icon

Anonymný pôrod: Riešenie pre náročnú životnú situáciu

30. mar 2026

Dobrý deň prajem, prosím bez žiadnych predsudkov a negatívnej energie už tak som dosť psychicky na tom blbo, čakám bábätko a nakoľko už som mama syna a dostala som sa zo dňa na deň do veľmi blbej situácie rozmýšľam o anonymnom pôrode. Reči typu že by som to nejako zvládla, tak nie nezvládla už teraz keď to píšem tak plačem lebo není to že by som to dieťatko nechcela ale neviem mu poskytnúť život aký si zaslúži, poviem to na rovinu už teraz som rada že malý má ako tak niečo a ťažké to máme už teraz. Chcem len nech sa má to bábätko v živote dobre, a aby mu niekto zabezpečil že bude žiť a nie prežívať, viem že po tom čo to spravím budem musieť navštíviť odborníka lebo asi to bude náročné ale pocit že sa bude mať lepšie je pre mňa vec ktorá ma posunie vpred. Myslíte že by som mala odborníka vyhľadať už teraz? Lebo psychicky ma to dosť dáva dolu a potrebujem fungovať pre syna.
Ďakujem

Strana
z3
anonym_10dae4
30. mar 2026

Ja len diskutujem.

anonym_5fb968
30. mar 2026

Baby, už radšej nič nepíšte, lebo každá píšete niečo iné 🫣. Zbytočne autorku mýlite.

anonym_d7b824
30. mar 2026
@anonym_10dae4

Dieťa čo už máš má ledva čo jesť a nosiť, a matka si sexuje bez ochrany? Nikto ťa tehotnú neuvidí? Susedia rodina kamaráti kolegovia. Všetci sa ťa budú pýtať na bábätko. Budeš sa vedieť priznať že si sa ho vzdala? Nepoloží ťa to znova zas opakovane? Či čo povieš že zomrelo? Budú sa ťa pýtať na pohreb, z rodiny budú chcieť ísť možno sviečku zapáliť. Neviem si predstaviť to utajiť. A neviem si predstaviť žiť s pocitom že niekde je moje dieťa a ktovie ako sa mu žije.

@anonym_10dae4 Podľa mňa by mala ísť radšej na potrat než absolvovať anonymný pôrod.

anonym_ff009f
Autor odpoveď zmazal
anonym_ff009f
30. mar 2026

@anonym_autor mysli aj na to, že synovi tým vezmeš súrodenca. Nebudú o sebe vôbec vedieť, ani keby sa napr.do seba zaľúbili...

anonym_997e93
30. mar 2026
@anonym_ff009f

@anonym_autor mysli aj na to, že synovi tým vezmeš súrodenca. Nebudú o sebe vôbec vedieť, ani keby sa napr.do seba zaľúbili...

@anonym_ff009f toto by ma mátalo tiež, že nejaká náhoda a nedokázala by som to.
Moj otec bol neznámy a ako malá som každému chlapovi pozerala na nohy na kúpalisku, alebo keď mal chlap sandále, mám také čudné malíčky, moja mama nie a tak som si hľadala otca.. a vlastne dodnes pozerám chlapom na nohy aj keď otca nemusím hľadať, viem že už zomrel

zunaf
31. mar 2026
@anonym_10dae4

Ja len diskutujem.

@anonym_10dae4 Tak toto je riadne psycho. Založí sa téma "Čo potrebujem na vybavenie UPT" a polovica odpovedí vynos to dieťa, nezabíjaj ho, daj mu šancu na život, daj ho na adopciu... Žena založí tému "Som v ťažkej situácii, zvažujem anonymný pôrod" a odpovede ja by som to dieťa radšej potratila, to by som sa nedokázala vzdať, čo keď raz bude mať incest so svojím súrodencom, keď sa nebudú poznať... vy ste kde nechali empatiu?

anonym_10dae4
31. mar 2026
@zunaf

@anonym_10dae4 Tak toto je riadne psycho. Založí sa téma "Čo potrebujem na vybavenie UPT" a polovica odpovedí vynos to dieťa, nezabíjaj ho, daj mu šancu na život, daj ho na adopciu... Žena založí tému "Som v ťažkej situácii, zvažujem anonymný pôrod" a odpovede ja by som to dieťa radšej potratila, to by som sa nedokázala vzdať, čo keď raz bude mať incest so svojím súrodencom, keď sa nebudú poznať... vy ste kde nechali empatiu?

