icon

Asi som nemala byť matkou

21. feb 2026

Dcéra už má 5 rokov ale ja sa stále cítim, akoby mi skončil život. Chceli sme ju, plánovali, obaja mame súrodencov, ale somnou je asi niečo zle. Cítim tu lásku, aj ten zmysel života, strašne veľa nových veci som sa naučila vďaka materstvu, ale mozno som matkou asi ani nemala byť pretože si to vôbec neuzivam. Prvy rok si ani nepamätám, to bol rev, koliky, nešlo mi kojiť, únava, proste mam to v hmle. Ano, potom vyletiky, atrakcie, oslavy narodenín, aj bežná cesta to skolky je fajn, a to puto tam mam snou, ale čo sa týka toho zakladneho maintenovania, obsluhy, varenia, to podať, hento pomôcť, furt sa snou hrať... Toto nedávam. Poviem velmi uprimne, obťažuje ma to niekedy, a cítim sa otrasne keď to tu píšem. Áno už chodím do práce ale keď prídem domov, rada by som si vydýchla, alebo jednu jedinú sobotu za polrok by som sa rada vyspala, dokedy potrebujem.. Muž sa stará a robí čo má, ale inak nemáme nikoho, babky sú ďaleko, z toho jedna neochotna... Nemame kam dat to dieta ani na víkend, cudzie stráženie u nás doma odmietam, proste my sme večne v jednom kolobehu. Ked aj pracujem občas z domu, ráno o pol 7 ju odvediem do skolky,7:20 som späť, o 8 sa zapínam, pracujem do 16:00, skolka je do pol 5 čiže stihnem sa akurát tak len vyšťať a utekám po nu. A do večera aktivity, program, hry, jedenie, večera, furt nejaky snack, animatorku robím, a o pol 8 už ledva drzim oci otvorené, idem ju umyť, hygiena, Pyžamo, citanie rozprávky, pomodlime sa a ja som k o.
Toto nedávam. Tu obsluhu a furt varit, furt niečo chystať, furt niečo vymýšľať, to dieta je len snami...pomoc

Strana
z3
lia2022
21. feb 2026

@anonym_autor nemusis jej robit 24/7 animatorku , vymyslať programy a čojaviem čo 🙄. Ved sa moze hrat aj sama. Ja mam 4,5r. syna a vobec nemam teda taketo pocity. Je uz velky, samozrejme sa s nim musime pohrat aj my ale ked neni cas , tak sa pohra aj sam.

hederamonstera
21. feb 2026

Joj moja, mam to rovnako. Milujem svoje deti ale tak strasne neznasam byt matkou….(hlavne teraz ked sme boli vsetci chori, to sa moze zaradit medzi mucenie - byt matkou a mat chore deti). Tiez nemame ziadnu pomoc, oddych.
Ked na mna pride toto lutovanie sa, tak sa snazim si pripominat tie pozitivne veci, ze sme zdravi, mame kde byvat, co jest, co obliect a aj ten vylet si vieme dopriat. Ja mam ale deti dve a tie sa vedia vyhrat (rovnako ako aj pobit). Maju 3 a 4 roky. Mas 5 rocnu, este chvilu vydrz a bude uz chodit s kamoskami von a nebudes jej doma robit animatorku (to nemusis tak ci tak, mohla by sa hrat uz aj sama). Ale chapem, ja som furt aj tak v takom strehu, ked som s nimi, stale na nieco davat pozor…neviem sa doma uvolnit, akoby som bola stale v nejakej robote.
Tie deti uz su tu no, nejako to uz musime vydrzat 🙂

pseudomonas87
21. feb 2026

@anonym_autor ahoj, rozumiem ti. Ja svoje dieťa milujem najviac na svete, ale tiez sa niekedy cítim ako ty. Keďže babky su u vám mimo, nerozmýšľala si nad znížením úväzku aspoň na 80%?
Ja mám piatky voľne a je to super, veľmi mi to pomáha, či už v tom že si stihnem zariadiť kopec veci, úrad, zubár, hoc čo alebo len tak oddychujem, v kľude si upracem.
Za ďalšie nejaká kamoška s podobne starým dieťaťom? Žeby sa spolu zahrali, my si tak pomáhame s kamoškou, ona vezme baby do kina, do herne, my vezmeme baby do mesta, alebo sa u nás hrajú a oni zase majú veget....

