icon

Anonymný pôrod: Riešenie pre náročnú životnú situáciu

30. mar 2026

Dobrý deň prajem, prosím bez žiadnych predsudkov a negatívnej energie už tak som dosť psychicky na tom blbo, čakám bábätko a nakoľko už som mama syna a dostala som sa zo dňa na deň do veľmi blbej situácie rozmýšľam o anonymnom pôrode. Reči typu že by som to nejako zvládla, tak nie nezvládla už teraz keď to píšem tak plačem lebo není to že by som to dieťatko nechcela ale neviem mu poskytnúť život aký si zaslúži, poviem to na rovinu už teraz som rada že malý má ako tak niečo a ťažké to máme už teraz. Chcem len nech sa má to bábätko v živote dobre, a aby mu niekto zabezpečil že bude žiť a nie prežívať, viem že po tom čo to spravím budem musieť navštíviť odborníka lebo asi to bude náročné ale pocit že sa bude mať lepšie je pre mňa vec ktorá ma posunie vpred. Myslíte že by som mala odborníka vyhľadať už teraz? Lebo psychicky ma to dosť dáva dolu a potrebujem fungovať pre syna.
Ďakujem

Strana
z3
anonym_330739
30. mar 2026

KLudne vyhladaj pomoc psychologa aj teraz

anonym_eb1634
30. mar 2026

@anonym_autor utajeny porod vybavis v porodnici s vypisanym tlacivo, neplatis nic ... porodis, babatko vezmu... do 6 tyzdnov mozes toto rozhodnutie zvratit, porod odtajnit atd... inak je po 6 tyzdnoch pravne volne a ide na adopciu... Nesudim, ak to tak citis, je to v poriadku.... informuj sa o tom na poradni... ak to psychicky nezvladas, vyhladaj pomoc... ak si si vedoma, ze dietatko bude mat lepsie podmienky inde.... si pre mna statocna zena... a niekomu splnis najkrajsi sen...

anonym_63c579
30. mar 2026

Môžeš osloviť organizáciu Alexis, pomáhajú ženám v takýchto situáciách v akej sa nachádzaš aj ty

Je to od teba zodpovedne ak vieš, že si limitovaná a nevedela by si dieťaťu
poskytnúť všetko čo treba

V každom prípade budeš mat priestor si to celé premyslieť. Bábätko nebude v dojcaku, bude v profi rodine kde mu bude poskytnutá riadna starostlivosť

januska12323
30. mar 2026

Vyhľadaj pomoc už teraz.

autor
30. mar 2026

Ďakujem za milé slová, chcem len aby bolo chránené a v poriadku a malo všetko čo bude potrebovať, ja to cítim že to je najlepšie čo môžem urobiť.

kacena4
30. mar 2026

ahojko u mna mas OBROVSKY obdiv za toto rozhodnutie a vnimanie situacie. ist na potrat je lahke ale dat život chce velku guraz, takze obdivujem ta za tento krok. a drzim palceky tebe aby si sa s tym vysporiadala co najlepsie a aj drobcovi. urcite zacni chodit k psychologovi uz teraz moralne ta podtzi a spravne ta nastavi na "odovzdanie" dietata. drz sa

anonym_ae432f
30. mar 2026

Odbornika vyhladaj. A anonymny porod nie je ziadna hanba. Dietatu das sancu na dobry zivot. Mnozstvo ludi roky rokuce caka a modli sa za babatko, ktore mat nemozu. Si odvazna zena a mas moj obdiv ze si nezisla z kratsej cesty a nezvolila potrat a zabitie nenarodeneho dietata (kludne to nazvite "prerusenie tehotenstva").
Myslim na Teba a zelam Ti vela sil.

maryetta
30. mar 2026

Toto je ozaj jednak velmi zufale a zaroven s velkym obdivom.
Nie kazda zena/matka by to dokazala.
Ak pomoc potrebujes vyhladaj ju.
A ozaj mozes ist dalej s tym ze o babatko bude dobre postarane. Rodinou ktora po nom tuzi. Nic v zivote nie je nahoda.
Toto chce ozaj odvahu-ale pre niekoho to bude novy zmysel v zivote ❤️

anonym_e408d4
30. mar 2026

Babatko mozes dat docasne aj do pestunskej starostlivosti... mozno lepsie riesenie, docasne riesenie a moznost vratit sa ku tebe, ked o rok-dva-tri das zivot zasa do normalu alebo potvrdite casom adopciu... dnes to vyzera zle, o par rokov nemusi. Kazdopadne si silna zena, ze myslis najprv na dieta a potom az na seba, akokolvek sa rozhodnes, bude to spravne.

martinmmartin
30. mar 2026
@anonym_autor

Ďakujem za milé slová, chcem len aby bolo chránené a v poriadku a malo všetko čo bude potrebovať, ja to cítim že to je najlepšie čo môžem urobiť.