@zunaf ale to som nepísala ja. To už sú odpovede iných žien. Ja som písala nech porozmýšľa ako sa jej s tou myšlienkou bude žiť, že utajený porod neznamená že nikto o Tom nebude vedieť. Budú sa jej na dieťa vypytovať rodina susedia kolegovia mamky v škôlke staršieho syna, lekári. Bude klamať synovi že kde nechala to bábätko ktoré išla porodiť. Ja som za to aby našla silu a porozmýšľala o možnostiach ako si dieťa nechať. O potrate a inceste písali iné diskutujúce

zunaf
31. mar 2026
@anonym_10dae4

@zunaf ale to som nepísala ja. To už sú odpovede iných žien. Ja som písala nech porozmýšľa ako sa jej s tou myšlienkou bude žiť, že utajený porod neznamená že nikto o Tom nebude vedieť. Budú sa jej na dieťa vypytovať rodina susedia kolegovia mamky v škôlke staršieho syna, lekári. Bude klamať synovi že kde nechala to bábätko ktoré išla porodiť. Ja som za to aby našla silu a porozmýšľala o možnostiach ako si dieťa nechať. O potrate a inceste písali iné diskutujúce

@anonym_10dae4 Áno, máš pravdu... ale tvoje reakcie, hlavne prvá, sú tiež dosť cynické, že matka si sexuje bez ochrany. Nevieš nič o tom, ako k tomu dieťaťu prišla. Čo keď to nebolo dobrovoľne ale násilím? Ako jej pomôže vyvolávať v nej ďalšie výčitky?

anonym_eb1634
31. mar 2026
@anonym_10dae4

@eleanor2510 životná prekážka - dieťa? Tak potom asi máme iné hodnoty. Matka čo sa ide vzdať dieťaťa je za hrdinku. Tlieskam. Mám na to iný názor. Nebola by sama jednorodič s dvomi deťmi. Skôr jej prajem silu a odhodlanie si to bábätko nechať. Určite by to nejako zvládla ako žiť do konca života s výčitkami

@anonym_10dae4 pozri... keby isla na potrat, dostala by tu hejt... ked sa nebude vediet postarat o dieta, dostane tu biedu takisto... ked sa rozhodla dieta donosit, najdu sa take ako ty, ktoré nedokazu pozriet aj z ineho uhla pohladu na situaciu a vytazit z tejto velmi tazkej situacie maximum- bezpecny domov pre dieta... preco sudis? myslis , ze si jej teraz velmi pomohla? naozaj si myslis , ze jedna matka s dietatom netusi, coho sa vzdava?

anonym_eb1634
31. mar 2026
@anonym_10dae4

@anonym_63c579 nemá nič spoločné? Tak robí jej pravidelne prehliadky, bude mať kontrolu po šestonedelí a nemá mu nič povedať? Zrazu len z elektronickej karty poisťovňa vymaže informáciu že bola vôbec tehotná a aj samotný pôrod vymaže? To sa bude potom gynekológ tváriť že celé tehotenstvo sa vôbec nekonalo?

@anonym_10dae4 lekar ju vysetri... samozrejme sa nebude tvarit , ze sa tehotenstvo nekonalo, ked cely cas chodila do poradne... ale tam jeho uloha konci... zrovna tak, ako ked sa zena rozhodne pre UPT... co myslis, ze gynekolog sa jej bude vypytovat na jej rozhodnutie? alebo ?

anonym_eb1634
31. mar 2026
@anonym_d7b824

@anonym_10dae4 Podľa mňa by mala ísť radšej na potrat než absolvovať anonymný pôrod.

@anonym_d7b824 nenapadlo ti, ze tehotenstvo mozno zistila v 15+ tyzdni? a ze s najvacsou pravdepodobnostou by potrat bola priama volba? nenapadlo, ze? ci teraz pred porodom ma ist na potrat? vieme tu niekto vobec v ktorom je tt? a ci potrat by vobec absolvovala, alebo je to pre nu horsie ako sa dietatka vzdat?

anonym_10dae4
31. mar 2026
@zunaf

@anonym_10dae4 Áno, máš pravdu... ale tvoje reakcie, hlavne prvá, sú tiež dosť cynické, že matka si sexuje bez ochrany. Nevieš nič o tom, ako k tomu dieťaťu prišla. Čo keď to nebolo dobrovoľne ale násilím? Ako jej pomôže vyvolávať v nej ďalšie výčitky?

