icon

Rozhodnúť sa pre zmenu v osobnom živote?

Včera o 19:02

Kde začať, asi tam, kde som naposledy skončila…. Život sa mi uberá divným smerom.
Pred pár rokmi som neúspešne absolvovala umelé oplodnenie, odvtedy je to medzi mnou a manželom take nijaké. Žijeme len vedľa seba, nie spolu. Vedieme si každý svoj život ako uznáme za vhodne, on chodí do prace, ma priateľov, záujmy - jednoducho žije život slobodného chlapa. Ja akoby som sa zasekla. Mám prácu, ktorá ma oberá o všetok čas a energiu, voľný čas tak najradšej trávim sama so slúchadlami v ušiach nech mám pokoj.
Viem, chyba.
Teraz nastal akoby zlom. Buchla som po stole a povedala, že už takto ďalej žiť nechcem. Mám možnosť ostať doma - pracovať z domu a popritom sa doučiť konečne angličtinu a ísť na školenia, kurzy, po ktorých už dlho poškulujem.
Ale ..: ta práca z domu bude pre firmu môjho manžela, mám obavy, že keďže je to medzi nami take nijaké, že ostanem bez príjmu. Že sa na mna vykašle aj keď teraz sa tvári, že ma podporí.
Ísť do toho aj napriek nedôvere v to či to vyjde? Takto naozaj nechcem ďalej pokračovať.

anonym_d6c6a6
Včera o 19:04

Nesla by som.

anonym_5dfd22
Včera o 19:06

Najprv by som buchla po stole pri rozhovore s manzelom, dohodla sa s nim co a ci chceme s nasim vztahom nieco robit ak je to medzi vami nijake a kazdy si zijete svoj zivot. Na zaklade tohto doleziteho rozhovoru a naslednych "skutkoch" po tom, by som sa rozhodovala co dalej s pracou. Rozhodnutie s pracou uz tu chvilu pocka, ked pockalo doteraz.

domkakvet
Včera o 19:46

@anonym_autor tak on nema zaujem s tebou travit cas pokial nebude dieta a ty premyslas ako zacat pracovat u neho a plnit si sen o kurzoch, tak tu treba mysliet na ine a zacat riesit postoj tvojho muza.

anonym_b4f60f
Včera o 20:44

určite nie

any_soj
Včera o 21:13

@anonym_autor na manželstvo odporúčam toto, skvelé to je. Tohtoročný refresh štartuje v apríli. My sa ideme zúčastniť už 3. x
https://www.manzelskyrefresh.sk/

moonlight1210
Včera o 22:16

Ak nemas byt riadne zamestnana ako zamestnanec (k tomu vsetky nalezitosti, co musi firma voci zamestnancovi pokryvat - gdpr, pz, bozp, …) a platena mzdou, tak by som do toho nesla.
Isto nie.
To uz radsej hladat inu pracu inde, ak ta, co mas, je taka na nic.

A este jednu vec zvaz - mate o nicom vztah a zrazu budes jeho zamestnanec.
Moj nazor je, ze vy mate vysoku sancu, ze to pojde uz uplne do kyticiek. Vy si budete nosit pracu “domov”. Stratite hranice, kedy ste sef a zamestnankyna. A kedy ste rovnocenny par doma.
Navyse on sa moze ukazat ako mizerny sef. Ked napr. teba zavali aj pracou naviac, aby mal este viac volneho casu. Lebo uz teraz ma k tebe vlazny vztah. Takze necakam, ze bude brat nejake ohlady na to, ze podnikate spolu. Ze ste v tom spolu. Ze oceni tvoj prinos a pracu.

Mozem sa mylit, ale skor sa nemylim.

Takze znova - nechod do toho. Hladaj inu oracu.