autor
21. feb 2026

Cítim akoby som už ani nemala svoj vlastný život, svoje rozhodnutia, svoje hobby, vsetko stále na 100% prispôsobujeme jej, aby jej bolo dobre, ideme von keď je to pre ňu ok, hoc ja môžem mať tie najsilnejšie krámy na svete ten den a ťahať nohy za sebou, ale proste aby bola na vzduchu. Tie choroby, od novembra do apríla sme odrezani od sveta a ľudstva a sedime len doma lebo je večne chorá... Žiadne plány, žiaden nás program, chceli by sme ísť do kina, vecer von, do spoločnosti, do galérie raz za rok, alebo proste základný dospelácky život, nedá sa. Na telke si naše veci môžeme pozrieť len vecer keď ju uložíme, max 2h a spime... Proste všetko od A po Z sa podriaďuje jej, aranzuje len pre ňu, aby jej to vyhovovalo. My nemôžeme ani choroby vylezat lebo sa proste nedá, s nou idem ku jej mudr keď je chorá, a ja som chorá este viac. Kedy sa to takto stalo v spoločnosti? Od kedy musím deti vychovávať len v zakladnej bubline?

marianarem
21. feb 2026

@anonym_autor Ja by som predsa dala sancu tej opatrovatelke, treba uvolnit nejaky priestor pre teba. Ked nic ine, tak skus si par z nich zavolat domov na stretnutie, ked budes pritomna aj ty a mozno ti nejaka padne do oka a budes mat z nej dobry pocit. Kamosku to vyslovene vytiahlo z depresie, hovorila, ze opatrovatelka boli najlepsie investovane peniaze.

anonym_1cb47b
21. feb 2026

@anonym_autor velmi ti rozumiem, mam to rovnako, ale mam 5 rocneho a plus este 2 rocneho. Nespala som 2 roky, som permanentne unavena, rano by som si niekedy tak chcela pospat, ale nemozem. Jedno kolo, starostlivost, domacnost. Manzel sa snazi, ale ma narocnu pracu + prerabame dom, takze volny cas momentalne travi dalsou pracou. Cas pre seba mam tak cca hodinku, ked vecer zaspia. Je to malo, vravim si, ze len vydrzat a cim budu starsi, bude lepsie (dufam 🤣) obdobie chorob ani nespominam, to je ciste peklo.
Nuz ale ine nam neostava, ale ver, ze v tom nie si sama, kazda to tak mame.

autor
21. feb 2026
@pseudomonas87

@anonym_autor ahoj, rozumiem ti. Ja svoje dieťa milujem najviac na svete, ale tiez sa niekedy cítim ako ty. Keďže babky su u vám mimo, nerozmýšľala si nad znížením úväzku aspoň na 80%?
Ja mám piatky voľne a je to super, veľmi mi to pomáha, či už v tom že si stihnem zariadiť kopec veci, úrad, zubár, hoc čo alebo len tak oddychujem, v kľude si upracem.
Za ďalšie nejaká kamoška s podobne starým dieťaťom? Žeby sa spolu zahrali, my si tak pomáhame s kamoškou, ona vezme baby do kina, do herne, my vezmeme baby do mesta, alebo sa u nás hrajú a oni zase majú veget....

