icon

Spúšťanie mlieka po sekcii

momof3
16. sep 2017

PROSIM POMOC S DOJČENÍM. Som 4 den po sekcii a prsia mam tvrdé, hrckate. Snažím sa odsávať len tolko aby sa uvoľnili a maly sa prisal, ale mlieko slabo tečie, hoci viem ze je tam. Niektorým maminám mlieko tečie prúdom a mne ledva ťahá odsávačka. Aj maly je nespokojný, lebo slabo tečie. Poradíte mi? Viem ze pomáha umelý oxytocín ale neviem... Dakujem

evittam
•
16. sep 2017

@momof3 Hrcky rozmasirovat pod horucou vodou-ako najviac znesies. Musí to ísť von inak mozes dostat zapal.

0silvia0
•
16. sep 2017

@momof3 obklady z vina, kapustovych listov alebo octanu- tieto som pouzivala ja

0silvia0
•
16. sep 2017

@momof3 mne horuca voda nepomahala

yoxinka
•
16. sep 2017

@momof3
Teplá sprcha (akú najviac znesieš) a masírovať, prípadne nahriať teplým obkladom prsník a bábo priložiť. A skús nestresovať, to je najťažsie :(.

jankaga
•
16. sep 2017

Horucavoda pomoze urcite

karmela
•
16. sep 2017

@momof3 po sekcií sa ťažšie spúšťa mliecko ale hrcky masiruj pod teplou sprchou a prikladať viem o čom hovoríš prežila som si to pred 8r s malou.Drzim palce

yoxinka
•
16. sep 2017

@momof3
Keď som raz mala také naliate prsia a nepomáhalo nič, dala som si obklad z tvarohu (normálne tvaroh hrudkovitý na vreckovku, dať ba prsia a zakryť igelitom), tak som si lahla spať, v noci som sa zobudila, posteľ mokrá, prsník makký.

pininka
•
16. sep 2017

Alpa na vreckovku a po kazdom kojeni prikladat obklad, nechat co najdlhsie. Mne pomahal aj caj na kojenie hipp, prsia sa nielen ze naliali ale mlieko tieklo prudom

pribinak
•
16. sep 2017

Ako píšu baby pred dojčením v sprche rozmasirovat prsník, smerom od pazuchy k bradavke.

mily7
•
16. sep 2017

@momof3 ja som bola bez sekcie ale problém ten istý. Ako píšu baby, teplá voda, obklady a neboj sa ani oxytocinu. Dávali nám injekcie ale neskôr sme žiadali do nosa po kvapkach oxytocin. Injekcie boleli.

mirka17
•
16. sep 2017

@momof3 ja som mala ten istý problém, po sekcii, tvrdé prsia, až hrčky a mlieko nie a nie von. Tak som namočila plienku bavlnenú do horúcej vody a prikladala chvíľu na prsia a by sa zohriali. potom som sa predklonila, ako že normálne som stála v predklone tak aby mi prsia viseli a dvoma prstami som jemne tlačila na hrčku, (druhou rukou som sa opierala o pračku 🙂)nemasírovala som, len som tlačila a tlak postupne zvyšovala, stále som bola v predklone. po chvíli mi začalo kvapkať mlieko, (priložila som si fľasu), tlačila som do vtedy kým hrčka nezmekla, zo začiatku to bolo pár kvapiek mlieka z každej hrčky, ale stačilo to na to aby hrčky zmizli, po pár dnoch mi namiesto kvapiek začalo z 2 "dierok" doslova striekať mlieko, a po čase som už nemusela stáť ani v predklone sadla som si stihla prsník a mlieko tieklo kade mohlo. Takto som si ručne odsávala, nikdy som nepoužila odsávačku. treba trpezlivosť ale ako píšu vyššie, hrčiek sa treba zbaviť aby nenastal zápal.

drobcek11
•
16. sep 2017

@momof3 spravne prisatie babatka, kojit posediacky ,vtedy mlieko tecie lepsie. Na tvaricke, lickach vidis lahko ci babo dostava dost mliecka, je dost mozne ze je zle prisate a nevie si tym padom vytiahnut mlieko

emi16
•
17. sep 2017

Pred kojenim rozmasirovat bud pod teplou sprchou, alebo zohriatu plienku pod zehlickou dat na prso ked kojis
Aj pocas kojenia mozes masirovat a pomaly vytlacat
Ja som si na noc davala nahriaty vankusik z ceresnovych kostok a do rana boli hrce prec

janinamojka
•
17. sep 2017

Teplu sprchu alebo nahriatu plienku jednoznacne a vytlacat pomaly von aj ked sa zda ze nic nejde..Mna moja babka na noc poviazala plienkou a kapustove listy mi tam vlozila aby ma stiahla a do rana boli hrce prec a mliecko pekne islo same..mala nestacila pit😉

janinamojka
•
17. sep 2017

Ono to boli velmi ja som aj slzu pustila pri tom ked mi to tlacili nasilu..ale pomohlo.A nenechavaj si prsniky len tak na volno aj v noci lebo sa ti toto opat stane..Ja som nosila pohodlnu podprsenku aj na noc,aby si nerobili co chcu😉

3009
•
17. sep 2017

@momof3 určite pomôžu kapustové listy, kelové listy alebo listy lopúchu. Priložiť a zaviazať a určite povolí alebo ako vyššie píšu teplo.

zbruna
•
17. sep 2017

Ja som si nahrievala infracervenou lampou a sucasne masirovala (masazny krem). Tiez som mala riadne hrce, akoby prsia napchate kamenim. Az potom sa mlieko pustilo, tiez som odsavala. Tento stav s hrcami trval cca 1 tyzden po porode...

nina4
•
17. sep 2017

Mne zabral až oxytocín 1 kvapku pod jazyk no to som dostala od gyn.aj s antibiotikami už som bola týždeň v 40 horuckach. A bábätko prikladať prikladať a odsávať do zblbnutia kým sa trochu neustáli tvorba mlieka.