Stahovanie do zahraničia bez práce. Je to riziko?
caute, rozmyslam nad odchodom do Rakuska bez toho aby som mala dopredu pracu, mam nasetrenych asi 4000 eur ale neviem ci to staci na zaciatok, bojim sa ze si nic nenajdem a peniaze rychlo minu, mate niekto skusenost ist takto na blind a ako to dopadlo, dakujem vam
do UK sme isli s muzom presne takto. Pracu sme nemali, isli sme na ubytko na slovo (chalana ktory nam slubil vybavit ubytko sme nikdy predtym nevideli). Manzel do týždňa pracoval, po tyzdni aj ua, hoci len ako zaskok na par dni
@katkaseiner pojdem sama, aj to je asi riziko dvom sa ide lahsie
@katkaseiner pojdem sama, aj to je asi riziko dvom sa ide lahsie
@anonym_autor urcite lepsie sama,menej problemov...Ak si jazykovo zdatna,problem nevidim,ale v dnesnej digitalnej dobe, vies posielat
zivotopisy a ked budes mat pracu,najdes ubytovanie.To môze byt problem,ci najdes ubytko bez prace.Vo Švajčiarsku,velmi tazko,v Rakusku, to bude mozno jednoduchsie...
Preco na blind? Ved cez agenturu a paralelne hladaj nieco ineho... nemas aspon stresy, co bude...bez pracovnej zmluvy zohnat ubytko nevidim ruzovo.
však cez net hladaj už teraz prácu ,
nenosí sa osobne alebo nezasiela poštou ako dakedy ..
Bez kontaktov tam by som nešla. 4000€ ti vyjde možno na kauciu na byt, asi by si sa musela hneď zamestnať. Teda ak vieš nemčinu.
do UK sme isli s muzom presne takto. Pracu sme nemali, isli sme na ubytko na slovo (chalana ktory nam slubil vybavit ubytko sme nikdy predtym nevideli). Manzel do týždňa pracoval, po tyzdni aj ua, hoci len ako zaskok na par dni
@anonym_autor a prečo takto?Sme v EU otvoris ponuky rakúskeho úradu práce a hľadáš.Na tvojom mieste hľadám sezónne ponuky v gastre a tam ti ponúknu ubytovanie aj zadarmo, alebo malý poplatok.Zalezi čo hľadáš a aké máš skúsenosti.Opatrovatelku k deťom, chyžnú, administratívu, niečo odborné?Nie, takto by som nešla za prvé kvôli zdr poisteniu, za druhé byt ti prenajmiu, keď máš zmluvu so zamestnávateľom.
Pre začiatok si pozri na FB skupinu Slováci vo Viedni, v Rakúsku, brigády v Rakúsku.Ak chcela ísť len za humno a vieš jazyk hľadaj si prácu v Pandorfe, Kittsee ako predavačka s bývať v Petržalke a dochádzať vlakom, autobusom.mas to nepremyslené ja by som takto bezhlavo nešla.
@katkaseiner pred koľkými rokmi 15-20?😂
S tak malo peniazmi a bez pripravy isto nie.
@katkaseiner to bolo kedy? Asi velmi davno, lebo UK je uz par rokov mimo EU a ide sa tam na viza a pracovne povolenia.
Je to dakra blby napad. 4000 ti je malo. Potrebujes najomnu zmluvu, aby si sa vedela zahlasit na gemeinde a dostala meldezettel, ktory potrebujes k praci. Aktualne to v rakusku vyzera tak, ze denne okolo 17 firiem ide do konkurzu... pokial chces robit v sklade, mas skusenosti, nemcinu, vodicak, stapler a je ti jedno kde, tak mozno nieco najdes. Ak nevies nemcinu, tak ani nechod...
@katkaseiner to bolo kedy? Asi velmi davno, lebo UK je uz par rokov mimo EU a ide sa tam na viza a pracovne povolenia.
@muchotrafka298 samozrejme nebolo to vcera, uz sme 15 rokov naspäť doma
@anonym_autor a prečo takto?Sme v EU otvoris ponuky rakúskeho úradu práce a hľadáš.Na tvojom mieste hľadám sezónne ponuky v gastre a tam ti ponúknu ubytovanie aj zadarmo, alebo malý poplatok.Zalezi čo hľadáš a aké máš skúsenosti.Opatrovatelku k deťom, chyžnú, administratívu, niečo odborné?Nie, takto by som nešla za prvé kvôli zdr poisteniu, za druhé byt ti prenajmiu, keď máš zmluvu so zamestnávateľom.
Pre začiatok si pozri na FB skupinu Slováci vo Viedni, v Rakúsku, brigády v Rakúsku.Ak chcela ísť len za humno a vieš jazyk hľadaj si prácu v Pandorfe, Kittsee ako predavačka s bývať v Petržalke a dochádzať vlakom, autobusom.mas to nepremyslené ja by som takto bezhlavo nešla.
@katkaseiner pred koľkými rokmi 15-20?😂
@anonym_2023ab ano bolo to pred 20 rokmi, napriek tomu nechapem na com sa smejes. Ludia sa nepresuvaju do zahranicia?
@anonym_2023ab ano bolo to pred 20 rokmi, napriek tomu nechapem na com sa smejes. Ludia sa nepresuvaju do zahranicia?
@katkaseiner presúvajú, ale časy kedy tam prišli ľudia len tak a hneď majú pracu a dobre platenú vtedy mala libra cveng sú dávno preč.Teraz sú tam stotisíce Indov a iných.Toto boli časy kedy chodili ľudia ako aupair a nižšie pozicie teraz si ich obsadia tými, ktorým dávajú dávky a potrebujú ich zamestnať.