@pseudomonas87 nemam žiadnu kamošku, nikoho v okolí, a prvý rok po MD som robila na 75% co je 6h/denne, ale finančne nám to už nevychadzalo...uz som full time, a je to ťažšie. Nepochopím ako iné ženy chodia pracovať do fabrík alebo kadetade do výrobní ci inak ťažko a na smeny, za toto som este rada ze mam job aký mám. Ale mimo toho, fakt niekedy mám pocit že som nemala byť matkou. Je mi ľúto aj toho dieťaťa ze to zomna niekedy cíti, veľmi až enormne sa snažím byť dobrá na ňu, milá, tulime sa, mame blízky vzťah veľmi, ona za mnou často príde a hladi ma, vtedy by som sa chcela zabit za tie myšlienky co mam 😭

anonym_90db51
21. feb 2026

mam narocne dieta a uplne Ta chapem, ak mam najsilnejsie kramy ide s nim von manzel a naopak ak sa manzel citi unaveny tak idem ja von s dietatom

ljmmm
21. feb 2026

jedno dieta. mas jedno dieta.

ivik4
21. feb 2026

Tak jej nerob animatorku. Bodka 😃
Lahke riesenie
Kazda z nas potrebuje vela krat po prichode domov vyvalit sa aspon na hodinu na gauc a mat sväty pokoj. Neubudne z nej ked sa prebavi sama. Alebo sa bude nudit ked si zabavku nenajde...
To Ti pisem ako matka ktora mala velmi narocne dieta od narodenia. Zblaznila by som sa keby ma to malo takto zozierat

autor
21. feb 2026
@ljmmm

jedno dieta. mas jedno dieta.

@ljmmm no ano, ked som na tom takto, nerobím si druhé. Lebo by trpelo a ja este viac. Ale mam pravo sa sťažovať a byť unavená, aj pri jedno dieťati. Druhé a xté dieta nespadnú z neba matke do rúk len tak, keď si robím ďalšie deti, tak ratam s týmto, ze to bude ťažšie, a teda akceptujem budúcu zvýšenu záťaž na každý aspekt svojho a rodinného života.

janinah
21. feb 2026

Nepoznam nikoho kto robi z domu,aby sedel nonstop za pc celu prac.dobu.A nepoznam nikoho kto by 5r.dieťatu nonstop chodil za zadkom a vymyslal program. V dnesnej dobe praciek,myciek,susiciek,donasok,upratovacich firiem...ozaj nie je dovod na sťazovanie sa matky 1 dieťata,ze nestiha. Ak si preťazena tak niekde robis chybu.

autor
21. feb 2026
@janinah

Nepoznam nikoho kto robi z domu,aby sedel nonstop za pc celu prac.dobu.A nepoznam nikoho kto by 5r.dieťatu nonstop chodil za zadkom a vymyslal program. V dnesnej dobe praciek,myciek,susiciek,donasok,upratovacich firiem...ozaj nie je dovod na sťazovanie sa matky 1 dieťata,ze nestiha. Ak si preťazena tak niekde robis chybu.

@janinah Ona sa ale dožaduje pozornosti nonstop. Ano ide si na chvíľku sama kresliť do svojej izby, ale o 2 minúty -treba mi cikať, mama podaj mi tamto, chcem este hento, o 3 minúty chcem dačo papať, som smadna, atd atd.. Nevydrží pri jednej aktivite dlho, stále vymýšľa niečo nové co chce robiť, vsetko treba vyťahovať, chystať, a po chvíľu ju to omrzí a už chce robiť niečo iné. Toto mi vadí hrozne, ze nemám 5 minút pri nej súvislého pokoja, ze furt daco, do roboty chodím s láskou lebo tam ma nikto neruší každú chvíľu, a viem sa ponoriť do činnosti, sústrediť na niečo. Doma vôbec nie

malav
21. feb 2026

Mam rovnake myslienky, ale ze uplne. Mam dve deti.
Moja starsia sestra sa rozhodla pre zivot bez deti a niekedy jej tak zavidim. Pride domov z prace a ma klud. Moze pozerat serialy. Moze si ist zacvicit kedy chce. S manzelom si zajst do restauracie. Ma doma stale poriadok bez vacsej namahy. Je vyspata, oddychnuta. Kebyze sa mam znova rozhodnut, neviem, ci by som deti mala. Jasne, ze teraz, ked ich uz mam ich milujem, nedala by som ich za nic na svete, ale ... Ale.
Nie kazda zena sa zrodila pre matersto. A je to OK. Len blbe je, ze to zistis az ked uz tie deti mas 😀
Takze prajem ti vela sil, nie si sama. Ak chces popisat, kludne mozeme.
A este som prisla na to, ze je pre nas len jedina rada: VYDRZAT 😀

