Ukončenie dojčenia
Prosím vás. Syn má 10mesiacov. Chvela by som ho postupne odstaviť od MM. Problém je v tom ze už dosť hryzie. Ale odmieta my fľašu s akýmkoľvek cumlami,aj tu ktorá bola jeho obľúbená, chrániče co sú na prsia odmieta, a fľašku z ktorej pije vodičku sme pred vyše 3 týždňami zmenili na slamkovu. Nejaké rady??? Neukamenujte ma, viem ze pre detičky je najlepšie kým je možnosť kojiť ale už sa to neda.
Ako náhle uvidí fľašu ze mam v ruke začne kricat ako keby som ho drala 😭😭 a zase neviem ako v noci co sa tohto týka
@kittykat22 Nie!... Vsade pisu ze med nikdy nedavat dietatku mladsiemu ako 1 rok. V mede mozu byt spory bakterie ktora sposobuje botulizmus a babatko moze umriet.
@aliz1
s tou fľašou sme mali aj my problém, ukončovala som dojčenie v roku tiež pre bolesti..no každopádne pomohlo nechať to na otecka, od neho vedel, že nič nebude :D prvú noc viac plakal no druhú už ked videl flašu, už sa tešil...my sme skorej mali problém, že mu žiadne mlieko nechutilo...nakoniec to Babylove 3 z DMky zachutila...
No ja som chcela do roka, lenže často hryzie a včera my až do krvi. To je ze áno fľašu do úst hneď dáva rukou preč a mrauci.. Preto neviem ako ukončiť dojčenie
@aliz1 moj 11 mesačný detto to iste. Fľašu ani vidieť (mám 4 druhy). V noci som skúsila ponúkať len vodu (tu pije zo slamkovej fľaše) a ku podivu hneď druhu noc sme zvládli v pohode, takze v noci sa už nedojčí, aj keď sa 2-3krat zobudí. Ponúknem vodu a cumlik a spi ďalej. Cez deň ešte dojčím vždy pred spaním, teda zatiaľ 3x. Neviem ci to mám ukončiť, bojim sa ho nechať bez mlieka. Už som skúsila 3 druhy UM a žiadne nechce, ani z cumla, ani zo slamky, ani z pohára 🙄😖🤷🏻♀️
@aliz1 napíšem ti moju skúsenosť, ja som malú odstavila keď mala skoro 10 mesiacov. V noci sa mi budila na kojenie každú hodinu. Keď som sa odhodlala to ukončiť, viac som jej prso v noci nedala. Asi tri noci som ju viac nosila na rukách ako sme spali, odmietala mi ešte aj materské mlieko z fľaše, aj z pohára... Žiadne UM, na nič som ju neukecala. Párkrát som jej musela v noci urobiť kašu... Odvtedy mlieko nepije... Postupne sa jej upravil aj spánok, budila sa stále menej... Ona je ale zlý spáč. V noci si občas pýta vodu, tak raz sa mi ešte stále budí (má 20 mesiacov). Hlavne keď si odhodlaná to ukončiť, nesmieš ustúpiť. Ak ustúpiš a nakojíš, potom bude ešte o to väčší plač...
A prečo hryzie? To nie je zas také typicke... Aspoň z mojich detí to skusalo jedno, ale normalne som mu vážne povedala, že au, nech prestane a prestal. Myslim, že na to určite bude nejaké riešenie.
Ak je to teda ten dôvod naozaj a nie že proste chces prestať, lebo chces.
Inak neviem poradiť, mne toto príde proste ľahšia a lepšia cesta pre oboch, odstrániť to hryzenie
@lavender21 no mne žiadnu fľašu a to mam až daj aj 7 druhov. A cumel od začiatku nechcel.
@aliz1 ja som svoju prvorodenu ostavila červenou mletou paprikou... Na obed keď chcela pred spaním dojčiť, natrela som si bradavice paprikou.. Dala jednu, hneď sa zhnusila a chcela druhu.. Keď som dala druhu to isté..za tým vypila trosku vody a zaspala.. Večer pred spaním som sa jej ešte pýtala, a nukala cicik, ale ona sama už nechcela, pamätala si papriku.. A tak ľahko som ju odstavila,ze som potom ja 3 dní trpela 🙈 ale prešlo to.. Držím palce

@aliz1 skus dat na cumel trosku medu - malo. Nech je to sladke. Len aby si zvykol. A samozrejme nezabudaj cistit zuby, aby z toho neboli kazy. Vela stastia!