@anonym_autor Hlavne mysli ale aj na to ze proces adopcie bude zavisiet aj od teba a bolo by fajn keby si si preberala postu a nebranila tomu pasivitou. Adopcia vzdy zahrna komunikaciu s bio matkou ak je znama , sudne rozhondntia o osvojeni a pod . A ked bio-matka nejomunikuje tak sa musi furt cakat na mesacne premlciace doby, na doby co ma posta na vyzdvihnutie zasielok a podobne.

zuzinka888
30. mar 2026

Ano, vyhladaj pomoc uz teraz. Je to velmi tazke rozhodnutie. A nech ti je malickou utechou- ze rodiny ktore ziadaju o babatko su dokladne preverovane socialkou, u zamestnavatelov( fin.situacia- rodicia nemusia byt bohaty no musia mat prijem pravidelny a dostatocny na vychovy dalsieho dietatka). Buduci rodicia musia absolvovat adopcnu pripravu. Sesternica si adoptovali chlapceka a pamatam,ze som bola prekvapena co vsetko a cim vsetkym museli prejst. Neviem si ani predstavit ake tazke rozhodnutie ta caka. ❤️Drz sa.

sara07
30. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor gynekologovi to oznám čo najskôr , psychologicku pomoc kludne aj teraz

zuzinka888
30. mar 2026
@martinmmartin

@anonym_autor Hlavne mysli ale aj na to ze proces adopcie bude zavisiet aj od teba a bolo by fajn keby si si preberala postu a nebranila tomu pasivitou. Adopcia vzdy zahrna komunikaciu s bio matkou ak je znama , sudne rozhondntia o osvojeni a pod . A ked bio-matka nejomunikuje tak sa musi furt cakat na mesacne premlciace doby, na doby co ma posta na vyzdvihnutie zasielok a podobne.

@martinmmartin toto vsetko odpada ak sa jedna o utajeny porod. Suhlas s adopciou podpisuje matka uz v porodnici- a je tam lehota cca 6 tyzdnou na spatvzatie - potom je uz dietatko pravne volne.

anonym_63c579
30. mar 2026
@martinmmartin

@martinmmartin prosím tá, ty co tu splietas za nezmysly? Mýliš sa! Výhodou utajeného pôrodu je že matka zostava v anonymite, vlastne to je pointa
Žiadna komunikácia s súdim či úradmi. Toto je utajený pôrod, chápeš??

anonym_7f3ea8
30. mar 2026

@anonym_autor ak sa necitis na dieta anonymny porod je dobra volba. Kamaratka teraz dostala doetatko z takeho porodu po dlhych rokoch. Je strasne stastna ze ma dietatko.

anonym_a1fdd2
30. mar 2026

Je to tvoje rozhodnutie a nech to bude hocijak, máš pravdu, že musíš byt ok pre dieťa čo máš
Držím ti palce a hej odborník je dobrá cesta
🌹

anonym_f56960
30. mar 2026

Pozri si serial hniezdo, su tam zachytene pocity matky, ktora tiez mala anonymny porod. Je to sice serial, ale podobne sa zrejme citi zena, ktora uz teraz rozmysla nad psychologom. Ja len, aby si sa potom nezrutila uplne. Drzim ti palce, nech sa rozhodnes akokolvek.

anonym_63c579
30. mar 2026
@sara07

@anonym_autor gynekologovi to oznám čo najskôr , psychologicku pomoc kludne aj teraz

@sara07 vôbec to nemusí oznamovať gynekológovi. Oznamuje to len pri prijme v pôrodnici

anonym_44f01d
30. mar 2026

@anonym_autor si úžasná, že si nešla na potrat ❤️
Prajem Ti veľa zdravíčka , pokoja a síl 🥰💐

anonym_10dae4
30. mar 2026

A toto rozhodnutie má byť len tvoje? A čo otec dieťaťa? Nemá právo a možnosť sa o dieťa starať on?

anonym_10dae4
30. mar 2026

Dieťa čo už máš má ledva čo jesť a nosiť, a matka si sexuje bez ochrany? Nikto ťa tehotnú neuvidí? Susedia rodina kamaráti kolegovia. Všetci sa ťa budú pýtať na bábätko. Budeš sa vedieť priznať že si sa ho vzdala? Nepoloží ťa to znova zas opakovane? Či čo povieš že zomrelo? Budú sa ťa pýtať na pohreb, z rodiny budú chcieť ísť možno sviečku zapáliť. Neviem si predstaviť to utajiť. A neviem si predstaviť žiť s pocitom že niekde je moje dieťa a ktovie ako sa mu žije.