autor
21. feb 2026
@janinah

@janinah vies, ja cez homac jasne ze zapnem pracku, vybehnem so smetami, po behám byt vysávačom, ale viac sa mi nedá. Narozdiel od iných som poctivý zamestnanec a musím ukázať výsledky, nepoflakujem sa cez pracovnú dobu a pracujem tak ako treba.

anonym_0b6d5d
21. feb 2026
@anonym_autor

@pseudomonas87 nemam žiadnu kamošku, nikoho v okolí, a prvý rok po MD som robila na 75% co je 6h/denne, ale finančne nám to už nevychadzalo...uz som full time, a je to ťažšie. Nepochopím ako iné ženy chodia pracovať do fabrík alebo kadetade do výrobní ci inak ťažko a na smeny, za toto som este rada ze mam job aký mám. Ale mimo toho, fakt niekedy mám pocit že som nemala byť matkou. Je mi ľúto aj toho dieťaťa ze to zomna niekedy cíti, veľmi až enormne sa snažím byť dobrá na ňu, milá, tulime sa, mame blízky vzťah veľmi, ona za mnou často príde a hladi ma, vtedy by som sa chcela zabit za tie myšlienky co mam 😭

@anonym_autor niečo z tvojich pocitov pripisuje tomu že robíš z domu niečo tomu že nemáte kamaratov. Ja robím na plný úväzok od 20m, predtým na menší úväzok, mám dve deti s 15m rozdielom. Otca mám alkoholika, má dve práce a stará sa o imobilnú babku. Svorka v živote nepomohla.
Ale mám nejaké kamošky, mamičky kamarátov mojich detí, a jedna na druhú sa môžeme spoľahnúť, pomôcť si navzájom. Kým jedna z nás ide s mužom do kina, rozvedená na rande a pod. Kamoška ktorá má detí 6,5 a1 má štidentku na obcasnú výpomoc lebo pri deťoch študuje externé.
Prvé čo som sa od nej naučila ja plánovanie, tíme management. Po lopate povedané tabuľka kde je presne napísané dopredu aj týždeň že kto kde má byť a aké má povinnosti.
Takže za mňa moja 5r bez problémov zvládla prespávačku u kamošky, 6r pobyt v letnom tábore. A niekoho na stráženie aj v nižšom veku.

andrea_82
21. feb 2026

Neviem, ale 5-rocna je uz podla mna dost velka na to, aby si jej nonstop skakala okolo zadku. Vycikat sa kludne moze ist aj sama, zobrat si pitie moze sama, podat si vacsinu veci moze sama. Tvoje dieta sa nevie nudit, nevie sa zahrat sama, lebo nemusi. Nieco povie a ty skaces. Mas este vyhodu, ze robis z domu, nemusis nikam cestovat a par veci stihnes aj pocas dna. Zivot ste kompletne prisposobili dietatu a to bola chyba. Aj dieta sa ma v niektorych veciach prisposobit ostatnym.

anonym_5a2647
21. feb 2026

Mna len zaujima, co si cakala? Ze to dieta z teba vypadne samostatne ? Ze ta obtazuje ho obsluhovat a obskakovat? Len aby aj to dieta neobtazovalo potom pomoct tebe hoci aj pohar vody podat.. to je kolobeh zivota.. a 5 rocne uz by mohlo byt aj vcelku samostatne, tak ako si ho naucis.. ja mam 2-rocne a zahra sa samo, ja si kludne riesim co mi treba a co chcem

janinah
21. feb 2026

Vyžaduje obskakovanie,lebo si ju tak naucila.Aby 5r si nevedelo samo zobrat vodu? Alebo jedlo z taniera ked ho ma vo svojej izbe nachystane. Rozpravky v tv nepozera? Pol hod.denne z nej neurobi zavislaka...
Mam 4 vnukov 1 az 4,5r a viem ako funguju,ich mamy ich urcite neobskakuju nonstop a maju čas aj na seba.

