icon

Ostať vo vzťahu alebo odísť po siedmich rokoch?

31. mar 2026

Som v takej situaci, že mám 7 ročný vzťah. Posledný rok a pol mám pocit, že som citovo ten vzťah opustila.on je proste normálny chalan, taký že sa vie naňho človek spoľahnúť vo všetkom, máme spoločne bývanie aj psa, naše rodiny si rozumejú, všetko že ok, ale mne v tom vzťahu napriek tomu niečo stále chyba a necítim sa byt naplnená. Čo sa sexu týka, nemám na to asi rok ani chut,že keby on nie tak ani ja. Doteraz v tom nebol nikto iný. No spoznala som muža ktorý ma veľmi fyzicky priťahuje a neviem si pomôcť. Či je to ukazovateľ že fakt som z toho vzťahu mala už predtým odísť, a nedržat to na silu. Len keď mi to je luto lebo sme toho spolu prežili veľa a neviem ani opustiť jeho rodinu. A hlavne keď je fakt dobrý muz. Premýšľam či moc nevymyslam a neskôr budem ľutovať. Ale keď to tak už dlho trvá…

Čo si o tom myslite

anonym_e5d322
31. mar 2026

@anonym_autor treba sa spolu rozpravať, o pocitoch, o tom čo citiš, a nieco sa snažiť zmeniť

enmery
31. mar 2026

Že o tom druhom mužovi vôbec nič nevieš, okrem toho, že ťa priťahuje. Novinka, za život nás môže priťahovať viac ľudí, nielen náš partner, je to všetko povrchné a fyzické.

Vôbec nevieš, ako reaguje, keď prídu problémy, ako rieši problémy, či to nie je prepnutý narcis, kurevník, ako sa správa doma za zavretými dverami, keď si s ním dlhšie.

Mala by si sa otvorene porozprávať so svojím dobrým priateľom, inak Ťa možno čaká toto isté len v modrom, alebo úplne tvrdá životná lekcia.

A na záver, zo vzťahu by si mala odísť preto, že si si 100% istá, že nie ste jeden pre druhého tí praví, alebo ako to nazvať, ale určite nie preto, že odrazu sa objavil nový typ a s tebou bije sexuálna príťažlivosť-väčšinou to býva tvrdý krok vedľa.

Komunikácia je základ, skús to, samozrejme bez výčitiek, možno tak, ako si to napísala tu.

anjelicek26
31. mar 2026

Po 7 rokoch ziadne deti, ziadna svadba, byt spolu zo zvyku... nikde ste sa neposunuli, to je ten problem... suhlasim s kockou vyssie, ze sexualna pritazlivost niie je zarukou nicoho, je to len male % vztahu, ktory tym realne vyplnis... porozpravaj sa s priatelom, ze je cas bud alebo...

catherin4
31. mar 2026

Vas vztah je uz prechodeny, za 7 rokov ste sa nikam neposunuli, svadba, deti, tam bude problem. Aspon ste sa o tom bavili ako si predstavujete buducnost?

arianna25
31. mar 2026

Tiež siyslim že by ste sa mali porozprávať. Skúsiť nejaký vzrušo výlet, nejakú zmenu, nejaký posun vpred.
Chápem že ťa láka to divoké u toho druhého, ale nevieš aký je a čo sa neho môže vykľuť.
Radšej by som na tvojom mieste investovala energiu do svojho terajšieho vzťahu pretože je tam taká istota.

anonym_ca41a5
31. mar 2026

@anonym_autor neviem preco v podobnych temach tu kazda druha vytahuje svadbu a deti ako priklad posuvania vo vztahu. Ked zacali spolu v 16 alebo 17 r., kam sa maju posuvat? Pise ze chalan, tak su velmi mladi. To zijeme v predminulom storoci, ze zena musi byt do 25 vydata a mat aspon 1 dieta, inak je bezcenna stara dievka? Niektore by ste sa mali zobudit, pise sa rok 2026.
Byt s niekym len preto, ze vas spaja pes, rodiny a spomienky na to, co ste prezili je ta najvacsia hlupost. Kolko nestastnic beha po svete, co do takych vztahov priviedli dieta alebo deti a placu do vankusa, lebo uz nemaju na vyber a su nestastne.Ziadne zavazky nemate, rok a pol nie si stastna, je cas pobrat sa dalej a hladat stastie inde. Ten tvoj tiez musi citit, ze vztah nie je ok ak sex mate vyse roka len z jeho iniciativy. Mozno ma rovnake pocity ako ty a ulavi sa mu, ked sa rozidete.

petronelag
31. mar 2026
@anonym_ca41a5

@anonym_autor neviem preco v podobnych temach tu kazda druha vytahuje svadbu a deti ako priklad posuvania vo vztahu. Ked zacali spolu v 16 alebo 17 r., kam sa maju posuvat? Pise ze chalan, tak su velmi mladi. To zijeme v predminulom storoci, ze zena musi byt do 25 vydata a mat aspon 1 dieta, inak je bezcenna stara dievka? Niektore by ste sa mali zobudit, pise sa rok 2026.
Byt s niekym len preto, ze vas spaja pes, rodiny a spomienky na to, co ste prezili je ta najvacsia hlupost. Kolko nestastnic beha po svete, co do takych vztahov priviedli dieta alebo deti a placu do vankusa, lebo uz nemaju na vyber a su nestastne.Ziadne zavazky nemate, rok a pol nie si stastna, je cas pobrat sa dalej a hladat stastie inde. Ten tvoj tiez musi citit, ze vztah nie je ok ak sex mate vyse roka len z jeho iniciativy. Mozno ma rovnake pocity ako ty a ulavi sa mu, ked sa rozidete.