viestta
30. mar 2026
@sara07

@sara07 gynekologovi to oznamovat nemusi

anonym_63c579
30. mar 2026
@anonym_10dae4

Dieťa čo už máš má ledva čo jesť a nosiť, a matka si sexuje bez ochrany? Nikto ťa tehotnú neuvidí? Susedia rodina kamaráti kolegovia. Všetci sa ťa budú pýtať na bábätko. Budeš sa vedieť priznať že si sa ho vzdala? Nepoloží ťa to znova zas opakovane? Či čo povieš že zomrelo? Budú sa ťa pýtať na pohreb, z rodiny budú chcieť ísť možno sviečku zapáliť. Neviem si predstaviť to utajiť. A neviem si predstaviť žiť s pocitom že niekde je moje dieťa a ktovie ako sa mu žije.

@anonym_10dae4 načo má rozoravat že zomrelo? Nikomu nemusí skladať účty kde dieťa je a podobne
Ak sa niekto opýta stačí povedať: nechcem o tom rozoravat, ďakujem že to rešpektuješ
Každý nirmalny človek pochopí. Dwbilov poslať rovno do riti

lucia147852
30. mar 2026

Si statočná zena. Toto rozhodnutie je veľmi veľmi ťažké. Ale bábätku bude dobre. Aj triedna mojej dcéry ma adaptovaného syna z utajeného porodu. Podnes deň sú vďační máme, že aj keď sa nemohla o dieťa starať, dala mu šancu žiť a oni majú vďaka tomu vytúžené dieťa. Odborníka kľudne vyhľadaj už teraz. Držím ti palce. A neboj sa osloviť aj poradne ako napr Alexis. Vedia zohnať aj finančnú pomoc. Možno sa veci zmenia a nakoniec si budeš môcť bábätko nechať u seba.

vevesh
30. mar 2026
@anonym_10dae4

@anonym_10dae4 a ty budes jej dieta dotovat 18rokov? Ci co ma teraz robit, ked sa uz stalo? Absolutne nechapem, ci chces, aby si vzala ona zivot aj s detmi po takomto komentari.... Po bitke a ked sa ho to netyka je kazdy general....👿

viestta
30. mar 2026
@anonym_10dae4

A toto rozhodnutie má byť len tvoje? A čo otec dieťaťa? Nemá právo a možnosť sa o dieťa starať on?

@anonym_10dae4 keby sa otec chcel o svoje dieta starat, tak neriesi co riesi. Take ti nenapadlo?

sara07
30. mar 2026
@anonym_63c579

@sara07 vôbec to nemusí oznamovať gynekológovi. Oznamuje to len pri prijme v pôrodnici

@anonym_63c579 ano nemusí
ale zase vedia skorej pripravit papiere, atd .... gyn ju nasmeruje aky postup je ...

sara07
30. mar 2026
@anonym_10dae4

@anonym_10dae4
možno na nemá tolko prostriedkov aby si dokazala zaplatit antikoncepciu alebo teliesko
o takom ako zošmykne sa prezervativ alebo roztrhne si asi nepočula že
nebola si pri tom prečo tak hnusny komentár , mysliš že ked to napíšeš takto sa niečo zmení
ty sa hlavne nauč čo je empatia , a nerieš ju
normálne povie že nechce rozpravat o tom alebo pravdu, ......................................ako ty sa vždy nájdu a zatnu o to sa nebojím žial
je to jej rozhodnutie , rešpektuj a nechaj žit

anonym_63c579
30. mar 2026
@sara07

@anonym_63c579 ano nemusí
ale zase vedia skorej pripravit papiere, atd .... gyn ju nasmeruje aky postup je ...

@sara07 jeden papier pri prijme do pôrodnice a postup nie je žiadny. Je to urobene tak aby to bolo administratívne čo najmenej náročné

zunaf
30. mar 2026
@anonym_10dae4

@anonym_10dae4 "Dobrý deň prajem, prosím bez žiadnych predsudkov a negatívnej energie už tak som dosť psychicky na tom blbo, čakám bábätko a nakoľko už som mama syna a dostala som sa zo dňa na deň do veľmi blbej situácie rozmýšľam o anonymnom pôrode." Čomu na tej vete si nerozumela? Si na seba hrdá, že si naložila žene v ťažkej životnej situácii? A hlavne prečo by mala čokoľvek vysvetľovať zbabelému anonymovi? Autorke - vyhľadaj psychickú oporu a veľa síl prajem.

Strana
z3