icon

Byt verzus dom. Ako sa rozhodnúť?

17. feb 2026

Dobrý deň,
Mám trošku dilemu.
Chcem si kúpiť vlastné bývanie.
Len neviem či byt, a neskôr keď budem mať manžela poprípade deti, tak dom?
Alebo ísť rovno do domu?
Neviem si rady.
Čo by ste robili na mojom mieste?
Ďakujem za radu a reálny pohľad.

anonym_854392
17. feb 2026

Další článok o bývaní do novín?

januska12323
17. feb 2026

Kúp čo chceš a na čo máš financie.

martinmmartin
17. feb 2026

Nech ta to stoji co najmenej penazi ktore nemas a nech ta to nezozerie na udrzovacich poplatkoch.= Byt

anonym_ba3007
17. feb 2026

Podľa toho na čo máš, v akej lokalite by si dom/ byt kupovala, či chceš na 100% raz dom, podľa toho či máš frajera ktorý vyzerá byť, že by mohol raz manžel, podľa toho za koľko plánuješ deti… nedá sa ľahko odpovedať. Ak máš byť sama v dome 10 rokov , dochádzať ďalej do práce a bude ti oštara bývať sama v dome tak by som volila byt. Ale ak máš vzťah k domu, nevadí ti dochádzanie, práca v záhrade je pre teba relax a vyhovuje ti bývanie v dome aj samej tak choď do domu.

anonym_4d1e68
17. feb 2026

Do domu by som nešla ani s rodinou, za mňa byt

anonym_e04a9d
17. feb 2026

Ja osobne by som šla do bytu. Okolo chalupy je veľa roboty . Samozrejme aj na byte je starostlivosť o domácnosť ale na byte nemusíš riešiť veci ako sme my za posledné 2 roky bývania na dome riešili (2x nešiel plynový pec, raz nám praskla prípojka vody pred domom, raz nám fujavica odtrhla kusok plechu na dome a zatekalo nam, kosenie trávnika, starostlivosť o pozemok).. toto by som bez muža nedala. Byt sa dá hocikedy predať a kúpiť dom .

anonym_2869b5
17. feb 2026

okolo domu je veľa práce. sa narobíš bez chlapa ako otrok. V lete kosíš trávu, v zime odhŕňaš sneh.
Som z rod. domu, bývam v dome odmalička, ale keby som bez manžela tak dom asi dám len ťažko.
Napíš aspoň údaj koľko máš rokov. ak len 20+ tak kĺudne byt na rozbeh.

anonym_478008
17. feb 2026

@anonym_autor Toto sú tak fake témy, že až...!!!

lucik194
17. feb 2026

byt. dom az ked Vas bude viac

anonym_3a8d2b
17. feb 2026

Zacni s garzonkou,len pre teba.Potom uz ked budete 2ja,kupite 2izbovy byt,a ked uz budete chciet zalozit rodinu tak dom.

luccys
17. feb 2026

Odporucam aspon 5izb. "domček" v hladovej doline🤪

anonym_11ef16
17. feb 2026

Do domu by som nešla. Radšej byt kvôli tomu že je o dosť menej roboty a starosti. Ale tak ja mám asi nejakú averziu voči rodinnému domu aj kvôli situácii mojich rodičov, ale z veľkej časti je to aj o mne že radšej využijem voľný čas inak ako sa furt starať okolo domu, kosiť, záhrada a neviem čo všetko. Rodičia boli takí že idú stavať dom, postavili, kopu času kým to dali dokopy a teraz to je také že otec je väčšinou sám v dome lebo mama chodí na sezóny do zahraničia, absolútne sa nestará okolo domu, žiadna krásna záhradka ani prostredie,ledva vnútri poupratuje, príde z práce a je unavený a už len sedí v obývačke pred telkou. Mama keď je aj doma niekedy tak tiež nič nerobí okolo domu hoci to čo treba urobiť by malo byť skôr na otcovi ako na nej. Vždy je nejaký problém buď s vodou že nefunguje ponorka a sú niekoľko dní bez vody kým sa to vyrieši, kotol atď atď. Proste kto chce dom tak musí mať aj takú povahu že sa bude do konca života pekne starať aj o okolie domu, upratať sama veľký dom tiež nie je sranda. Ja sa len chytám za hlavu že načo ten dom keď sa v ňom žije ako v byte 🤷(teda čo sa týka tej situácie u našich) . Si myslím že sa tu nájdu ľudia ktorí mali veľké oči ohľadom domu a potom prišli na to že to nie je až také skvelé z viacerých dôvodov. Niekto je vyslovene len za dom a v byte by trpel. Tak si to skús zvážiť, či sa bude mať kto dokonca života o všetko starať keby si chcela ten dom lebo situácia sa môže vyvinúť všelijak. A ešte taká dôležitá vec ze kde by ten dom bol. Keď niekde v nejakej diere tak...🙏🙏

anonym_937d79
17. feb 2026

Toto je veľmi individuálne podľa mňa. Moja mama žila pol života v dome, kúpila si byt a o dome nechce ani počuť. Ja som žila väčšinu života v byte a do bytu by som nikdy viac nešla. Aj keď dom znamená viac roboty ale vo väčšine prípadov aj viac súkromia a voľnosti.

anonym_fa0c77
17. feb 2026

kup si byt -menej starosti a nakladov a ak si najdes manzela kupte spolocne dom a byt daj do podnajmu

biba_18
17. feb 2026

kup rovno dom a 2 byty. ak budes mat 2 deti aby mali k promociam 😏