@zunaf podľa mňa o znásilnenie nešlo. Sama napísala že to dieťa by si chcela nechať ale boji sa že sa o neho nebude vedieť postarať. Áno bola som hnusná ale preto aby o tom porozmýšľala. Všetky jej to tu schvaľovali, a keď ona nemá nejakú podporu rodiny, možno by potrebovala takú "facku" že sakra žena o čom to rozprávaš vzdať sa dieťaťa?! Možno aj v tej poradni Alexis by jej pomohli postaviť sa na nohy. Ako som aj napísala nebola by jediný jednorodič na svete s dvomi deťmi. Vidí to možno teraz čierno ale nemusí to tak byť

evka8282
31. mar 2026

@anonym_autor Ahoj. Verím že je to neskutočne náročne rozhodnutie. Ale taktiež je veľa rodín ktoré by s laskou prijali dieťatko. Napríklad my čakame na adopciu už 3,5 roka. Takže ak to tak cítiš a si si istá že je to to správne rozhodnutie, držim palce nech všetko dobre dopadne ❤️

anonym_0ea37d
31. mar 2026
@anonym_eb1634

@anonym_e408d4 toto by som nerobila ani sebe ani dietatu... a za mna presne tento stav pestunstva je choro nastaveny... aj ked viem, ze pestuni za tychto podmienok do toho idu... ale si predstav... ze matke sa po 5 rokoch polepsi... poziada sud a dieta jej vratia... co to ale sposobi rodine, ktora ho vychovava od malicka a samotnemu dietatku? za mna pestunstvo nie... najma ak uz teraz vie, ze by volila cestu utajeneho porodu... je to lepsie pre vsetky strany... aj ked velmi narocne...

@anonym_eb1634 pestujú vedia, že majú deti dočasne.Je to ich práca aj, keď dávajú do toho city

anonym_eb1634
31. mar 2026
@anonym_0ea37d

@anonym_eb1634 pestujú vedia, že majú deti dočasne.Je to ich práca aj, keď dávajú do toho city

@anonym_0ea37d povedala som nieco ine? tvrdim iba to, ze je to chore podla mna...

anonym_7f3ea8
31. mar 2026
@evka8282

@anonym_autor Ahoj. Verím že je to neskutočne náročne rozhodnutie. Ale taktiež je veľa rodín ktoré by s laskou prijali dieťatko. Napríklad my čakame na adopciu už 3,5 roka. Takže ak to tak cítiš a si si istá že je to to správne rozhodnutie, držim palce nech všetko dobre dopadne ❤️

@evka8282 kamaratka cakala 13 st az teraz dostali z takeho to porodu uz ani s tym nejak neokcitali ze to pride. Kedze chleli babetko a biele

anonym_8e4e34
Včera o 08:54

@anonym_autor chcem ťa povzbudiť. Je to veľmi ťažké rozhodnutie. Ale ver, že keď dovolíš dieťatku narodiť sa v utajovanom alebo anonymnom pôrode, dostane sa do rodiny, ktorá ho bude ľúbiť.
Moja sestra roky čakala na dieťa, svoje mať nemohli. Už ani nedúfali, že sa dožijú adopcie, už mali aj otázky zo strany úradov, či kvôli veku to nevzdajú. A zrazu im jeden telefonát úplne zmenil život.
Keď nám to oznámili, v sekunde sme si toto dieťa zamilovali. Ľúbime ho ako vlastné, je to ten najkrajší dar, ktorý naša rodina dostala od neznámeho človeka.
Často rozmýšľam, čo viedlo tú pani k tomu, že darovala dieťa, prečo ho nemohla vychovávať. Modlievam sa za ňu a prosím Boha, aby jej pomáhal.
A v mojom okolí viem o ďalších dvoch pároch, ktorým utajovaný alebo anonymný pôrod zmenil život, dostali dieťatko, na ktoré tak dlho a túžobne čakali.
Povzbudzujem ťa aj k odbornej pomoci, aby si si to všetko zvládla. Musí to byť veľmi ťažké, ja si to neviem ani predstaviť.
Ale ak ti má aspoň trochu pomôcť vedomie, že tvoje dieťatko bude pre minimálne dvoch túžiacich ľudí zázrakom, tak tomu ver. Tie tri páry a ich rodiny by sa ku mne určite pridali.
Neboj sa! Držím palce, aby si sa rozhodla správne a aby si svoje rozhodnutie nikdy neoľutovala🙏

Strana
z3