icon

Rozpoznanie túžby po niečom verzus tlak spoločnosti

27. apr 2026

Ako ste rozpoznali, že fakt máte reálnu túžbu po dieťati a nie je to len tlak spoločnosti? Ako ste nad tým rozmýšľali, či práveže nerozmýšľali a teda to bola túžba?

anonym_06bd99
27. apr 2026

Pozri tuzba vznika porovnavanim - toto mozem mat, toto chcem, toto sa mi tiez paci... vs. osobne moznosti - partner, byvanie, potreba samorealizacie, chut do toho ist...

biba_18
27. apr 2026

dieťa som nechcela, keď som otehotnela tak som chcela. teda u mňa to bola reálne biológia...

anonym_69d02d
27. apr 2026

@anonym_autor Keď som pri pohľade na cudzie dieťa nevidela len pokakané plienky,nemyslela na únavu z prebdenej noci,ale som videla malé milé stvorenie, ktoré vďaka láske a obetavosti rodičov bude raz dospelý človek,vtedy nadisiel čas na to,aby som bola matkou aj ja.

anonym_d6ad3e
27. apr 2026

Neviem, mna spolocnost nikdy nezaujimala.. ale ked okolo mna behali deti sesternice, smiali sa a ona sa rozculovala, tak som tak zacitila, ze toto by som aj ja raz chcela 😄 ale deti zatial nemam

anonym_c8fa9f
27. apr 2026

Ja som bola skôr taká neutrálnejšia. My sme sa rozhodli že dieťa chceme, hlavnú rolu hral aj vek , ja 32 a manžel 37 + môj nepravidelný cyklus čo sme sa báli že budem mať problém otehotnieť. Nakoniec sa to podarilo veľmi rýchlo čo som bola v šoku a po prvom ultrazvuku čo som videla u lekárky má akokeby zaplavila taká vlna lásky alebo neviem ako to opísať. Proste som zrazu cítila že mi na tom bábätku veľmi záleží a teším sa naňho.
Takže taká naozaj reálna túžba to až nebola, skôr sme sa proste len rozhodli že by už bol aj čas na dieťa, ale ako píšem.. už keď sa to podarilo tak prišla láska

anonym_f4b7e6
27. apr 2026

ja som ešte 2 mesiace dozadu váhala, či vôbec dieťa niekedy budem mať. Zrazu totalne z ničoho nič, neviem si to vysvetliť, som sa rozhodla, že dieťa chcem. Predtým panický strach z pôrodu, normalne som odpadavala pri tej predstave a teraz mam v hlave to, že proste biologicky som na to stavana a zvladnem hocico. Necitim tlak okolia ale skor taka vnutorna tuzba - mam stabilny dobry zivot a chcela by som ho dat aj dietatu, alebo dvom, a možno štyrom 😅 asi si neviem predstavit buducnost kde by som to dieta nemala a ziadne tlaky okolia ma nezaujimaju. Tehotna nie som, ale povedali sme si, že budeme skušať tak uvidime ☺ obaja máme 30+

anonym_6c0bac
27. apr 2026

Nerozmyslala, deti som vzdy chcela.V rodine som bola najstarsia, cize som bola pri vsetkych sesterniciach a bratrancoch. Mala som 20,ked sa narodila najmladsia a bolo to zlaticko. Otazne bolo len s kym. Mna netlacila spolocnost,ani vek, skor zdravotny problem, no aj tak som si nespravila dieta s prvym,len aby bolo. Pockali sme na zazemie a deti maju otca,co ma dokaze 100% zastupit.
Ak rozmyslas, realne na dieta nikdy nie je idealny cas. Vzdy sa vie najst nieco,kvoli comu to chces odlozit.
Kamos rozmysla uz roky a to tvrdil,ze dieta v 40tke nechce. Uz mu moc casu neostava, no prilisne premyslanie nie je dobre. To radsej ostat bez deti. Ak dieta realne nechces, bude to utrpenie. Prd teba,aj dieta (tiez pripad znameho,ktoreho tlacilo okolie, vek).