Manžel odmieta sťahovanie do mesta
Ahojte,
potrebovala by som váš pohľad/názor. S manželom bývame už 5 rokov u jeho rodičov na dedine, máme 2,5-ročného syna. Ja by som sa chcela presťahovať do mesta /môže byť aj väčšia dedina/, ale manžel to striktne odmieta. Tvrdí, že nie je mestský typ, nechce hypotéku a že tu máme všetko – pekne zariadené bývanie, pomoc jeho rodičov a zázemie.
Ja sa tu ale necítim dlhodobo spokojná a chýba mi mesto. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Ako ste to riešili, keď mal každý z partnerov úplne inú predstavu o bývaní?
! Ja som bola tá, ktorá súhlasila s bývaním u svokrovcov /ktorí sú mimochodom super/, ale vtedy som ešte netušila, aké to bude.../. Rodinu mám 500 km ďaleko.
Odist bez muza,co ine cakas?
@anonym_e34446 áno, to by bolo logické. Len viem, aký je on starostlivý manžel a dobrý otec. Preto váham
A prácu máš kde? Pred svadbou ste sa o budúcnosti nebavili?
@anonym_autor a si mobilna? Myslim tym soferujes a mas auto? Svoje (hoci uplne skromne, male) auto Ti moze dat viac moznosti. Mozno nakoniec keby si v tom meste natrvalo byvala, bude sa Ti cniet za tym, co mas teraz.
ďalšia ...
no, tak to bude ... buď sa prispôsobíš - alebo neprispôsobíš ...
Neviem ci sa tu niekto najde, podla mna kazdy par predtym nez zalozi rodinu sa dohodne ako budu zit. My sme to mali tiez hned vyjasnene. Ty si nevedela ako sa tam u ,,VAS" zije , nepoznala si to? No naozaj jedine odist bez muza . Skolka, skola, praca, tam by to bolo narocne ?
@anonym_autor dom je iba manželov?
@anonym_autor dom je iba manželov?
@anonym_d655ce dom patri svokrovcom
Neviem ci sa tu niekto najde, podla mna kazdy par predtym nez zalozi rodinu sa dohodne ako budu zit. My sme to mali tiez hned vyjasnene. Ty si nevedela ako sa tam u ,,VAS" zije , nepoznala si to? No naozaj jedine odist bez muza . Skolka, skola, praca, tam by to bolo narocne ?
@ivik4 nemame tu ani skolku, ani skolu.. najblizsie mesto je asi cca 10 km od nas
@anonym_autor a si mobilna? Myslim tym soferujes a mas auto? Svoje (hoci uplne skromne, male) auto Ti moze dat viac moznosti. Mozno nakoniec keby si v tom meste natrvalo byvala, bude sa Ti cniet za tym, co mas teraz.
@madeincssr áno, soferujem a mám vlastne auto
@anonym_d655ce dom patri svokrovcom
@anonym_autor a mas ty nejaký majetok alebo nieco? Za co si panovala kúpiť nieco v meste? Predpokladám, ze dom bude muž neskôr dedit
@anonym_autor a mas ty nejaký majetok alebo nieco? Za co si panovala kúpiť nieco v meste? Predpokladám, ze dom bude muž neskôr dedit
@anonym_d655ce áno, je jedináčik, asi to tak bude. Tak radsej hypo, ako takéto byvanie :(
@ivik4 nemame tu ani skolku, ani skolu.. najblizsie mesto je asi cca 10 km od nas
@anonym_autor hm, no co ti poradit uz teraz. Manžel striktne odmieta takze sa musis ty sama rozhodnúť, ci vies takto zit a obetovať sa na úkor muža alebo mas prostriedky začať zit so synom v meste.
@anonym_d655ce áno, je jedináčik, asi to tak bude. Tak radsej hypo, ako takéto byvanie :(
@anonym_autor predpokladám, ze si/ste investovali nieco do domu ako manželia. Nerozprávali ste sa s mužom, ze nemate nic vlastne a v prípade rozvodu nemáš kam ist s dietatom? A teraz keby sa rozhodneš ist do mesta zit mas nejaký plán alebo našetrené? Ja by som sla asi so synom ak by som mala za co ale vies ľahko sa radi ked sa ma to netýka🤷🏼♀️
@anonym_autor predpokladám, ze si/ste investovali nieco do domu ako manželia. Nerozprávali ste sa s mužom, ze nemate nic vlastne a v prípade rozvodu nemáš kam ist s dietatom? A teraz keby sa rozhodneš ist do mesta zit mas nejaký plán alebo našetrené? Ja by som sla asi so synom ak by som mala za co ale vies ľahko sa radi ked sa ma to netýka🤷🏼♀️
ano, mam nieco nasetrene,
@anonym_d655ce ... no podla neho to bude aj tak ,,nase,, , ved sme jedna rodina..
@anonym_d655ce ... no podla neho to bude aj tak ,,nase,, , ved sme jedna rodina..
@anonym_autor nebude to VAŠE, bude to JEHO, dediť bude on, nie Ty
@anonym_autor Tu už ti nie je čo radiť, peniaze ste vrazili do cudzieho domu - jeho rodičia a ty skončíš bohužiaľ veľmi zle v prípade rozvodu. Len malý dotaz, v prípade dedenia ty nemáš nárok na nič.
A teraz o tvojej otázke. On neustúpi a tak ty sa musíš s tým vysporiadať. Jemu toto vyhovuje, je doma pri rodičoch, žiadna hypotéka a má kľud. Postarané na všetky strany.
@anonym_autor Tu už ti nie je čo radiť, peniaze ste vrazili do cudzieho domu - jeho rodičia a ty skončíš bohužiaľ veľmi zle v prípade rozvodu. Len malý dotaz, v prípade dedenia ty nemáš nárok na nič.