@anonym_ca41a5 Ale zase, keď tohto druhého muža ešte dobre nepozná, nedá sa vedieť, či bude lepší, ako doterajší partner.

katkazatka
31. mar 2026
@arianna25

Tiež siyslim že by ste sa mali porozprávať. Skúsiť nejaký vzrušo výlet, nejakú zmenu, nejaký posun vpred.
Chápem že ťa láka to divoké u toho druhého, ale nevieš aký je a čo sa neho môže vykľuť.
Radšej by som na tvojom mieste investovala energiu do svojho terajšieho vzťahu pretože je tam taká istota.

@arianna25 jasne, lebo ked si narobia deti, tak sa zrazu budu milovat a budu mat vzrušo.🙄 Jedine tak tisko trpiet dalsich 20 rokov, kym odrastu deti. Svadba este nikomu lasku neprehlbila ani nenastartovala.

anonym_ca41a5
31. mar 2026
@petronelag

@anonym_ca41a5 Ale zase, keď tohto druhého muža ešte dobre nepozná, nedá sa vedieť, či bude lepší, ako doterajší partner.

@petronelag na tom nijako nezalezi. Nie je v momentalnom vztahu stastna, na tom jedinom zalezi. To je dogma z minulych storoci pozerat na rodinne vztahy, na to, co sme spolu prezili, na to co povedia ludia a bla bla. Nie je stastna. Keby bola, iny chlap by ju neocaril. Keby mala 2 male deti, situacia by bola diametralne odlisna. Nemaju ziadne zavazky, stastie nech hlada inde.

arianna25
31. mar 2026
@katkazatka

@arianna25 jasne, lebo ked si narobia deti, tak sa zrazu budu milovat a budu mat vzrušo.🙄 Jedine tak tisko trpiet dalsich 20 rokov, kym odrastu deti. Svadba este nikomu lasku neprehlbila ani nenastartovala.

@katkazatka nemyslím to až tak momentálne. Len trochu na sebe popracovať. Povenovať sa sebe navzájom. Aspoň nech to skusia.

jimbean
31. mar 2026

Hej, posunte sa dalej, svadba a o par rokov aj tak rozvod. 🙂 Pocuvni instinkt. Ak si nesedite, deti, ani svadba to nezachrania. Iba posunu problem na neskor.

anonym_090f33
31. mar 2026

No už sa nudiš tolke roky pri nom. Chapem. Ja som mala prvý vzťah 8 rokov. Bol skôr Kamos pre mňa. Sex som tiež nemusela. Potom som ho nakoniec opustila pre fyzick príťažlivé ho muža a s tým som mala románik. A dopadlo to zle. Neskôr o rok som aj toho opustila pre neverú. Potom som spoznala terajšieho manžela a som s ním 6 rokov a začínajm sa nudit zas. Neviem. Asi nie som stvorená na jeden vzťah a tak neviem po pár rokoch každý vzťah vyprcha a zovsednie. Všetko. Aspoň mne. Ja som asi skôr ten dobrodruznejsi typ. Za rok dva má jeden muž prestane baviť. Neviem byť veľmi s jedným mužom stále. A láka má to stále inde.ne pod viedla som nikoho ale neviem s mužom má to už nebavi

lindusss2016
1. apr 2026
@anonym_090f33

No už sa nudiš tolke roky pri nom. Chapem. Ja som mala prvý vzťah 8 rokov. Bol skôr Kamos pre mňa. Sex som tiež nemusela. Potom som ho nakoniec opustila pre fyzick príťažlivé ho muža a s tým som mala románik. A dopadlo to zle. Neskôr o rok som aj toho opustila pre neverú. Potom som spoznala terajšieho manžela a som s ním 6 rokov a začínajm sa nudit zas. Neviem. Asi nie som stvorená na jeden vzťah a tak neviem po pár rokoch každý vzťah vyprcha a zovsednie. Všetko. Aspoň mne. Ja som asi skôr ten dobrodruznejsi typ. Za rok dva má jeden muž prestane baviť. Neviem byť veľmi s jedným mužom stále. A láka má to stále inde.ne pod viedla som nikoho ale neviem s mužom má to už nebavi

@anonym_090f33 pretože o vzťah sa treba starať, pestovať ho, pracovať na ňom. Nie nechať zapadnúť do stereotypu. Ty len podlahnes zamilovaný, necháš sa uniesť a potom nič. Láska je rozhodnutie.