icon

Výhody a nevýhody života ženy v domácnosti

anthea4
Dnes o 06:35

Ahojte👋,
chcela by som sa týmto opýtať žien, ktore sú vo vzťahu a majú možnosť ostať doma a starať sa o domácnosť namiesto toho aby chodili do práce, aké výhody a nevýhody malo toto rozhodnutie ?
Som vo vzťahu a zatiaľ sme obaja študenti ale vyzerá to že on bude mať veľmi dobre platenú prácu hňeď ako dokončí štúdium a teda hovorí, že nebudem musieť pracovať a že on sa o všetko postará. Resp. načo by som aj ja chodila do práce ak on bude zarábať tak veľa.
Ja mám ale paranoju z toho akoby to bolo s peniazmi a preto ma zaujíma ako to mate vy.
Bojím sa toho že ked si budem chcieť niečo kúpiť len tak pre seba budem sa mu musieť doprosovať (čo budem) alebo že nebudem mať žiadnu rezervu s ktorou by som mohla narabať ako budem chcieť. Ak by som chcela kúpiť darcek kamaráte alebo rodine budem na to tiež musiet pýtať od neho a to si neviem predstaviť (alebo aj keby to mal byť darcek pre neho 🤦‍♀️). Alebo viem, že chcem zobrať v budúcnosti mamu na nejake dovolenky, ako mu mám povedať že potrebujem toľko a toľko na vylet na ktorom ani nebude ?
...Bojím sa finančnej neistoty alebo že mi tie peniaze potom budem odopierať a udieľať.
Ale doteraz neprejavil žiadny dôkaz o tom, ze by to tak bolo. Často na mňa myslí a kupuje mi drobné veci ale proste vzhľadom na to že som vyrastala v rodine kde peňazí nikdy nebolo dosť.
Navyše, on má hlavu v oblakoch. Chce veľký dom a strašne veľa zvierat. Asi 50 druhov a ro je jedno či sú dravé, hydina, okrasné vtáctvo alebo čo. Pači sa mu to, chce to a je mi jasné že starať by som sa tým pádom o to musela ja.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým, byť ženou v domácnosti.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým byť ženou v domacnosti.

Strana
z4
simsalabim
Dnes o 06:42

@anthea4 no ja by som do toho nesla. Povahou nie som zienka domaca. A nepacilo by sa mi byt na niekom uplne zavisla.

anonym_9261a9
Dnes o 06:43

toto sa nemoze realne pytat jedna príčetná študentka, nie nemôže...

anonym_493d14

joooj čo človek plánuje a čo je potom realita... ešte ste len študenti, život prinesie toľko nepredvídateľných situácii a zvratov, ja by som na tvojom mieste určite po škole začala pracovať, potom sa uvidí. Keby si hneď po škole ostala doma o to ťažšie by si potom začínala a vlastne na čo by ti bolo celé štúdium....

anonym_a0555e

Ja som mala tú možnosť, aj som to využila ale za mňa 1. Strašná nuda 2. Mala som pocit po 3 mesiacoch, že zošaliem. Tak vyluxovaný byt sme nikdy predtým nemali. A to máme aj deti, takže som mala poobedia vyplnené nimi. Mám svoje koníčky aj kamošky, ktoré sú tiež doma ale nedávala som to, tak som si našla prácu. Ono na to človek musí byť svojim spôsobom stavaný, aby také veci zvládal a svojim spôsobom ostal zaseknutý. Avšak, keď máš len priateľa, tak by som do toho vôbec nešla. Jeden deň ťa miluje, ďalší deň balíš kufre a ostaneš bez peňazí, bez práce a bez praxe, s jednou igelitkou svojich vecí.

anonym_a754cf
Dnes o 06:45

@anthea4 nejdem blizsie rozvijat, za akych okolnosti by som do toho isla, pretoze take iluzie ma davno presli... nakolko nemate deti, nevidim dovod na to nechodit do prace... tento status znie pekne do momentu, ked rozpravka skonci... a potom co? to , ze jeden skvele nadstandardne zaraba, by pre mna nic nemenilo, pretoze tvoj plat sa moze odlozit bokom... mate spolocnu nehnutelnost bez uveru? mate viac nehnutelnosti, ktore vas zivia? ak nie, tak toto je postavene na vode... za mna nie... zivot moze potom priniest situacie, kedy rozpravka skonci a ty nemas ani odlozene, ani zarobene, ani prac a s dvomi igelitkami pojdes do sveta...

