icon

Všetko o dojčení

blau
14. sep 2008

Mile mamicky, ako ste si vsimli pod nickom Annag sa skryva pravdepodobne skvela zena a skusena mamicka,poradkyna, ktora radi ako moze: Co sa tyka kojenia a roznych problemov s nasimi babetkami. Mne osobne velmi pomohla a touto cestou by som jej chcela takto trosku verejne podakovat a popriat krasne zdrave babetko a radost so svojich deticiek. A nech nam tu aj nadalej takto krasne radi. Anna ty sa naozaj tak krasne citas 🙂

zuzkat1
•
8. nov 2010

@vejula su take caje co sa mozu hned od narodenia,ja len si myslim ze kym kojis na poziadanie tak je to este zbytocne,ale jasne ty vies a mozno to pomoze...ja som tereaz inak kupila caj ze vhodny od 4mesiacov a tam ze kamilky, tak som dala do skrinky a pockam kym bude taky moct pit... teda asi od roka... 😒

zuzkat1
•
8. nov 2010

@vejula to s tou vanou aj moja robi a smadna nie je🙂 hra sa🙂

tanija133
•
8. nov 2010

Ahojte dievcata, chcela by som sa spytat, dojcim a doteraz som si myslela ze mam dost mlieka...No maly v noci vstava kazdu 1 a 1/2 az 2, to by mi tiez nevadilo vstanem, ale je to uz trosku cudne... niekedy je hore cez den aj 2 hodinky a to si pyta aj kazdu pol hodku, vzdy saje tak 5 min. Mam pocit ze sa nenaje poriadne , hned zaspi a preto vstava aj v noci tak casto. Dnes som isla nieco vybavit, tak som si chcela odsat,mam elektricku Medelu, aby moj priatel mu dal z flasky a odsala som iba 30 ml z oboch prs, z toho jedno bolo tesne po dojceni. Tak dnes ma napadlo ,ze mozno ja vlastne nemam dostatok mlieka, preto sa tak casto budi a pyta papat....Ako zistim kolko mam mlieka, nemala by som ho prikrmovat? Pijem caje na dojcenie, vela pijem , cez 2 l denne, jem mliecne vyrobky , casto ma plne nacikane plienky, co este treba? Da sa povazovat aj odsavanie elek.odsavackou za dopyt.?Chape to tiez telo tak, ze ma zacat produkovat viac mlieka?

bibi1711
•
8. nov 2010

@tanija133 , ak mozem ja...
ak ma dost pocikanych plienok, malo by byt vsetko v poriadku...
ak aj je mliecka prechodne menej, tym, ze budes dojcit na poziadanie, tak telo zisti, ze mliecka potrebujete viac a po par dnoch bude mliecka viac...
nie vzdy, ked babo pyta prsnik, je hladne...niekedy len smadne, inokedy unavene-chce relaxovat, niekedy sa chce len mojkat....preto je dobre stale dat, ked babo pyta...
ak chces zvysit tvorbu mliecka, pokojne odsavaj el.odsavackou, zvysi to produkciu...len je lepsie si stanovit kedy a robit tak pravidelne...
ak som na nieco zabudla, baby ti este odpisu...

strapco13
•
8. nov 2010

@tanija133 V 3. tyzdnoch je rastovy spurt /potom 6tt, 9tt, a 3m 6m, 9m/ a s tym spojena relativna laktacna kriza..ono mliecka je dost, len vzrastli naroky dietata, preto si prsnik pyta casto...koj na poziadanie a mliecko sa prisposobi 😉

tanija133
•
8. nov 2010

@bibi1711 Dakujem , a kedy si myslis ze by som mala pravidelne odsavat ? Naprikad , kazdy vecer , alebo aj viackrat za den, alebo vzdy po dojceni z toho vyprazdneneho prsnika?
@strapco13 Tak to si ma potesila, dakujem.... 😉

strapco13
•
8. nov 2010

@tanija133 este k tomu odsavaniu..mozes po kojeni odsat aj naprazdno..telu to da signal, ze treba viac
ale naj odsavacka je babo 😉
a co zapalena potna zlaza? uz lepsie?

tanija133
•
8. nov 2010

@strapco13 Dobre , skusim. ...A , jasne , dik, uz je lepsie, som to vytlacila ten hnis, sice nic neslo, ale som to natierala tym TEE Tree olejcekom a uplne sa mi to vysusilo 🙂

vejula
•
8. nov 2010

@zuzkat1 a kamilky sa od kedy možu??? tam je v zloženi rumanček kamilkovy, to su kamilky???

