Ako si znovu nájsť smer po rozchode?
Ahojte, mladá žena prišla veľmi skoro o oboch rodičov počas VŠ. Bez súrodencov. Na VŠ sa zoznámila s budúcim manželom a trávila s ním všetok čas, čiže priateľstva si silné nevybudovala. Vydala sa veľmi skoro, tesne po VŠ na opačný koniec republiky, kam odišla za manželom. 17 rokov tam žila so svojím manželom, pracovala v malej rodinnej firme, bývali v domčeku, mali psíka. Deti spolu mať nemohli. Manželova rodina sa stala aj jej rodinou, jeho priatelia sa stali jej priateľmi. Po 17r si manželstva a 21 rokoch vzťahu si manžel našiel novú mladšiu ženu, s ktorou čaká dieťa. Od manželky sa odsťahoval, nechal ju bývať v jednom z bytov, aj so psom. Jeho rodina už nie je jej rodina, odstrihli sa od nej. Jeho kamaráti už sú opäť iba jeho kamaráti. . Slušne ju pozdravia, hodia "small talk" na ulici, ale už do ich bubliny nepatrí, tam patrí jeho nová partnerka. V práci skončila - dohoda - veľmi slušná. Finančne je v poriadku, keby nechcela, rok nemusí pracovať, ale chce, práci si asi nájde. Venuje sa svojím koníčkom, sama sebe a psíkovi, bicykluje, behá, cvičí v gyme, chodí na cudzí jazyk. Ale čo ďalej? Keď ste zrazu sama? Bez rodiny, bez priateľov, bez manžela, bez dieťaťa? So psíkom. Nie je sa kam ani vrátiť, nie je čo obnoviť. Ako to celé spracovať? Ako si poskladať život nanovo?
@anonym_2d1ef1 pozdě bycha honiti…
@anonym_autor čo s tým 🤷♀️ prečo ťa odstrihla aj jeho rodina. veď oni hádam nemali prečo… ale ak sa tak stalo, aké sú možnosti? v podstate len to čo robíš - a snažiť sa nadviazať nové vzťahy. nie s mužmi, všeobecne. lebo nemať ani priateľky, to bude niekde zádrhel…
pokial dobre pocitam,si este mlada,da sa vsetko nanovo vybudovat.Len ma napadla jedna vec,ze zivot jedinacika je tazky.Vzdy je lepsie mat surodencov.Teraz je doba,ked ludia maju iba jedno dieta,deti sa s rovesnikmi nestretavaju vonku tak ako kedysi a myslim,ze do buducna to bude obrovsky problem pre deti ktore nemaju surodencov prezit tento svet.
@anonym_autor Najlepšie by bolo, čím najskôr si nájsť novú prácu a tam stretne aj nových ľudí.
Tak to je veľký obrat. A záťaž na psychiku. Veď už samotný rozvod je ťažký. Je mi to ľúto, neviem, čo poradiť. Ale priatelia sa dajú nájsť aj v novej práci, pri koníčku, možno na soc. sieťach.
Možno ísť niekam na dovolenku, prísť na nové podnety, myšlienky.
Ja som veriaca, tak možno v nedeľu zájsť do chrámu/kostola a spoznať nejakých ľudí. To tiež pomáha.
Možno sa dať na turistiku s partiou ľudí.
Možno sa prihlásiť do knižnice/ čitateľského klubu/ jazykového kurzu... Vyplniť si čas a určite si nájsť aj nové koníčky, ktoré vytvoria nové podnety.
Veľmi držím palce.
Ja by som spalila vsetky mosty a odstahovala by som sa niekde inde.. niekde ďaleko.. zacala od znova so psom
pokial dobre pocitam,si este mlada,da sa vsetko nanovo vybudovat.Len ma napadla jedna vec,ze zivot jedinacika je tazky.Vzdy je lepsie mat surodencov.Teraz je doba,ked ludia maju iba jedno dieta,deti sa s rovesnikmi nestretavaju vonku tak ako kedysi a myslim,ze do buducna to bude obrovsky problem pre deti ktore nemaju surodencov prezit tento svet.
@anonym_a608f8 vacsina surodencov ma zial dost zle vztahy
To je tak. Vsetko stavit na 1 kartu.
@anonym_2d1ef1 to je čo za debilný komentár...??🙄
Predat byt a zacat niekde uplne od znova. Nic ju tam nedrzi iba spomienky. Z toho sa zit neda. A konzultacia s odbornikom. nespracovala stratu rodicov a upla sa na 1 osobu …. 17 rokov je prilis vela na to, aby si dospely clovek nevybudoval vztahy, ktore preziju rozvod … len ked uzatvori postupne veci, bude vediet zacat od znova … predpokladam, ze cerstvych 40 polka zivota este pred sebou … skoda sa zahrabat
@anonym_2d1ef1 to je čo za debilný komentár...??🙄
@tiezjedna Nie je debilny. Len ty nevies citat.
@anonym_autor Ja osobne by som sa odsťahovala, ak by som bola bez deti, aj finančne zahojená. Lákal by ma nový život, nová práca, priatelia. Stratiť nemá čo, skôr získať.

To je tak. Vsetko stavit na 1 kartu.