Spôsoby odstavenia od kojenia
Ahojte je nejaky sposob odstavenia okrem "nechat vyplakat "?
@evittam môj starší syn sa od narodenia budil 3-4x v noci na dojčenie...mladsi syn sa budí od narodenia aj 20x za noc a to ma 2 roky....a ja nepíšem že blízkosť je len o dojčení samozrejme že sa dá riešiť aj inak ale píšem že nástup do práce nemusí znamenať ukončenie dojčenia
@lenkaam_1 ahoj, prave to mame za sebou, a nebolo to az take bolestive, zacala som redukovat dojcenie cez den, az na 0 a potom vecer prenechala uspavanie drobca na manzela, prve dva vecery trosku poplakal,,ale potom uz bez problemov. Po mesiaci je stav taky, ze prespinka celu noc, uspavam aj ja v pohode a na mliecko si uz nespomenie. Drzim prsty
@michaella94 ahoj..mne známa ale povedala že by si už nemala kojiť keďže si tehotná...že to uberá živiny malému plodu...tak jej dokt povedala....lenze to odstavenie je strasne tiež zo teraz riešim...je mi ho ľúto keď si pýta a plače tsk vždy mu ju dám...
@jonka23 blbost. Prekojila som cele tehotenstvo a dcerka mala 4200g, ked sa narodila. Ak by bola pravda, co jej tvrdila dr, tak neviem kolko by potom vazila, keby som starsiu nekojila v tehotenstve. :D
@jonka23 momemtalne som v 21tt a maly v brusku je spokojny...vsetky vysledky mam ukazkove dokonca je maly vacsi o 3 dni aj vahovo je popredu 😊 ak by som mala nejake problemy ze by dietatko evidentne v brusku neprospievalo tak by som zvazila tu moznost ..je neskutocne mnozstvo zien ktore dojcia tandem so starsim surodencom a deticky maju uplne v poriadku 😊 vela lekarov je proti dojceniu v tehotenstve ale to sa hovorilo niekedy a oni sa toho stale drzia aj ked nemaju ziadne dokazy o zlom vlyve dojcenia pocas tehotenstva 😊

Za mňa čakať kým sa dieťa samé odstaví, no neviem, sú aj také, tomu verím, ale ide skôr i výnimky... A zas kojiť 5 a viac ročne dieťa mu príde SMIEŠNE😂😂len za to, že sa čaká na jeho samoodstavenie... V týchto extrémnych prípadoch mi už príde, že to matka má problém dieťa odstaviť.
Tiež budem nútená dieťa v priebehu tohto roka odstaviť, v noci inak spinkať nevie, len na prse, na jeho zázračné samoodstavenie čakať nemôžem, do práce si ho nosiť nemôžem, robím dvanástky.. Tak ak sa nestane nijaký zázrak, budem musieť tiež pretrpieť pár nocí plaču, ale určite to prežijeme bez ujmy, dieťa určite 😉😉😉