Tiež som v zahraničí (ale nie v Rakúsku). Mám však dojem, že dnes chodiť roznášať CV osobne je zastaralý spôsob, ktorý nebude možno tak úspešný ako čakáš. Všade majú nejaké postupy a výberové konania a to čo platilo kedysi pred 20 rokmi, že budeš mať z večera do rána prácu, dnes už nemusí. Avšak nebránila by som sa tomu ísť tam, len skôr s tou myšlienkou, že si prídeš navnímať mesto, okolie a porobiť osobne nejaké z pohovorov. Možno nejaké 2 týždne na začiatok, aby si aj ty vedela čo čakať, či to chceš, či je to pre teba... alebo si jednoducho popritom všetkom spravíš výlet. Určite si však hľadaj prácu dopredu, rozposielaj životopisy online ešte kým si tu. Nech už sa však rozhodneš akokoľvek, Rakúsko je naozaj na skok, keby čokoľvek, domov prídeš veľmi rýchlo a jednoducho, netreba ti riešiť letenky za niekoľko stoviek eur. Takže toho by som sa nebála. Len tú prácu rieš už teraz z domu. 🙂
@anonym_autor ovládaš jazyk? Ak nie tak ťažko ak áno v akom obore máš záujem pracovať? Choď na začiatok ako 24 h op. To dostaneš istotou. Aké máš plány? 4 t ti bude málo a byt tak rýchlo tiež nedostaneš
@katkaseiner fakt nechápeš ten rozdiel za tých 20 rokov?
...nie že riziko, je to hlúposť a zbytočný zdroj možných komplikácií. Nechápem, prečo si zvolila takýto spôsob
@sasa1310 uz len casy pred koronou a po nej je dost velky rozdiel...
@sasa1310 uz len casy pred koronou a po nej je dost velky rozdiel...
@guiseppinka však jasne
Baby dobre píšu, ťažko radiť,ked nevieme ci vies jazyk,aka profesia,aka lokalita
A 4tis.nieje vela...tak neviem
Najlepsie je najst si najprv pracu a ked ju budes mat, tak hladat tam byvanie. Ja som v Rakusku a v nasej fabrike by si pracovat mohla, ak mas nemcinu aspon B1, nepotrebujes ziadne vzdelanie. Robi sa na 5 smien, tzn. denne, poobedne, nocne, nie kazdy vikend volno. Je to v Leobene. Plat 2500 v cistom. Ak mas zaujem, napis SS.
@sasa1310 su pozicie, kde ju prijmu - napriklad take opatrovnictvo ci gastro plus aj s ubytovanim. Kedze nebude mat z coho vyberat, pojde aj pod minimalny plat....ale stale sa to da...
@anonym_autor chod,cele Rakusko sa budú tešiť, keď ta uvidia.
@katkaseiner presúvajú, ale časy kedy tam prišli ľudia len tak a hneď majú pracu a dobre platenú vtedy mala libra cveng sú dávno preč.Teraz sú tam stotisíce Indov a iných.Toto boli časy kedy chodili ľudia ako aupair a nižšie pozicie teraz si ich obsadia tými, ktorým dávajú dávky a potrebujú ich zamestnať.
@anonym_2023ab ok ale to ju neposielam do UK. Ako inak si chce hladat pracu v AT ked tam nie je? Ti zamestnavatelia jej nebudu volat na slovenske cisla.
@sasa1310 su pozicie, kde ju prijmu - napriklad take opatrovnictvo ci gastro plus aj s ubytovanim. Kedze nebude mat z coho vyberat, pojde aj pod minimalny plat....ale stale sa to da...
@vevesh za opatrovatelku do domácnosti potrebuje zdr.skolu, rozumieť diagnózam veď tí ľudia berú desiatky liekov, polohovať a nepíšem ostatné ťažké dg.Tazko poradiť niekomu čo nenapíše nič ani vek, vzdelanie.Uplne zlý začiatok a idea ako ísť pracovať do zahraničia.Gastro v alpských strediskách sezónna práca je reálna.Poznam muža, ktorý je v gastre všetci zamestnanci kuchári sú Slováci on robí aj v kuchyni, aj záhradník aj tovar preberie.Zarobi to je preňho dôležité.Skonci mu zimná sezóna mesiac je na SK a ide na letnú sezónu.
Veľa ľudí zo Slovenska pracuje v cocacole kúsok za hranicami.Spoluziakova žena v obchode v nak.centre, ale jazyk na výbornej znalosti je tam 13 r, ale ľahké to nie je.
@vevesh za opatrovatelku do domácnosti potrebuje zdr.skolu, rozumieť diagnózam veď tí ľudia berú desiatky liekov, polohovať a nepíšem ostatné ťažké dg.Tazko poradiť niekomu čo nenapíše nič ani vek, vzdelanie.Uplne zlý začiatok a idea ako ísť pracovať do zahraničia.Gastro v alpských strediskách sezónna práca je reálna.Poznam muža, ktorý je v gastre všetci zamestnanci kuchári sú Slováci on robí aj v kuchyni, aj záhradník aj tovar preberie.Zarobi to je preňho dôležité.Skonci mu zimná sezóna mesiac je na SK a ide na letnú sezónu.
Veľa ľudí zo Slovenska pracuje v cocacole kúsok za hranicami.Spoluziakova žena v obchode v nak.centre, ale jazyk na výbornej znalosti je tam 13 r, ale ľahké to nie je.
@anonym_2023ab nepotrebuje. Su ludia, ktory chcu mat neoficialne osobu 24h denne doma za ubytovanie a stravu+nazvime to vreckove...(navari, poprata, dozrie na tabletky a aby starki nepodpalili byt...). Poznam dost takych, co to aplikuju. Ale nejde o oficialne opatrovnictvo...