icon

Musia mladí ľudia mať všetko hneď?

26. feb 2026

Ahojte,

tema pre tych, ktori poznaju podobnych ludi.
Aj vo vasom okoli sa stretavate s mladymi ludmi 25-30r, ktori musia mat vsetko a idealne hned? Svadba, dom v novostavbe, dieta, dovolenky aspon 2x/rok, vysoky zivotny standard a potom sa cuduju, ze sa dostanu do financnych problemov a musia ich dotovat rodicia, poziciavaju si kadetade? Osobne poznam uz 2.pripad takyto v okoli….

anonym_0f09dc
26. feb 2026

Hej, uz tisice rokov si stari hovoria, fuj, ti mladi. Za nasich cias toto nebyvalo.

anonym_0f09dc
Autor odpoveď zmazal
autor
26. feb 2026
@anonym_0f09dc

Hej, uz tisice rokov si stari hovoria, fuj, ti mladi. Za nasich cias toto nebyvalo.

@anonym_0f09dc ja nie som stara, spadam tiez do tejto vekovej kategorie, aj s priatelom. A stale (prave od takychto) pocuvame na co cakame so vsetkym, no a potom zrazu pride ziadost o €, lebo oni, ktori musia mat vsetko hned, zrazu nemaju na splatku hypo..

minenkaa
26. feb 2026

@anonym_autor nepoznam takých,ja práve poznám tých či sa snažia a robili už na vysokých školách ,pomaly šetria a aj svadbu si platí sami ,bývajú v podnájmoch,v zdieľaných bytoch ,majú dve roboty

anonym_ec28b4
26. feb 2026

Pozri hypo čím skôr si zoberieš tým skôr splatiš. Nehnuteľnosti idú veľmi rýchlo hore.
A čo sa týka dieťaťa tiež neni dobre čakať do 40 tky. Povedzme si pravdu tak ako je.

martinmmartin
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_0f09dc ja nie som stara, spadam tiez do tejto vekovej kategorie, aj s priatelom. A stale (prave od takychto) pocuvame na co cakame so vsetkym, no a potom zrazu pride ziadost o €, lebo oni, ktori musia mat vsetko hned, zrazu nemaju na splatku hypo..

@anonym_autor dnes oproti starsej generacii "veci" a dovolenky su ovela lacnejsie a dostupnejsie naopak s byvanim. Cize vela starsich ludi kuka krivo na mladych ked si kupia uz tretiu telku za 5 rokov ale nevidia ze ich to furt stoji menej prace ako starsej generacie kedysi . Je to podla mna opticky klam , ludia su furt rovnaky len su inak dostupne veci. Moji stary rodicia by tiez cestovali keby ich to stalo jeden mesacny plat a nie dva rocne.

andrejka1974
26. feb 2026

@anonym_autor nie práveže nie oni sa do svadby vôbec nezmení deti väčšinou mať nechcú a žijú si svoj bezstarostným život

anonym_b8e2de
26. feb 2026

@anonym_autor ano musím mať všetko hneď; som taká povaha. A aj mám 😀 a to som ešte mladšia ako pises

lindous
26. feb 2026

Ani nie... nepoznám veľa ľudí, ktorí by celkovo toto v tomto veku do 30 rokov riešili a to sa v tom okne nachádzam, u nás bola svadba, hypo, sú dovolenky, ale všetko tak, aby sme to zvládli finančne... inak má minimum kamošiek vlastné bývanie a ešte menej deti... ale nepochybujem, že takí existujú, lebo v každej vekovej kategórii sa takí nájdu

anonym_018f52
26. feb 2026

Je pravda ze v sucastnosti je ovela lahsie minut peniaze len tak medzi prstami ,

anonym_1d2870
26. feb 2026

@anonym_autor a keby len tridsiatnici. Aj deti. Sù osprostené z tiktoku, sledujú Plačkovú, Rytmusa a Kardashianky a myslia si, že to je normál a iný život si ani nepripustia. A potom narazia na tvrdú realitu 😀

anonym_beac3b
Včera o 06:22

@anonym_autor a kedy majú mať deti a novostavby? V 50 tke, alebo 69 tke? Keď tu má dajaka po 37r., 38r. dieťa, už ju odhovárajú a o hypotéke ani nehovorím. A keď už máš deti, tak.predsa nebudeš trčať na dvore, aspoň dakde kúsok na tú dovolenú vybehneš.

unbeholfen
Včera o 07:22

@anonym_autor ja mám 44 a stále som taký…

anonym_6e1eb4
Včera o 10:11

Ja som to tak mala v tom veku. Ale nedostala som sa do financnych tazkosti. Proste v 22 rokoch sme kupili dom, v 24 sme mali dieta, v 27 druhe dieta. Na dovolenky jazdime 2x rocne. Ale obaja s manzelom tvrdo makame aby sme sa mali dobre 💪🏻

saxana000
Včera o 11:32

Nie. zakryli sme s takou perinou na aku sme mali.preto byvame v byte jazdim na fabii a cez leto chodime na miestne kupalisko nie do egypta..