autor
21. feb 2026
@andrea_82

Neviem, ale 5-rocna je uz podla mna dost velka na to, aby si jej nonstop skakala okolo zadku. Vycikat sa kludne moze ist aj sama, zobrat si pitie moze sama, podat si vacsinu veci moze sama. Tvoje dieta sa nevie nudit, nevie sa zahrat sama, lebo nemusi. Nieco povie a ty skaces. Mas este vyhodu, ze robis z domu, nemusis nikam cestovat a par veci stihnes aj pocas dna. Zivot ste kompletne prisposobili dietatu a to bola chyba. Aj dieta sa ma v niektorych veciach prisposobit ostatnym.

@andrea_82 dobre ale tak Kam mame dieťa dat, ked chceme mať jeden večer svoj život podľa seba? Jednoducho pojdeme večer do kina a ju necháme doma samu? Ved to sa nedá, jasne ze sme všetko prispôsobili jej, lebo ako inak sme to mali urobiť? Ona je teraz doma chorá, muz v robote celý deň, a ja neviem co od radosti. Keby som sama, tak spím do obeda, potom si dam obed v meste v spoločnosti a poobede upracem byt, pozriem si niečo atď.. Ale to sa nič pri nej nedá. Upratať pri nej viem len veľmi minimálne lebo stale nieco potrebuje, stale ma ruší, efektivita minimálna. Nemôžem sa obliecť a ísť si do mesta na obedik, lebo co ona? Logicky sme všetko upravili kvôli nej, a ja hovorím o tom, ze čakala som s jej vekom už aspoň časť úľavy, ale ta neprichádza.

hederamonstera
21. feb 2026
@anonym_autor

@andrea_82 dobre ale tak Kam mame dieťa dat, ked chceme mať jeden večer svoj život podľa seba? Jednoducho pojdeme večer do kina a ju necháme doma samu? Ved to sa nedá, jasne ze sme všetko prispôsobili jej, lebo ako inak sme to mali urobiť? Ona je teraz doma chorá, muz v robote celý deň, a ja neviem co od radosti. Keby som sama, tak spím do obeda, potom si dam obed v meste v spoločnosti a poobede upracem byt, pozriem si niečo atď.. Ale to sa nič pri nej nedá. Upratať pri nej viem len veľmi minimálne lebo stale nieco potrebuje, stale ma ruší, efektivita minimálna. Nemôžem sa obliecť a ísť si do mesta na obedik, lebo co ona? Logicky sme všetko upravili kvôli nej, a ja hovorím o tom, ze čakala som s jej vekom už aspoň časť úľavy, ale ta neprichádza.

@anonym_autor a ked jej povies ze teraz nie, teraz nieco robim? Hovoris jej nie?

Musis prijat ten fakt, ze zivot s malym dietatom uz nikdy nebude taky ako pred dietatom.

autor
21. feb 2026
@hederamonstera

@anonym_autor a ked jej povies ze teraz nie, teraz nieco robim? Hovoris jej nie?

Musis prijat ten fakt, ze zivot s malym dietatom uz nikdy nebude taky ako pred dietatom.