anonym_d55ecb
Dnes o 06:46

V tvojej situacii by som doma neostavala. Nemas ziadnu pracovnu prax, ked sa rozidete, tak budes mat velke problemy. A ano, co popisujes, je riziko.
Ja som ostala v domacnosti az po druhom dietati. Lenze my sme nikdy nemali hypoteku, v tom case sme mali uz velke uspory. Cast penazi som vzdy mala na svojom ucte, aj ked spadaju do bsm. Takze som nikdy nemusela pytat.
Plus na to musis mat povahu a teda osetrit si nejako financnu buducnost. Ja som sa venovala detom, ty budes robit co? Cim si vyplnis dni?

anonym_a754cf
Dnes o 06:47

uz len zabezpecit ten vizual, ako velky dom, zvierata, postarat sa o teba.... je z jedneho aj pekneho platu v dnesnej dobe naozaj skor iluzia... ale je to sympaticke, ze to tak citi a vidi... ale realita odraza to, ze ste studenti a nemate paru o skutocnom zivote... o tom, kolko vlastne stoji... pokial teda priatel nie je majitelom ropnych vrtov... NIE

kalifka
Dnes o 06:49

@anthea4 len štyri slová - treba myslieť na budúcnosť !

anonym_62a982
Dnes o 06:50

ulohou zeny je starostlivost o domacnost odjakziva. cize je to poslanie a povinnost zaroven. upratovanie, umyvanie, varenie, starostlivost o deti a pre manzela uspokojenie.

ibrunova
Dnes o 06:51

Len malá rada, v živote sa vždy spoliehaj sama na seba, nie na nejakého chlapa, ktorý ti bude vydeľovať jeho peniaze. Skôr či neskôr narazíš.

tatiana288
Dnes o 06:51

Ja osobne v tomto štýle života vidím oveľa viac negatív ako pozitív. Ako píšeš, budeš si neustále musieť pýtať peniaze. Teraz máte nejakú predstavu ako by to mohlo fungovať, ale môže sa stať čokoľvek, priateľ sa môže zmeniť, môžete sa časom rozchádzať v tom, čo je podstatné kúpiť a podobne. Ďalej, tráviť celé dni doma a sama, nechodiť do práce, nuda a izolácia. Nenaberieš žiadne pracovné skúsenosti, a ak budeš musieť ísť po pár rokoch do práce (chlap ťa vymení, ochorie, stratí prácu), budeš to mať komplikované. Budeš nesamostatná, závislá od chlapa a jeho rozmarov. Ak ťa bude živiť len on, v prípade nezhôd sa ti bude veľmi ťažko odchádzať. Mysli na svoju budúcnosť, čo dôchodok? Teraz si mladá a zrejme zaľúbená, časom zistíš, že spoľahnúť sa môžeš len na seba.

tatiana288
Dnes o 06:52
@anonym_62a982

ulohou zeny je starostlivost o domacnost odjakziva. cize je to poslanie a povinnost zaroven. upratovanie, umyvanie, varenie, starostlivost o deti a pre manzela uspokojenie.

@anonym_62a982 Tak si pekne a s radosťou plň svoju jedinú úlohu a ostatné rozumné ženy nechaj, aby sa rozvíjali.

anonym_724d71
Dnes o 06:52

Je to moznost, nie povinnost. Ste este len studenti, ludia maju uplne inu povahu v 20, v 30, potom 40,... O 5-10-20 rokov nemusite byt vobec spolu. Klasika, bambulka mlada, chlapec zasustal peniazmi a sup doma sediet a nepracovat. Ked budes stara, myslis, ze sa najde idiot, co ta bude chciet zivit? To iba teraz, kym si mlada, pekna a chlap je poblazneny.
Pride rozvod, budes sa musiet zivit sama a nikto ta nebude chciet zamestnat, lebo nic nebudes vediet. Potom budes zit do smrti o suchych rozkoch a vode? V tom pripade dobru chut.

andulka220989
Dnes o 06:53

Nie. Ja som, ale kvôli zdravotnému dôvodu. A poznám viac žien, ale každá jedna sa buď starala o svokru, dieťa a nebola doma len tak bez dôvodu. Peniaze si nepýtam - máme spoločný účet s manželom, aj polovica domu je na mňa. Akurát ani jeden z nás netušil, že budem nútená zostať doma. Ak by som mala.na výber tak toto moja voľba nebude - mňa práca napĺňala, hoci som pracovala krátko.

