Treba náhradu pri odstavení v nocí?
Ahojte, je mj jasne že je veľa príspevkov na túto tému, no chcem sa poradit hlavne s mamičkami co maju trosku narocnejsie / tvedohlavejsie deti..
Malá ma 20 mesiacov,cez den mame zrušene kojenie zhruba pd januára,a V noci obmedzené, na jedno max dva.. problém je,ze ked sa prisaje , už nechce pustiť a robí to tak napr od stvetej do šiestej.ak jej to vysvetľujem,snazim sa ju odpojit - hroozne reve no proste koniec sveta,bije ma , kričí..chcela som počkať s odstavenim kým jej nevyjdú očné zuby,no stále nic a mna to už začína dosť bolieť,pretoze ma začala hrýzť.. predpokladám ze z dôvodu že mám už menej mliecka..moja otazka je, či musím nahrádzať to nocne kojenie nejakou alternatívou? Potrebujú deti v tomto veku este papat v noci? Ked sa jej snazim ponuknut aspoň fľašku s vodou, vobec ju nechce,ani neochutna....mám počkať s odstavenim kym sa tie ocne zuby neobjavia? Cumlík nemame, a kedze je extra citlivá ,neviem či sa ju vobec bude dat nejak upokojiť,.Cez deň
papá veľmi dobre... ďakujem za vase skúsenosti
@sandrahi môžem skúsiť,no ona tu flasku ani do ruky nezoberie...a tak neviem, ci fakt moze byt este hladná ,alebo ma len takú silnú asociáciu s tým prsnikom..kym som ju nezačala odstavovat, tak sa bez problémov napila a otočila chrbtom,spala dalej .. teraz ked vie, že je to len a raz a ma to but na chvíľu,tak sa to dost zhoršilo...rano je nevyspata,teda všetci...
@henriett11 podla mna to nie je uz nejak o hlade, skor je tak naucena, ze ju to mozno nejak ukludnuje alebo neviem. za vyskusanie nedas nic vsak.
@henriett11 nie 20 mesacne dieta nepotrebuje v noci jest. je to iba o zvyku. Navyse, asi jej po tom dojceni v noci nejdes umyt zuby, takze neskor moze (nemusi) byt problem s kazivostou zubkov. Pokojne to nahrad vodou a potom aj to vypusti (ak nie su horucavy alebo nie je chora). Asi to nebude bez placu, ale po par dnoch si zvykne, ze v noci sa nepapa.
Naučená je len zvyk.
Ja som dcérku už od roku a 10mesiacov zo dňa na deň nedala mlieko ani večer ani cez deň ani v noci nepije nič.
Normálne cez je čo je navarené,pije len čistú vodu nič iné nechce.
Večer sa naveceria ,napije a spí do rána .
Mesiac je už úplne bez plienky.
Keby pila stále mlieko tak neviem neviem či by sa mi nepocikavala
@katkine_terapie a potrebujem dbať na to,aby som jej nahradila pocas dna mlieko mliečnymi vyrobkami? Ak ano v akom pomere, prosím? Lebo teda dost mi to odmieta...
@henriett11 moja nič mliečne nezje...zvykla jogurt ale už ani ten nechce.normalne klasický je to čo my .keď mám navareny segedín s knedľou zje to. Vývar polievky rôzne fazuľová,Struková atď.
Fašírky kašu kôprovu omáčku ...
@henriett11 nie vôbec nevidno ,dokonca odmieta .Syn minule jedol ovsené vločky s mliekom tak ju ponúkol ale nechcela ani piť mlieko z pohára nechce .
Ako som to zrušila tak nechce 😁
Ale bryndzové halušky zje 😁
Bude revat, lebo vie, ze povolis a das... So mnou rev (z trucu) nerobil nic... Najmensi tiez zavislak, jednoducho som nedala, reval 1 noc a druhu prespal celu... Akoze uspavanie bolo lahsie, lebo lezal nacucnuty a zaspal, teraz saskuje, lebo chce byt tak a tak... Nepotrebujes nahradzat nicim, ludia maju v noci spat a nie jest... A uz vobec nie sirupmi, dzusmi... Chybat jej nebude nic. Iba ty sa musis zatat a nepovolit
A každý večer pred spaním musí jedno jablko zjesť teraz má takú fázu dosť dlho už jablko denne aj dve tri zje
@henriett11 nauč ju na čistú vodu , moja dcérka len to vypije nič iné žiadne džúsy,osladené vody nič také .
Pýta si len vodu.
Ona je taká vodná myš 🐭😁 cez deň aj styri krát ide do kúpeľni ťahá za sebou svoju malú stoličku,zoberie kefku svoju a umýva si zuby v umývadle a pije vodu z vodovodu napusta do pohára a pije 😁
Sa smejeme na nej že tak často si umýva zuby 😁
Teraz sa jej to strašne ľúbi 🤩
Skús dať pohár s vodou na stôl a keď chce nech sa napije.my to tak máme má pohárik s vodou na stole a pije keď chce , keď už nemá príde a sama si vypýta že vodu vodu
Ona v noci uz dlho nepotrebuje papat a ani nepapa, len sa na prsniku upokojuje. Ma z teba cumel.
Moj syn po odstaveni pytal pit, v noci sme mali pri posteli flasu s vodou
Vodu mame pri posteli,aj v pohariku aj vo fľaške,odmeita oboje...ok, ja som mala hlavne obavy, ci nebude hladná...a este teda ze ako rozdhycham tie styri oxne zuby,ked nebude mať vlastne nic na upokojenie
@henriett11 ak už normálne všetko papá, tak netreba nijako špeci nahrádzať. Ak zje jogurt, tvaroh resp. mlieko/smotana pri príprave jedla (npr. prívarky), tak netreba, aby ešte pilo dieťa mlieko. Ako ponúknuť môžeš (mlieko, kakao, biela káva-melta), ale ak nebude chutiť nesil to. Ale naozaj ak nechce mlieko, daj makové rezance a vápniku dáš dietaťu ovela viac ako mliekom a mliecnymi vyrobkami. My sme s krpcom uplne bezmliecni (alergia/intolerancia) a vapnik nám nechýba. btw na zuby daj hryzatko a gelik. A neboj hladná urcite bez nocneho mlieka nebude 🙂
@henriett11 dvojročné dieťa nepotrebuje v noci ani kojenie, ani jedlo, ani cumlík. Náhrada je len z blata do kaluže a to určite nechceš. Dvojročné dieťa má v noci spať. Všetko, čo popisujes je len zvyk. Aj ukludnovanie tam veľkého dieťaťa kojenim, keď mu idú zuby je len o zvyku.

keby si nejak ochutila tu vodu ovocnou stavou alebo ju vymenila za caj, to by nepomohlo? zacat davat normalne mlieko umele, to mi pride akoze zbytocne uz v tomto veku.