne jednu štvrťku z krajca večer kašu max 10 lyžíc a obed vôbec nechce dnes mal cestoviny a zjedol jednu cestovinu, omáčku vyplul, keď máme mäso ryzu to akože ochutna da si trikrát do úst a dosť. Viem ze mu už teraz mlieko dat nemôžem ale pochopí to ze si ma to mlieko nahradiť jedlom lebo on v zásade nikdy nezjedol nejakú normálnu porciu jedla ze by sa tým zasytil. Bola som kúpiť umelé mlieko cucol si trikrát. To bude hrozný týždeň

anonym_da2d74
Včera o 11:35

Nezje lebo nie je hladný ak má mlieko. Logika

anonym_ec9c49
Včera o 11:58

Za mňa to je problém tým že sa deti koja dlho a často. Nie je hladný nepotrebuje spoznávať nové veci. Mali sme v rodine presne deti ktoré sa kojili dlho a odmietali normálne jedlo. Keď matka prestala kojiť pár dni sa bojovalo ale dieťa sa rozpalo len treba vydržať a ponúkať.
Nemusíš byt strese keď bude hladný bude jesť.

autor
Včera o 12:09

Ja som nechcela dlho kojit čakala som na prikrmy ze keď začne budem uberať mlieko ale on od začiatku nechcel takmer nič tak som kojila ale teda dúfam že to nejako zvládneme a ak sa tým pádom rozje budem rada. Držte palce. Ďakujem

anonym_e8b459
Včera o 12:12

Preco by jest normalne ked dostane cecok ?
Nedat cecok a rozje sa

lucia147852
Včera o 12:23

Prečo by jedol normálne, keď sa nalieva mliekom? Logika. Nebude mlieko, bude jesť. Hladom neumre.

kitycat
Včera o 12:31

A kto s nim bude ked budes jospitalizovana?

Uprimne? Ja by som este isla vas rezim, potom bude bez teba a zide z oci zide z mysle... preco by ste sa mali teraz nervovat posledny tyzden? Ked nebude mama, tak nebude na vyber

anonym_870b26
Včera o 13:27

@anonym_autor dobre bude, ked bude hladny a bude s nim niekto koho pozna.
Moj sa najedol ked som nebola doma, normalne jedlo, umele mlieko sme ani nemali doma. Tiez bol nejedak ale muz to s nim zvladol. Vraj aj v noci bolo dobre a to som sa ja nikdy poriadne nevyspala. No ja som bola prec len 4 dni a mohla som sa k dojceniu potom vratit.
Problem to bol pre mna, musela som si mlieko odstriekavat niekolkokrat denne.