Menili ste si meno po štyridsiatke?
Menila ste si niektorá meno po 40tke??
Ja so svojím niesom stotožnenie celý život, stále som ale váhala, ci si ľudia zvyknú, ako to bude "vyzerat".
Máte niektorá vlastnú skúsenosť?
Ďakujem
Kamoska si menila meno v deň 18. narodenín, tak ale ona mala fakt že sprosté meno a každý okrem jej matky mal pre zmenu pochopenie
V 40tke? Čo ja viem? To mi príde už zbytočne
@anonym_autor nie nemenila ale ak to tak citis prečo riesit iných,nikomu inému ,to nebude zasahovať do života
Ja poradím pridať si k svojmu krstnemu menu druhé. Napr. Jana Ema Jánska. Je to jednoduchšie, vybavis na matrike tzv. doplnenie druhého mena. Pouzivat a predstavovať sa budeš už len tým druhým. To len taka možnosť, že existuje 🙂
Ja poradím pridať si k svojmu krstnemu menu druhé. Napr. Jana Ema Jánska. Je to jednoduchšie, vybavis na matrike tzv. doplnenie druhého mena. Pouzivat a predstavovať sa budeš už len tým druhým. To len taka možnosť, že existuje 🙂
@anonym_75a33d ďakujem, to ma vôbec nenapadlo..
@anonym_autor nie nemenila ale ak to tak citis prečo riesit iných,nikomu inému ,to nebude zasahovať do života
@minenkaa ďakujem..
@anonym_autor urobila by som ako píše anonym
ak ti to vadí, kludne aj v 40 a prečo nie ?
Kamoska si menila meno v deň 18. narodenín, tak ale ona mala fakt že sprosté meno a každý okrem jej matky mal pre zmenu pochopenie
V 40tke? Čo ja viem? To mi príde už zbytočne
@anonym_04a5d0 ja mám obyčajne meno, nic hanlivé.
Ide o mna, ako s ním niesom stotožnena, ako sa nerada predstavujem ako mi zakaždým vadí ak má tak niekto osloví..
Aj mne príde, ze ľuďom ma osloviť nieje prirodzené.
Ale to si uz možno sama namyslam.
@anonym_autor urobila by som ako píše anonym
ak ti to vadí, kludne aj v 40 a prečo nie ?
@sara07 ďakujem ❤️
Ja som sledovala kedysi jednu kocku, co na YT tocila. Ona si nechala pridat meno k tomu svojmu, ze ma dve krstne mena. Riesila to v mladsom veku pri vymeny OP. To druhe meno ma to, ktore sa jej od vzdy pacilo. Krstne meno co mala od malicka sa jej nepacilo, pritom to je bezne meno, nic hanlive. Takze takto to vies poriesit.
@anonym_04a5d0 ja mám obyčajne meno, nic hanlivé.
Ide o mna, ako s ním niesom stotožnena, ako sa nerada predstavujem ako mi zakaždým vadí ak má tak niekto osloví..
Aj mne príde, ze ľuďom ma osloviť nieje prirodzené.
Ale to si uz možno sama namyslam.
@anonym_autor myslím že ľuďom je jedno ako sa volas, že je to záležitosť tvojej hlavy
Však prezraď ako sa volas
babka sa volala Jozefína , zmenila si meno v 18tke
Ja by som v polovici života už nemenila , pre známych a rodinu to aj tak bude už problém, budú sa mýliť
@anonym_autor myslím že ľuďom je jedno ako sa volas, že je to záležitosť tvojej hlavy
Však prezraď ako sa volas
@anonym_04a5d0
Áno, ja som si toho vedoma, ze je to v mojej hlave.
Ako vravím, na mene nieje nič zlé, len ja som sa s nim nikdy nestotoznila.
Volám sa Sylvia, ale ako píšem, tu nejde o meno ako také ci je škaredé alebo pekné, ale o mna.
Absolutne nerieš iných, veď koľké zeny si menia priezvisko aj po päťdesiatke a nik to nerieši
Je to iba o tom lebo to je ,,normalne’’
Kľudne zmeň meno alebo pridaj druhé
@anonym_04a5d0
Volám sa Sylvia, ale ako píšem, tu nejde o meno ako také ci je škaredé alebo pekné, ale o mna.
@anonym_autor Ak by ti pomohlo cítiť sa lepšie s druhým menom, kľudne ho zmeň. Ale podľa mňa máš krásne meno, aj zdrobnenina Sisa je veľmi pekná, evokuje u mňa ženskosť. Internet mi našiel: Ženské meno Silvia má rímsky pôvod a v preklade znamená "hora". Osobným číslom tohto mena je 7 - Tajomnosť. Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Šťastné farby sú modrá a žltá. ❤
@anonym_04a5d0
@anonym_autor Hm, úplne normálne meno.
Ak si meno zmeníš cez internet, nepotrebuješ chodiť na úrad a platíš polovičný poplatok.