hederamonstera
Dnes o 06:53

Juj predstavy su vzdy krasne ze?
Kym dostudujete, nemusite byt ani spolu
Ked budes mat dieta, mozno zistis ze je to pre teba utrpenie
Starostlivost o domacnost je jeden neustaly otravny kolotoc, kde (hlavne ked budu deti) nikdy nevidis vysledok prace a je to frustrujuce
Byt zavisla na muzovi je cesta do pekla

anonym_e0c58b
Dnes o 06:54

Je ine ked sa takto dohodne par, ktory ma deti, ze matka sa postará o domácnosť, deti, vybavi kruzky, lekárov atd.. rozumiem tomu a poznám velmi vela rodin, ktore to maju takto, aj ked moj nazor je, ze to je utrpenie a musi s tym byt ta zena 100% v pohode.
Ale, ak ste bezdetni, študenti, tak tomu nerozumiem a je to blbost. Rozidete sa a co potom? Nebudes mat ani cent.
Ja by som sa cítila ako nesvojprVny človek, pýtať si do priateľa na tričko, na kávu, na hocičo. Peniaze su sloboda a ty ju nebudes mat.
Ak teda on potiahne všetko a ty nemusíš financie riešiť, nájdi si brigádu za 400-500eur, a odkladaj si.

anonym_62a982
Odpoveď bola odstránená
viestta
Autor odpoveď zmazal
hederamonstera
Dnes o 06:54
@viestta
Odpoveď bola zmazaná

@viestta vazne reagujes na tieto zjavne provokacne nazory?

13uzivatelka11
Dnes o 06:55

On ešte ani pracu nemá a ty sa už vidíš ako tá žienka domáca a vytváras si v hlave scenáre.. mám pocit že tebe sa táto predstava nechodiť do roboty asi aj páči, nie? Lebo on nepovedal že nemozes chodiť do práce, ale že nemusíš, to je rozdiel. A ty si sa toho hneď chytila, ale do práce kľude ísť môžeš, neboj sa.. a ak ti bude niečo zakazovať a napriek tomu s ním ostaneš kvôli peniazom, to už bude tvoj problem.

tatiana288
@anonym_62a982
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_62a982 Tak to si dobre mimo, pribratú ma poznal, pribratú si ma zobral a čuduj sa svete, stále sme spolu.

andulka220989
@viestta
Odpoveď bola zmazaná

@viestta 2026 👍

anonym_62a982
Odpoveď bola odstránená
anonym_62a982
Odpoveď bola odstránená
viestta
Dnes o 06:57
@andulka220989

@viestta 2026 👍

@andulka220989 aspon storocie som tafila 😅

anonym_2545c8
Dnes o 06:58

poznas ludi, ako je napr. Milan Dubec, Dalibor Cicman? ich manzelky nie su zeny v domacnosti, robia biznis s nimi, a o domacnost sa im staraju upratovacky, ktore si platia, takze ty budes ta upratovacka, ale neplatena

viestta

@anonym_62a982 haloooo!!!! Budicek. Dnes je 18.3.2026, cize zijeme uz v 21. storoci a civilizovanom zapadnom svete. Zena uz nie je len domaci spotrebic s vaginou, zena je clovek s rovnakymi potrebami a pravami ako ktokolvek iny.

tatiana288
@anonym_62a982
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_62a982 No, ty si mi ale komplexík jeden namosúrený😀 Ja ju u prdele nemám, rada čítam jej príspevky, za mňa je to rozumná žena s prehľadom. Bež vydrhnúť záchod po mužovi, nech si splníš svoje sny a povinnosti.

anonym_bdb4cb
Dnes o 06:59

50 druhov zvierat? Vsak tolko pomaly ani v zoo nemaju...snaha bola, ale moc si to prehnala. Troll.

anonym_e0c58b
Dnes o 07:00

A hlavne, ty mas v hlave scenáre ake to bude krasne, dokonale. Romantizujes si to. A aj ked to bude pekne, budes chodit na kávičky, upraces byt, budeš mat čas na firko, kamošky, kadernicku, tak realita ktorú nebudes vidieť ( to ze si bez peňazí, ze budúcnosť nevies aka bude a moze byt aj krutá a ostaneš realne bez domova, bez peňazí) ta môže (nemusi) dobehnúť.
Ale aj my co pracujeme si peniaze odkladáme a sporime lebo co ak sa nieco stane. A mam pocit ze ty to co ak nevidíš.
Aj matky si často romantizuju materstvo, ake je dokonale male voňavucke babatko ktore bude krasne spinkať a vsetko bude ružové a dúhové, no realita je ina. Treba sa na to pozerať triezvo, a nie s ružovými okuliarmi.

Strana
z4