A teraz o tvojej otázke. On neustúpi a tak ty sa musíš s tým vysporiadať. Jemu toto vyhovuje, je doma pri rodičoch, žiadna hypotéka a má kľud. Postarané na všetky strany.
@anonym_0aee14 a navyse ,,nechce sa pohadat s rodicmi,, - čerešnička na torte.
Tak byvate len 10km od mesta a mas auto, tam je aj skolka aj skola, mate to tam pises pekne, hypoteku ziadnu, takze ste na tom financne dobre, mne byt muzom by to tiez neprislo ako skvely napad ist prec... zatazit si rozpocet hypotekou, vsetko nanovo prerabat, aby si ziskala co? Nepises, ze si zo svokrovcami nerozumiete, to by bol pre mna pochopitelny dovod, ze chces sukromie... ak ta motivuje, ze sa bojis, ze nebudes mat nic svoje, dohodnite sa kupit "investicny byt" spolu, ten by sa predal, keby sa rozijdete alebo tam pojdes byvat a zdedi ho casom vase dieta...
ďalšia ...
no, tak to bude ... buď sa prispôsobíš - alebo neprispôsobíš ...
@biba_18 zase ta dedina, dva krát meraj a raz rež. Čo už teraz, on z dediny neodíde a mamičku tiež samú nenechá, takže buď sa budeš v tej dedine dusiť, aby bol muž spokojný. Alebo odídeš sama.
A prečo by sa mal s nimi pohádať? Hádam vám v tom neplánujú brániť.
@anonym_autor ak je jedinacik, vyhrali ste malu loteriu. Treba si vyriesit vlastnicke vztahy a dohodnut sa so svokrovcami o prepise domu na vas uz teraz. Ak ste manzelia, rozumiete si, investujes do domu aj ty, je v poroadku, ak by cast vlastnictva bola pisana aj na teba. Ako znak lojalnosti od manzela a tebe to poskytne zazemie. Ak by s tymto vsetci zucastneni suhlasili a svokrovci su super a nevadia ti, zostala by som tam. Prerobila a zila si bez hypoteky. Takto sa mozes vyvazat do mesta kedykolvek. 10 km do mesta nie je vela, to tam musis byt do 15 minut.
Tak byvate len 10km od mesta a mas auto, tam je aj skolka aj skola, mate to tam pises pekne, hypoteku ziadnu, takze ste na tom financne dobre, mne byt muzom by to tiez neprislo ako skvely napad ist prec... zatazit si rozpocet hypotekou, vsetko nanovo prerabat, aby si ziskala co? Nepises, ze si zo svokrovcami nerozumiete, to by bol pre mna pochopitelny dovod, ze chces sukromie... ak ta motivuje, ze sa bojis, ze nebudes mat nic svoje, dohodnite sa kupit "investicny byt" spolu, ten by sa predal, keby sa rozijdete alebo tam pojdes byvat a zdedi ho casom vase dieta...
@anjelicek26
@anjelicek26 aby získala čo? Napr meno ns liste vlastníctva. Takto je totiž len podnajomnickou ktorá vráža peniaze do cudzieho
V kazdej deuhej diskusii odporucas kúpiť investičný byt, byty na Slovensku trhajú rekordne sumy, bytov je malo, buď sú úplne staré a vyžadujú riadnu investíciu, alebo totálne predražené. museli by vziat hypo. To už rovno môžu vziat hypo a ísť bývať tam oni
@anonym_autor Ano, mam skusenost. U nas bude zrejme rozchod. Ale su aj ine dovody. Ale to, ze mame kazdy inu predstavu o byvani, to je u nas jeden z tych 2 vaznych dovodov rozpadu vztahu.
@anonym_0aee14 a navyse ,,nechce sa pohadat s rodicmi,, - čerešnička na torte.
@anonym_autor teraz keby sa niečo stane tvojim rodičom, čo by robil. Neodíde, lebo mamička ... na začiatku, ste sa ako dohodli s bývaním? Toto malo byť dočasné?
@anonym_autor ak to bude podla neho vase tak si s ním dnes sadni a navrhni nech to na vas svokrovci prepisu. Polovica vsetkych peňazí co sla do domu je aj tvoja. A ked tak daj vediet co na to muž povedal. Ja osobne to nevidím ružovo snad sa mylim
juj toto je jedna z tem, ktore by sa podla mna mali riesit pred svadbou a dietatom. bud sa prisposobis, alebo sa prisposobi on, alebo... ja neviem? kupite byt v meste a kazdy vikend budete v dome? teda ak na to mate. alebo sa rozidete.
10 km sa moze zdat ako malo, par minut v aute, ale ja ta chapem, tiez by mi nevyhovovalo kvoli kazdej blbosti vytahovat auto.
@anonym_autor a nie je to len nuda na rodičovskej?Keď pôjdeš do práce asi pôjdeš do toho mesta či nie?Bude dietatu lepšie vyrastať v meste?Všetko celý režim dňa sa zmení, keď nastupis do práce zavezies dieťa a poobede budeš možno?rada za dvor a kľud a nie utekať po ihriskách.Co je najväčšia príčina tvojej nespokojnosti?Ešte sa môže stať, že pôjdete do mesta a muž bude stále utekať k rodičom na dom
@anonym_e34446 áno, to by bolo logické. Len viem, aký je on starostlivý manžel a dobrý otec. Preto váham
@anonym_autor bola som na tom ako ty,musela som odist,pochopil,prisiel za nami.Svokrovci mna ale nikdy neprijali.Vztahy boli zle.
a preco si na to, ze si mestsky typ a muz nie je prisla az po piatich rokoch?

Odist bez muza,co ine cakas?