Znížená produkcia mlieka: Ako riešiť problém s dojčením?
Zdravím, mám 6,5 mesačné dieťa a posledné dni si všímam, že na ľavom prsníku oveľa menej aktívne prehĺta a skoro sa začne rozptyľovať a otáčať a odpojí-napojí-odpojí-napojí atď. Na pravom sa prisaje a prvé minúty vyslovene nahlas počujem, ako hltá. Na tom ľavom len občas. Začala som každé kŕmenie ponúkať ako prvý ten ľavý, trochu ho masírujem pri kŕmení a snažím sa niekedy aj odsávať, na zvýšenie tvorby. Doteraz som mala obidva bez problémov. Pripisovala som to zubom, že ho možno na tej strane bolelo. Skúsila som furbalovú polohu, aby bol na strane, čo mu vyhovuje a trošilinku viac pil, ale tvorba sa stále neupravuje, respektíve len trošku. Stalo sa to niekomu? Ako ste to riešili? Mám hľadať laktačnú poradkyňu? Viete o niekom v Košiciach, ale najlepšie, aby som mohla ja ísť za ňou? Lebo doma máme byt polorozložený ešte z prerábky. Ďakujem.
@dominicka2812 mne sa toto stalo už dávnejšie keď maly mal okolo 2-3mesiacov. Pravý prsnik tam začal vystrájať, odpájať sa, pripájať, rukami nohami narábať, tak som mu častejšie davala ľavý prsník a tam väčšinou bez problémov. Teraz ten pravý nedávam skoro vôbec aj keď tam mlieko stále je ale takéto jeho jedenie na pravom prsníku ma doslova otravuje že sa vklude nenacicia. Maly ma už 6mesiacov.
@anonym_19136c a teda v pohode dokaze vyzit z toho jedneho prsnika bez prikrmovania s UM? Moj dostava prikrmy len teda stravu ranajky ovocie a poobede maso - zelenina. A nevyzera zatial nejak podvyzivene ani nic. Len ma vystrasilo, ze zrazu ten jeden ide tak tazko, ked doteraz sa mi z oboch lialo stale prudom.
@anonym_19136c a teda v pohode dokaze vyzit z toho jedneho prsnika bez prikrmovania s UM? Moj dostava prikrmy len teda stravu ranajky ovocie a poobede maso - zelenina. A nevyzera zatial nejak podvyzivene ani nic. Len ma vystrasilo, ze zrazu ten jeden ide tak tazko, ked doteraz sa mi z oboch lialo stale prudom.
@dominicka2812 fakt väčšinou kojím z jedného. Mlieko sa vytvorí toľko koľko dieťa potrebuje. My nemáme problrm s malo mlieka a vôbec nedávam um, stačí to. Prikm papa dva týždne a nemá to ako. Ahradu mlieka zatiaľ.
@dominicka2812 dojčím rok a pol výlučne z jedného prsníka, v druhom nemám už vôbec mlieko a v pohode.
@dominicka2812 dojčím rok a pol výlučne z jedného prsníka, v druhom nemám už vôbec mlieko a v pohode.
@anonym_19136c
@anonym_569a7f dakujem vam, ukludnili ste ma trochu. Ono sa to pospajalo aj s tym, ze zacal byt velmi nespokojny a este aj zas ma svoje obdobie takmer bez denneho spanku, cize niekedy uz nezaspi ani na prsniku od preunavy. Tak ma to cele vystrasilo. 🙈 Viem, ze aspon ten polrok kojenia je super pre neho, ale ani ja nie som este ochotna sa toho vzdat 😁 a mozno aj to pridalo, ze mu zachutilo jedlo a dost zje, velakrat aj okolo 100g zrazu, co donedavna par lyziciek.
@anonym_19136c
@anonym_569a7f dakujem vam, ukludnili ste ma trochu. Ono sa to pospajalo aj s tym, ze zacal byt velmi nespokojny a este aj zas ma svoje obdobie takmer bez denneho spanku, cize niekedy uz nezaspi ani na prsniku od preunavy. Tak ma to cele vystrasilo. 🙈 Viem, ze aspon ten polrok kojenia je super pre neho, ale ani ja nie som este ochotna sa toho vzdat 😁 a mozno aj to pridalo, ze mu zachutilo jedlo a dost zje, velakrat aj okolo 100g zrazu, co donedavna par lyziciek.
@dominicka2812 ono fakt sa dá dojčiť len z jedného prsníka, ja som si myslela, že je to začiatok konca dojčenia ale nejako ten prsník stíha a stíhal aj napríklad v malého 14. mesiacoch, keď bol tri dni výlučne dojčený, lebo mal virózu a vracal. A inak už 5 jedál denne mal vtedy. Tvoje obavy sú prirodzené, ale nemusíš sa obávať, postupne sa ti bábätko rozpapá.

@dominicka2812 mne sa toto stalo už dávnejšie keď maly mal okolo 2-3mesiacov. Pravý prsnik tam začal vystrájať, odpájať sa, pripájať, rukami nohami narábať, tak som mu častejšie davala ľavý prsník a tam väčšinou bez problémov. Teraz ten pravý nedávam skoro vôbec aj keď tam mlieko stále je ale takéto jeho jedenie na pravom prsníku ma doslova otravuje že sa vklude nenacicia. Maly ma už 6mesiacov.