icon

Práca verzus úrad práce

12. feb 2026

Vziať prácu alebo ísť na ÙP? V práci dostanem 150 eur menej ako z ÙP? Môžem si vṣ̌ak ešte privyrobiť ako SZČO. Ako by ste sa rozhodli?

anonym_11339e
12. feb 2026

Rozdiel 150 eur je relatívne nízky. Zamestnanie ti zachová pracovné návyky, kontinuitu v CVčku, sociálne a zdravotné poistenie bez prerušenia práce. Rozhodujúci faktor je perspektíva tej práce. Ak ide o stabilnú pozíciu s potenciálom rastu, zober ju. ÚP má zmysel len vtedy, ak potrebuješ krátke prechodné obdobie na intenzívne hľadanie lepšej ponuky a máš reálnu šancu ju rýchlo získať.

iwesska
12. feb 2026

A ty si myslis,ze budes brat podporu z UP a zaroven robit na zivnost? A to ti kto taku hlupost povedal? Okrem dohody na neviem presne kolko hodin rocne nesmies mat ziadny iny prijem,lebo ti velmi rychlo podporu stopnu a vyhodia ta,ak ti na to pridu.

liz_lemon
12. feb 2026
@iwesska

A ty si myslis,ze budes brat podporu z UP a zaroven robit na zivnost? A to ti kto taku hlupost povedal? Okrem dohody na neviem presne kolko hodin rocne nesmies mat ziadny iny prijem,lebo ti velmi rychlo podporu stopnu a vyhodia ta,ak ti na to pridu.

@iwesska nemysli, ze bude mat zivnost pocas evidencie na UP, ale popri praci

autor
12. feb 2026
@liz_lemon

@iwesska nemysli, ze bude mat zivnost pocas evidencie na UP, ale popri praci

@liz_lemon ano, presne tak, privyrobit popri praci.

autor
12. feb 2026

@iwesska no tskj sprostost mi veru nikto nepovedal. Prosim, citaj s porozumenim: " V práci dostanem 150 eur menej ako z ÙP? Môžem si vṣ̌ak ešte privyrobiť ako SZČO". Tych 150 menej v praci viem ziskat ako SZCO popri tej slabsie platenej praci. naco by som pracovala popri UP , ked mi UP da viac ako v praci😉

anonym_e5f1a1
12. feb 2026

ja som tak isla robit, v praci som mala zhruba tolko, olutovala som to, nakoniec som po 9 mesiacoch z tej prace odisla, otrasna robota, nizky plat, ale zase si v rezime, kazdopadne keby za to, ze si doma si mala mat o 150 eur, tu pracu by som ja osobne nebrala

anonym_4e6a2a
12. feb 2026
@anonym_autor

@iwesska no tskj sprostost mi veru nikto nepovedal. Prosim, citaj s porozumenim: " V práci dostanem 150 eur menej ako z ÙP? Môžem si vṣ̌ak ešte privyrobiť ako SZČO". Tych 150 menej v praci viem ziskat ako SZCO popri tej slabsie platenej praci. naco by som pracovala popri UP , ked mi UP da viac ako v praci😉

@anonym_autor Podporu máš na 6 mesiacov. Prácu budeš mať hádam dlhšie, nie? Nad čím špekuluješ? Máš možnosť pracovať, tak choď.

anonym_cb2961
13. feb 2026

Nechaj si možnosť podpory na horšie časy. A mimochodom vieš o tom že sa zmenili podmienky podpory a nedostaneš celých 6 mesiacov rovnakú sumu?

domka222
13. feb 2026
@anonym_4e6a2a

@anonym_autor Podporu máš na 6 mesiacov. Prácu budeš mať hádam dlhšie, nie? Nad čím špekuluješ? Máš možnosť pracovať, tak choď.

@anonym_4e6a2a však ale aj tá podpora v plnej výške je už len tri mesiace. Potom sa každým mesiacom kráti.

autor
13. feb 2026
@anonym_4e6a2a

@anonym_4e6a2a praca je najprv na 6 mesiacov s moznostou predlzenia. Podpora je 1 rok stale rovnaka . Nie som na SK.

anonym_4e6a2a
13. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_4e6a2a praca je najprv na 6 mesiacov s moznostou predlzenia. Podpora je 1 rok stale rovnaka . Nie som na SK.

@anonym_autor Nie si na SK ... odkiaľ to máme vedieť, keď to nenapíšeš do zadania?

A s akou novou informáciou nás ešte prekvapíš? Že podpora je 2300 a plat je 2450 mesačne? Na SK ľudia pracujú aj za 1300 a sú radi, že pracujú. A niekto ide špekulovať.

autor
13. feb 2026
@anonym_4e6a2a

@anonym_autor Nie si na SK ... odkiaľ to máme vedieť, keď to nenapíšeš do zadania?

A s akou novou informáciou nás ešte prekvapíš? Že podpora je 2300 a plat je 2450 mesačne? Na SK ľudia pracujú aj za 1300 a sú radi, že pracujú. A niekto ide špekulovať.

@anonym_4e6a2a ako to meni situaciu? Ja sol sa pytala vseobecne, akp by ste sa rozhodli. A predstav si, aj v zahranici ludia zarabaju 1300 v hrubom a menej. Naopak, chcem ist robit za plat, ktory je o 150 eur nizsi ako podpora, nie naopak, ako pises.

anonym_856a18
13. feb 2026

@anonym_autor chce sa ti pracovať a ešte mať SZČO teda mať dve práce?Vybrala by som si podporu, ak sa dá tak pol roka užila si leto a potom hľadala prácu.Ked máš možnosť pracovať ako SZČO vždy budeš mať možnost práce asi to s tebou nebude tak zle.Oddychnes si a premýšľa si čo dalej

ekira1
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_4e6a2a ako to meni situaciu? Ja sol sa pytala vseobecne, akp by ste sa rozhodli. A predstav si, aj v zahranici ludia zarabaju 1300 v hrubom a menej. Naopak, chcem ist robit za plat, ktory je o 150 eur nizsi ako podpora, nie naopak, ako pises.

@anonym_autor tak, že na SK by si nikto podporu nevybral, s počtom mesiacov sa dosť kráti. V zahraničí, ak je rok rovnaká, by už viacerí o tom uvažovali..