@hederamonstera hovorim, jasne ze áno, je chápava a potom vie byť chvíľu sama, ale mne par minút nestačí. Neviem sa uvoľniť, sústrediť, som stále vyrusovana, nemam proste kľud

anonym_8ecdaa
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Máš dieťa jedno,Ja stále hovorím jedno dieťa žiadne dieťa to je malina Mat dieťa jedno,iné majú aj tri deti doma co by si robila potom ?Ty myslíš,že tie mamy si dokonale oddychnu?Ze sú vyspate,oddychnute?Ja mam deti vo veku 6 rokov a 3 roky.Mam 40 rokov chodím do práce na zmeny za pas a tu som.Som šťastná, že mám deti.Uz keď máš dieťa tak veľa vecí sa robiť nedá ako predtým.Kks jedno dieťa, keby máš deti viacej nepoviem nič ale jedno?Ja keď som mala jedno to bola taka pohodicka.Vsetko som stihla a zvládala a to nemám ani susicku,ani umývačku riadu ani roboticky vysavas.A pravidelne žehliť.

anonym_2d2996
21. feb 2026

Neskáčem ani 2 ročnému okolo zadku a nerobím animátora. Dbám aj na svoje potreby a tak musí počkať. Nerozkrájam sa. Keď sa bavím s manželom tak nejdem stavať domček z lega. Keď varím, tak nejdem ošúpať banánik. Počká a neubudne z neho. Si neskutočne vyčerpaná ale odmietaš, aby prišla opatrovateľka. Hľadáš iba dôvody prečo a ako nie. Materstvo nie je o dokonalosti. Nemusíš sa dieťaťu neustále prispôsobovať. Píšeš, že ste všetko prispôsobili nej a to je jadro problému. Rob aj to, čo máš ty rada a dieťa si zvykne, prispôsobi sa, ty budeš spokojnejšia a bude spokojnejšie aj dieťa. Prepáč, že som kritickejšia ale iba sa sťažuješ a odmietaš riešenia. Musíš niekde ustúpiť

autor
21. feb 2026
@anonym_8ecdaa

@anonym_autor Máš dieťa jedno,Ja stále hovorím jedno dieťa žiadne dieťa to je malina Mat dieťa jedno,iné majú aj tri deti doma co by si robila potom ?Ty myslíš,že tie mamy si dokonale oddychnu?Ze sú vyspate,oddychnute?Ja mam deti vo veku 6 rokov a 3 roky.Mam 40 rokov chodím do práce na zmeny za pas a tu som.Som šťastná, že mám deti.Uz keď máš dieťa tak veľa vecí sa robiť nedá ako predtým.Kks jedno dieťa, keby máš deti viacej nepoviem nič ale jedno?Ja keď som mala jedno to bola taka pohodicka.Vsetko som stihla a zvládala a to nemám ani susicku,ani umývačku riadu ani roboticky vysavas.A pravidelne žehliť.

@anonym_8ecdaa ale tebe tie ďalšie dve deti nespadli do náruče z neba. Vedela si do čoho znova ideš a bola si s tym evidentne ok. Toto fakt nechápem, prečo nám viac matky kričia, ze pri jednom dieťati nemáme byt z čoho unavene.. Sme, a budeme, a hotovo. Niekdy ale, cítim za týmto obyčajnú závisť... Závidia nám menej detí, menej starosti, akoby ľutovali ze tiez neostali Pri jednom... Ja z týchto dôvodov ostávam len pri jednom a viem prečo to robím

anonym_8ecdaa
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_8ecdaa ale tebe tie ďalšie dve deti nespadli do náruče z neba. Vedela si do čoho znova ideš a bola si s tym evidentne ok. Toto fakt nechápem, prečo nám viac matky kričia, ze pri jednom dieťati nemáme byt z čoho unavene.. Sme, a budeme, a hotovo. Niekdy ale, cítim za týmto obyčajnú závisť... Závidia nám menej detí, menej starosti, akoby ľutovali ze tiez neostali Pri jednom... Ja z týchto dôvodov ostávam len pri jednom a viem prečo to robím

@anonym_autor ja som deti chcela dve nikdy by som nechcela, aby dieťa vyrastalo a bolo samé nemalo súrodenca. A pos si co chceš pri jednom dieťati unavena nemáš byť z coho a už vôbec nie keď máš prácu akú máš.Ze závidíme matkám jedno dieťa?uprimne ich ľutujem ze deti nemajú súrodencov.V živote by som jedno dieťa nenávidela.Ja mam toľko deti kolko som mať chcela.A nikdy by som nechcela mat jedno nikdy.

