Zrušenie trvalého pobytu

nikulli
25. aug 2013

Ahojte, môže zrušiť matka (vlastník bytu) trvalý pobyt synovej manželke? Syn s manželkou a deťmi sa pred pár rokmi nasťahovali k jeho mame, po pár mesiacoch synová manželka od neho odišla, nežijú spolu ale rozvedení ešte nie sú. Bude s tým pri odhlasovaní na mestskom úrade nejaký problém?

fazulocka
25. aug 2013

Ahojj...Snáď ti pomôžem, my sme si týmto tiež prešli,,,,,som to dobre pochopila ide o nevestu,,,,Čo sa týka na mestkom úrade tak zrušenie by nemalo byť problém, potrebuje predložiť vlastnický list a musí vedieť dátum narodenia dotyčnej osoby ktorú chce odhlásiť. problém je ak by chceli, aby odišli z bytu,,,Zákon znie ak dáš niekomu trvalý pobyt tak ho "vyhodiť" z bytu môžeš len ak mu nájdeš náhradne bývanie a preukážeš to zmluvou, napr: nájdeš nejaký podnájom, a mám pocit, že je potrebné preukázať aj to, že je nájom zaplatený na 2-3mesiace...Je to na hlavu , ale je to tak,,,Nepomôže ani polícia pokiaľ má trvalý pobyt..
Snáď som pomohla a veľa šťastia,,,

nikulli
autor
25. aug 2013

@fazulocka : Ďakujem, pomohla si 🙂 . Ona teda nevesta odišla z bytu už pred úž pred pár rokmi. Už má aj nejakého iného partnera a ďalšie deti s ním, ale nikto nevie kde býva, preto je aj problém s rozvodom.

liz_lemon
25. aug 2013

@fazulocka to je uplna blbost, ze ak ma niekto trvaly pobyt u teba, musis mu zabezpecit nahradne byvanie
trvaly pobyt ma len evidencny charakter, k ziadnemu inemu pravu neopravnuje
@nikulli samozrejme, ze vlastnik nehnutelnosti moze zrusit trvaly pobyt hocijakej dospelej osobe, ziadne nahradne byvanie hladat nemusi

hameeda
25. aug 2013

@nikulli: na mestskom úrade vlastník bytu nahlasuje alebo odhlasuje kto v byte býva, a je dobré zmenu nahlásiť aj na poštu

fazulocka
25. aug 2013

@liz_lemon
budem rada ak si to najpr nastudujete a potom mi napises ze je to blbost,,,este viem co som riesila a zhanala minuly rok,,,
dakujem a nemusite my sem pisat blbost,,,,,pisem co viem,,,,

fazulocka
25. aug 2013

@nikulli tak to som rada a kym ide len o zrusenie na mestkom tak je to bez vsetkeho tak ako som napisla pred tym,,,

lucyliena
25. aug 2013

@nikulli vlastník nehnuteľnosti môže kedykoľvek zrušiť trvalý pobyt osobe, ktorá nemá žiadne vlastnícke právo k nehnuteľnosti a to na mestskom alebo obecnom úrade, ak sa odhlásená osoba neprihlási na trvalý pobyt na inú adresu jej trvalým bydliskom sa stáva mesto alebo obec (v podstate sa stáva bezdomovcom).

emilia25
25. aug 2013

moja svokra tiez pred par dnami bola zrusit trvaly pobyt synovi byva s priatelkou len prisla nahlasila isla prec samozrejme ze potrebovala list vlastnictva.

cecil36
25. aug 2013

@fazulocka to co si napisala uz dlhe roky neplati. Ty ako vlastnik bytu nemusis nikomu najst podnajom a uz vobec ho platit. Vymenis zamky a hotovo. Suhlasim s @liz_lemon.

abbey1
25. aug 2013

@fazulocka Naozaj píšu pravdivo. Odhlásiť môžeš z trvalého pobytu, ak si vlastník, teda musia to podpísať všetci spoluvlastníci. Žiadne náhradné ubytovanie zháňať nikomu nemusíš. Stačí prísť na matriku a odhlásiť. Jasne, že nemôže odhlásiť spoluvlastní spoluvlastníka, ale len osobu zapísanú tam bez majetkovej spoluúčasti.

fazulocka
25. aug 2013

Ok ja vas chapem, ale vy mna ste asi nepochopili,,,,,
Ja som sem pisala ze zrusit t.p na papieri je bezproblemov a bez vsetkeho, ale ak zrusis t.p a ten dotycny byva na adrese tak je tazko ho odtial dostat, vtedy je potrebne to nahradne ubytovanie,,,,este raz zrusenie t.p je bezproblemove problem je dostat cloveka z bytu ak nema kam ist byvat,,,a je to na 100% min. rok sme sa kvoly tomu vlacili po sudoch, preto to tak viem,,,,sna dste ma zuz pochopili,...kludne sa skuste opytat pravnicky,,,co vam povie,,,

abbey1
25. aug 2013

@fazulocka Ak osoba nemá trvalý pobyt u vás hlásený, tak nechápem, aký problém môže byť dostať ju z bytu. To je hlúposť. A to potvrdí i právnik. Veď tá osoba nemá v rukách nič, čo by ju oprávňovalo byt obývať.
Že má niekto problém osobu z bytu dostať fyzicky, to viem pochopiť, ale stačí vymeniť zámky, uskladniť jej niekde osobné veci prípadne hnuteľný majetok a si z toho vonku. Tam neexistuje nárok na náhradné ubytovanie. Dotyčná osoba sa súdiť môže koľko chce, ale nemá žiadny nárok na náhradné ubytovanie.
Iné je ak sa jedná o nejaký spoločný majetok, rozvedených partnerov, deti a podobne. Ale to je niečo úplne iné.

fazulocka
25. aug 2013

@abbey1 osoba ma trvaly pobyt, ale nechajme to takkk
zaklad je ze sme po mohli, nie uto netreba RIESIT,,,,

abbey1
25. aug 2013

@fazulocka Ale veď ten travlý pobyt ty ako jediný majiteľ, či všetci spolumajitelia zrušíte jediným zápisom na MÚ. Nič iné k tomu netreba, aby ste sa len dostavoli na evidenciu občanov a ten trvalý pobyt zrušili. Naozaj nechápem, aký tam má byť problém.
Jasne že to nie je treba už tu riešiť, ale píšeš dezinformácie.