cicimon
•
8. nov 2010

@vejula hej, a kamilky ak sa nemylim su velky alergen

michaela80
•
8. nov 2010

potrebovala by som poradit....akurat som sa zamyslela ze od porodu nakladam do seba iba banany...ziadne ine ovocie som neskusala...co by som mohla a nerobilo by to malej problem...

strapco13
•
8. nov 2010

@michaela80 ved su jablka, hrusky, hrozno...ved vyskusaj 😉

vejula
•
8. nov 2010

@cicimon čooo??? a ta kača v lekarni mi povedala že to možem davať, bože tu už fakt človek nemože nikomu veriť a všetko si 5 krat overiť 😠

michaela80
•
8. nov 2010

@strapco13 akurat som citala niekde v mame myslim ze jablka velmi naduvaju....ale asi budem musiet vyskusat..tabu asi su citrusy a jahody, vsak...co take nektarinky alebo maliny....

cicimon
•
8. nov 2010

@michaela80 jablka by stacilo osupat a mali by byt ok, vraj len supka naduva

strapco13
•
8. nov 2010

@michaela80 vyskusaj a uvidis 😉

michaela80
•
8. nov 2010

@cicimon vyskusam lebo banan uz nemozem ani citit...

cicimon
•
8. nov 2010

@michaela80 ja som mala tiez ten problem, ale potom som presla na hrozno a hrusky...citrusy sa nechystam a ani mi nejako nechybaju

michaela80
•
8. nov 2010

@cicimon ja som v tehu jedla hektolitre odstavenych pomarancov..manzel nestihal kupovat 😀 😀 😀 a chyba mi to... ☹

cicimon
•
8. nov 2010

@michaela80 no ja som v tehu jedla tiez ine ako teraz 🙂

hallienka
•
8. nov 2010

@prsky dakujem velmi pekne za povzbudzujucu odpoved. 🙂

zuzkat1
•
9. nov 2010

@vejula no tusim od roka... ja mam tiez taky z lekarne a doma som pozrela zlozenie a veru ho malej pred rokom nedam... asi jej kupim nejaky iny alebo neviem nieco vymyslim ze cim ju namotat na pitie🙂

zuzkat1
•
9. nov 2010

@michaela80 ja som jablka jedla od zaciatku a aj so supkou.. maliny, cucoriedky marhule nektarinky broskyne mozes aj hrozno...tam vraj naduva supka a kostky ale ja som jedla a mala bola OK a aj hrusky mozes... a citrusy som ja zacala nedavno ale len po troske a mala zatial v poriadku

jja
•
9. nov 2010

Ahojte dievcata, chcem sa vas spytat, co to znamena ked ma mala taku moc smradlavo kyslu stolicu? posledne dni ked otvorim plienku tak ma taky zavan ovali 😒 a neviem co to znamena ☹

takyna
•
9. nov 2010

@jja kysla stolica je v poriadku

elinka27
•
9. nov 2010

@jja myslis taku smradlavu ako kvasnice? 🙂 Taku mi mame stale🙂to je vraj ok

elinka27
•
9. nov 2010

mam anginu a zvysenu teplotu, dala som si napoj Paralen Hot drink trochu sa mi ulavilo,ten sa vraj v malych mnozstvach moze kedze obsahuje paracetamol,ale co na to hrdlo?Nevladzem ani hltat, kloktam Stopanginom,ale moc nepomaha,co si mozem dat aby to neublizilo malej,neviete?

jja
•
9. nov 2010

@takyna
@elinka27 dakujem....budem kludna 🙂

zuzkat1
•
9. nov 2010

@elinka27 ja som s takou anginou sla k dr, pre antibiotika... prislo mi lepsie sa preliecit ako zapal prenasat do mlieka..

prsky
•
9. nov 2010

@elinka27 elinka, ak je to angina, tak tu nevyliecis po domacky...treba ist k doktorovi - daj si predpisat atb kompatibilne s dojcenim (ja som take dostala, len si nepamatam nazov). ak je to "len" zapal hrdla, tak treba kloktat florsalmin, pripadne cmulat homeogene9, oddychovat a potit sa, pit cajicky a vobec dodrziavat pitny rezim - mozes paralen, alebo radsej ibalgin (ten ulavi viac tu bolest v hrdle). stopangin a obdobne drahotiny su podla mna cukricky 😀