anonym_fd886d
21. feb 2026

@anonym_autor a čo otec dieťaťa? Co robí on? Jeho vobec nespominas. Preco sa dieťaťu nevenuje aj on? Musíš ísť von, keď sa cítiš zle, nemôže ju zobrať on? (A fakt sa jej nič nestane, keď nepojde na vzduch, lebo sa necítiš dobre) Nemôže ju zabaviť aj večer?
5 rokov je už super vek. Ja mam 2 deti po roku a boli sme bez pomoci babiek.
Nemusíš byť dokonalá matka, lepšie je byť oddychnuta.
V sobotu rano, nech sa malej venuje muž. Alebo sa dohodnite,že si pusti telku, nechaj jej niečo dobré na jedenie a nech vás neruší ( u mojich to fungovalo skvele).
Prestaň t dieťaťa robiť stred vesmíru a vsetko mu prispôsobovať, zapoj muža a vyhraď si čas pre seba (pravidelne) a odíd z domu...

anonym_8ecdaa
21. feb 2026
@anonym_8ecdaa

@anonym_autor ja som deti chcela dve nikdy by som nechcela, aby dieťa vyrastalo a bolo samé nemalo súrodenca. A pos si co chceš pri jednom dieťati unavena nemáš byť z coho a už vôbec nie keď máš prácu akú máš.Ze závidíme matkám jedno dieťa?uprimne ich ľutujem ze deti nemajú súrodencov.V živote by som jedno dieťa nenávidela.Ja mam toľko deti kolko som mať chcela.A nikdy by som nechcela mat jedno nikdy.

@anonym_8ecdaa jedno dieťa nechcela tam malo byt

blabla195
Autor odpoveď zmazal
efka77
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tento komentar je nepochopenim toho co ti chcela ta baba napisat.
Stazujes sa a to je plne v poriadku. Mas pravo sa citit ako sa citis. Unavena,frustrovana,zaskocena materstvom. Ale stale nechapes podstatu ze tymito komantami ti baby ktore maju skusenosti davaju jednu dolezitu radu. A to je , ze aby si sa tak necitila musis nieco zmenit.
Bud nerobit program na 100% podla malej ,ved aj ty si len clovek. Ked som napr chora,mam silne kramy a pod. tak predsa nepolozim ten den zivot aby slo dieta vonku za kazdu cenu. Proste nepojde. Bohuzial. A doma vysvetlim ze mamka sa neciti dobre a bude trocha lezat. Vtedy napr. zapnem na CD detske rozpravky na pocuvanie a polezkame si spolu v posteli. Ak z nej vyjde a urobi si vlastny program bud ok ale ty si trvaj na svojom. Dieta musi pochopit aj potreby inych ludi uz aj v tomto veku. A velmi odporucam najst aspon raz za cas opatrovatelku. Aj s muzom mate pravo byt sami. Viem ze lepsia by bola babka ale pokial sa to neda holt treba robit co sa da.....
Chapem ze si sa chcela postazovat a uplne ti rozumiem ale nic sa nezmeni pokial ty nepripustis nejaku zmenu. A vsetko sa da. Vsetko mas vo svojich rukach. Ved to preber s muzom,povedz ako sa citis a hladajte spolu riesenie. Aj to vas spoji. A nezabudni- kazde obdobie raz pominie
Davaj si len male ciele,ale vzdy mysli aj na seba. Zacnite vtahovat malu do sposobu vasho zivota a nie naopak ze vy sa prisposobujete jej. Nemyslim tym v jej zakladnych potrebach - tam jasne ze narodenim dietata zmena je a treba robit podla ich biologickych hodin , ale skor v traveni volneho casu. Zatiahni dieta do vasich konickov. Potom sa aj tvoja frustracia bude zmensovat ,lebo mozte robit aj s nou spolu veci ktore mate radi.
Drzim palce.

Strana
z3