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
@anonym_autor Moj znamy si menil cca po 30tke z Dezider, lebo ho kazdy volal Dezo, na Peter. My stari znami ho stale volame Dezo, a ti co nevedia historiu samozrejme Peter.
@anonym_autor spravne je: to mi nenapadlo
Ja som to riešila napísala si žiadosť zaplatila 100€ kolok prišla som na úrad a pani ma zhukala ze to sa nedá ze musím mať potvrdenie od psychológa ze mam z toho mena traumy a nezaujímalo ju ze cely život to meno hanlivo prezývali a rymovali (Zuza - luza, čuza) fakt ho nenávidím z duše. Nepochodila som, vraj si mam doplniť stredné meno a prehodiť si prvé a druhé a nechať sa oslovovať druhým. Prvého sa zbaviť nedá keďže nemám posudok ze som ním trpela v detstve aj keď som brala AD (nie kvôli menu) a bola som riešená u psychológa. Musí tam stať že je to kvôli menu.
@anonym_autor ja som chcela ale kedze to vyslo cca 100 eur hovorim si nie ze tie peniaze investujem radsej do letenky, ved ma nemusi nik tak volať
Ja som to riešila napísala si žiadosť zaplatila 100€ kolok prišla som na úrad a pani ma zhukala ze to sa nedá ze musím mať potvrdenie od psychológa ze mam z toho mena traumy a nezaujímalo ju ze cely život to meno hanlivo prezývali a rymovali (Zuza - luza, čuza) fakt ho nenávidím z duše. Nepochodila som, vraj si mam doplniť stredné meno a prehodiť si prvé a druhé a nechať sa oslovovať druhým. Prvého sa zbaviť nedá keďže nemám posudok ze som ním trpela v detstve aj keď som brala AD (nie kvôli menu) a bola som riešená u psychológa. Musí tam stať že je to kvôli menu.
@anonym_ddaec6 ďakujem, to ma mrzí.
Čítala som, ze treba žiadosť napísať a nie vždy je schválená.. 😔
Ja som si zmenila meno, keď som mala 20 rokov (teraz som 40tnička). A bolo to skvelé rozhodnutie. So svojím pôvodným menom som vôbec nebola stotožnená, skrátka to meno nevystihovalo moju osobnosť, akoby potláčalo to, kým ozaj som. Odkedy mám meno, aké chcem, akoby som sa znovu narodila. Takže zmeň si ho čím skôr, skôr nechápem, prečo si to už dávno neurobila.
@anonym_ddaec6 ďakujem, to ma mrzí.
Čítala som, ze treba žiadosť napísať a nie vždy je schválená.. 😔
@anonym_autor zmeníš a teraz všetkým povieš aby ta volali napr. Jana ? Alebo aký to bude mať význam ?
A aké meno sa vám páči viac? Sylvia vás nevystihuje? Ideálne je aj zmeniť prostredie a presťahovať sa.
@anonym_autor tiez nad tym dlho uvazujem, odjakziva nemam rada svoje meno, neznasam, ked sa mam niekomu predstavit, vzdy len tak zamrmlem meno, ze mi nie je ani rozumiet, alebo to poviem rychlo, nech uz to predstavovanie mam za sebou🤯volam sa Maria, pri predstavovani mi je cudne povedat Maria, kedze to by asi evokovalo, ze ma tak maju aj volatz tak poviem, ze Majka, co nemam rada a este to znie aj akoby som mala 5 rokov. Ovela radsej by som bola Mariana, uz ked mam najst nieco podobne. 2 pismena a hned by to bolo o inom🙄ale ja na to nenaberiem odvahu ako sa poznam. Drzim palce a velmi vam fandim 🙂
Moje nervy, 40tka nie je koniec zivota a pokial nie si so svojim menom stotoznena, tak si ho pokojne zmen a nemusis si ani pridavat druhe, ved mozes kludne zit este dalsich 50 rokov a podstatna a najdolezitejsia si ty, aby si sa citila dobre. Po zmene sama uznas za vhodne, komu svoje nove meno povies a komu nie. Zalezi len na tebe, nie na tom, co si kto bude alebo nebude mysliet. Drzim ti palce🙂
@anonym_autor ale rátaj s tým, že kto ťa pozná 20,30 rokov, alebo rodina, od narodenia, ten ťa stále bude volať tak, ako sa pôvodne voláš. Môj názor 😉
@anonym_autor ale rátaj s tým, že kto ťa pozná 20,30 rokov, alebo rodina, od narodenia, ten ťa stále bude volať tak, ako sa pôvodne voláš. Môj názor 😉
@anonym_6fc250 praveze takýto ľudia ak vedia ako nemá rada svoje meno ju budú volat tým novým
@anonym_6fc250 praveze takýto ľudia ak vedia ako nemá rada svoje meno ju budú volat tým novým
@minenkaa myslíš? Co ja viem. Ja si neviem predstaviť ze poznám niekoho celý život, a zrazu by som ho začala volať iným menom. Ale možno máš pravdu.

Krstne meno? a ako sa volas?