icon

Toffifee počas dojčenia

2. feb 2023

Jedli ste? 🙂 Dakujem

thereisabear
2. feb 2023

A čo konkrétne by mal byť problém?

anne_mary2
2. feb 2023

.. aj kinder cokoladku si daj k tomu, aj orieskovu milku ked bude treba, lebo netusim co to ma spolocne 🫠

ankare
2. feb 2023

No jasné. Všetko jem.

jjanulienka
2. feb 2023

Toffife nejem nikdy lebo by mi to povytahovalo všetky plomby asi😅 ale prečo si myslíš, že by si nemohla?

viestta
2. feb 2023

Naozaj hlboko sa zamýšľam co môže byt za problém v niečom, kde je lieskovec, čokoládová pena, kvapka horkej čokolády a karamelova skrupinka

nevenka
2. feb 2023

Tretie dieta sa mi narodilo tyzden pred Vianocami. Na Vianoce som jedla hribovu polievku, majonezovy salat (aj s cibulou), udenu klobasu a maso (trochu), lososa (veeeela) a asi kilo vselijakych kolacov, vsade boli orechy. Moj manzel ma alergiu na niektore potraviby, ekzem a astmu. Dietatu nic nebolo. Teraz mam stvrte dieta, ma mesiac, kojim a jem vsetko...

nevenka
2. feb 2023

@jjanulienka ano, suhlasim, mne to chuti, ale musim opatrne 🙂

kaca222
2. feb 2023

jediné, čomu sa pri kojení vyhýbam, je alkohol (aj ten si dám, len to správne načasujem)

tatianamaria
2. feb 2023

Ja kojim 10 rokov a všetko jem.

h2
2. feb 2023

Nie, nejedla som to počas dojčenia, ani počas tehotenstva. Ani po pôrode. Vlastne som to nejedla asi 20 rokov, od kedy som to prvý a zároveň poslednýkrát ochutnala. Nepoznám príšernejšiu sladkosť. Keď v reklame hovoria, že "Toffifee, to chutí všetkým", chce sa mi grcať.

autor
2. feb 2023

Dakujem. Možno to bola blba otazka ale naozaj neviem čo môžem a čo nie. V nemocnici ma nastrasili, že nemôžem jesť hocico a že si mám davat pozor

niekto2hy
2. feb 2023

Zo začiatku dojčenia sa odporúča vyhnúť sa nadúvajúcim potravinám a neskôr ich zaraďovať postupne a opatrne. Aké nadúvajúce potraviny dojčenie ovplyvňujú? Z najviac nadúvajúcich menujme najmä čerstvé pečivo, cesnak a cibuľa, hrach, šošovica, fazuľa a kapusta. Pozor dajte aj na príliš korenené a ostré jedlá a na perlivé nápoje. Medzi ostatné potraviny, na ktoré by ste si v období dojčenia mali dať pozor a minimálne mali sledovať reakciu bábätka po dojčení, patrí karfiol, brokolica, kukurica, pór a reďkovky, z ovocia potom pozor tiež na hrušky a marhule.

lienka9
2. feb 2023

To je uz davno vyvratene,nas v porodnici praveze ukludnovali ..treba si to na sebe a dietati len odsledovat.malej napr.nevadila kapusta ani strukoviny,ale vadili mliecne vyrobky a zemiaky..teraz mliecne zboznuje a nema ziadnu intoleranciu..takze vsetko s mierou a bude to ok.

mandarinka555
3. feb 2023

O chvíľu sa už preklikáme k otázke, či mamička môže ísť cikať, keď dojčí...či to náhodou neublíži bábätku...Stupidity najväčšieho rázu...

alex49
3. feb 2023

Nemôžeš jedine alkohol a drogy, ostatne veci v normálnych množstvách môžeš jesť.

zenulkaaa
3. feb 2023

Jedla som akekolvek sladkosti pocas kojenia. Brutalne sa mi vtedy ziadali a tusme. Maly nemal ziadne koliky ani nic podobnee

matabb73
3. feb 2023

Ak dieťa nemá atopicky ekzém, tak môžeš. Moja dcéra ekzém mala, tak som nemohla ani čokoládu, ani orechy.

matkahelka
3. feb 2023

ty sama zistis, co mozes jest pri dojceni a co nie. resp. co toleruje tvoje babo a co mu robi zle. ja som pri starsej dcere zila na nesolenom, nekorenenom jedle. polievky len vyvary. varene zemiaky, chude masa, z ovocia len banan. zeleninu ziadnu. mala som obcas pocit, ze zijem zo vzduchu. ona snad zo vsetkeho, co som zjedla mala brutalne koliky, takze som toho jedla fakt malo. teraz pri mladsej dcere mozem vsetko, doslova. kapustu, strukoviny, rajciny, pikantne, bic jej nevadi, nevieme co su koliky. cize, ak babatko nema tazkosti okrem alkoholu, cigariet, mozes cokolvek, fakt cokolvek

evelin2daniels
3. feb 2023

Tak ak myslíš kvôli čokoláde, pri prvom dieťati som mohla jesť všetko a tak som chcela pokračovať aj pri druhom... lenže malá mala pomaly z každej somariny ekzém. Nemohla som čokoládu, kakao, škoricu, citrusy, marhule, jahody, exotické ovocie, umeliny, ani štipľavé jedlo a podobne. Po roku sa to utriaslo.Teraz má 16m, ešte kojim ale už môžeme jesť aj ja aj ona všetko. Takže vyskúšaj a sleduj či niečo bábätku vadí.

tatianamaria
3. feb 2023

@alex49 tak drogy nie. Alkohol sa môže s mierou.

beatik3
3. feb 2023

jedla som vsetko, na co som mala chut. akurat jahody boli problem, lebo z toho sa mala hned vyhadzala, ked som ju potom kojila. to si proste vies odsledovat. ale v malom mnozstve, ked si das jedno dve toffifee, tak to si myslim, ze neuskodi.