Syn nechce ísť na vysokú školu: Čo robiť?
Prajem pekný večer.
Syn nám oznámil, že nechce ísť na vysokú školu. Chce si nájsť prácu a osamostatniť sa.
Úprimne ma to zaskočilo. Vždy som automaticky počítala s tým, že bude pokračovať v štúdiu. Tvrdí, že nevie, čo by chcel študovať, že ho nič nezaujíma až tak, aby sa tomu chcel venovať a nechce ísť na vysokú len preto, aby mal titul. Strednú má gymnázium.
Nechávate už tieto rozhodnutia iba na deti? Alebo sa im snažíte dohovoriť?
Aj ma to mrzí, pretože si myslím, že na to má, je šikovný.
Podľa mňa keď by sa aj rozhodol neskôr, bude sa mu ťažšie začínať.
@anonym_a85a7d to je v poriadku, nesedela si doma na prdeli a nečakala na zázrak. Sa choď pozrieť na úrad práce, koľko 20-rocnych chalanov nič nerobí len kvasi doma. Ja píšem o tomto, že toto by som netolerovala.
@lucia245 keď nejdú na VŠ je normálny postup, že idú na úrad práce.A garantujem Ti, že väčšina z nich pracuje, brigaduje na cierno a sú tak kvôli odvodom.A aj po VS sú niektorí na úrade práce nájsť prácu nie je až tak ľahké ako sa prezentuje ani pre ľudí s praxou tobôž niepre absolventov.

@lucia245 ja som tiež nešla hneď do práce, ale som brigádovala za slušné peniaze o 3 r som išla na VŠ a nakoniec som SZČO a VS mi nijako nepomohla ma nasmerovať chcela som ísť do služieb a pracovať na seba
@anonym_a85a7d to je v poriadku, nesedela si doma na prdeli a nečakala na zázrak. Sa choď pozrieť na úrad práce, koľko 20-rocnych chalanov nič nerobí len kvasi doma. Ja píšem o tomto, že toto by som netolerovala.