icon

Výhody a nevýhody života ženy v domácnosti

anthea4
Dnes o 06:35

Ahojte👋,
chcela by som sa týmto opýtať žien, ktore sú vo vzťahu a majú možnosť ostať doma a starať sa o domácnosť namiesto toho aby chodili do práce, aké výhody a nevýhody malo toto rozhodnutie ?
Som vo vzťahu a zatiaľ sme obaja študenti ale vyzerá to že on bude mať veľmi dobre platenú prácu hňeď ako dokončí štúdium a teda hovorí, že nebudem musieť pracovať a že on sa o všetko postará. Resp. načo by som aj ja chodila do práce ak on bude zarábať tak veľa.
Ja mám ale paranoju z toho akoby to bolo s peniazmi a preto ma zaujíma ako to mate vy.
Bojím sa toho že ked si budem chcieť niečo kúpiť len tak pre seba budem sa mu musieť doprosovať (čo budem) alebo že nebudem mať žiadnu rezervu s ktorou by som mohla narabať ako budem chcieť. Ak by som chcela kúpiť darcek kamaráte alebo rodine budem na to tiež musiet pýtať od neho a to si neviem predstaviť (alebo aj keby to mal byť darcek pre neho 🤦‍♀️). Alebo viem, že chcem zobrať v budúcnosti mamu na nejake dovolenky, ako mu mám povedať že potrebujem toľko a toľko na vylet na ktorom ani nebude ?
...Bojím sa finančnej neistoty alebo že mi tie peniaze potom budem odopierať a udieľať.
Ale doteraz neprejavil žiadny dôkaz o tom, ze by to tak bolo. Často na mňa myslí a kupuje mi drobné veci ale proste vzhľadom na to že som vyrastala v rodine kde peňazí nikdy nebolo dosť.
Navyše, on má hlavu v oblakoch. Chce veľký dom a strašne veľa zvierat. Asi 50 druhov a ro je jedno či sú dravé, hydina, okrasné vtáctvo alebo čo. Pači sa mu to, chce to a je mi jasné že starať by som sa tým pádom o to musela ja.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým, byť ženou v domácnosti.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým byť ženou v domacnosti.

anonym_62a982
Dnes o 07:01
@viestta

@anonym_62a982 haloooo!!!! Budicek. Dnes je 18.3.2026, cize zijeme uz v 21. storoci a civilizovanom zapadnom svete. Zena uz nie je len domaci spotrebic s vaginou, zena je clovek s rovnakymi potrebami a pravami ako ktokolvek iny.

@viestta preco si to vymazala? bol to idealny priklad tvojej reality, ze netusis aky je rok a ze si uviazla 5 rokov nazad. Kedy mal mozno niekto novy nahodny zaujem citat tie bludy co tu pises.

anonym_e6220e
Dnes o 07:02

@anthea4 dosť predbiehas. Je tu veľa "Ak".
najprv musíte dostudovat
Najprv musíte spolu aj zostať
Najprv sa musíte zobrat
Najprv sa musí manžel zamestnať A DOSTAT TEN ROZPRAVKOVY PLAT. Nevravím ze je to nemožné, ale zatiaľ nie je ešte ani absolvent a už ma velke oci. Koľko si myslí že bude zarábať po skole aby mohol zenu nechať nepracovat ? Aké sú jeho predstavy? Lebo ja by som takto zostala doma s dietatom keby muž nosil tak 8-10tis. Mesačne...ináč v tom zmysel nevidim.

anonym_c2d006
Dnes o 07:02

@anthea4 ja by som do toho nešla, ostaneš od neho závisla a čo z toho budeš mať? Keď sa rozídete, nebudeš nič vedieť, pojdes na matersku, ktoru ani nedostaneš, dochodok ? Aky z coho ? Treba sa zamysliet.. len pekne choď do práce

bielaovca
Dnes o 07:04

Pokiaľ je človek doma s deťmi (v predškolskom veku, nie večne), má to odpodstatnenie. Ale pokiaľ nemáte deti, je to blbosť. Už aj keby ste sa nikdy nerozišli, keď tomu vzťahu natoľko veríš, treba rátať aj s tým, že čo ak sa mu napríklad niečo stane? Môže vážne ochorieť, môže mať nehodu, čokoľvek. Nie žeby to človek chcel privolávať, ale nikdy nevieš, čo sa stane. Teraz si predstav, že zrazu buď napríklad nebude môcť pracovať z akéhokoľvek dôvodu, alebo proste zostaneš sama. Nájdeš sa v situácii, že nemáš žiadne pracovné skúsenosti, návyky, prázdny životopis, netušíš ako funguje trh práce, to čo si vyštudovala aj zabudneš. Nemáš odrobené roky na dôchodok..

Podľa mňa, ak sa mu finančne darí, pošetrite si, nech to máte neskôr ľahšie, ale neberte to, ako niečo, čo bude nevyhnutne trvať večne, lebo jednoducho nikdy nevieš, čo bude.

A ďalšia vec, v tejto dobe by som si dala pozor na kohokoľvek, kto mi toto navrhuje, lebo kopa chalanov počuva určité individuá z "manosféry", môže to začať peknou domácou idylkou, a skončiť true crime sériou na Netflixe.

sissy27
Dnes o 07:04

@anthea4 studentka coho?? Strednej skoly pre mentalne znevyhodnenych?? Lebo aspon polointeligentna vysokoskolacka nad tymto nemoze uvazovat ani po uziti omamnych latok…

anonym_cf1ffc
Dnes o 07:06

Ja som doma cca 4 roky, sme manželia, deti nemáme, muž zarába dobre, on navrhol, že môžem ostať doma a on sa o nás postará, ja vzhľadom na moju chorobu ani nemám veľa možností čo sa týka práce, poberám plný ID, takže aspoň nejaký príjem mám. Účet máme spoločný, všetko máme spoločné. Nám to takto vyhovuje, ale tak ti poviem, ak by som bola zdravá určite by som chcela pracovať.

luccys
Dnes o 07:06
@sissy27

@anthea4 studentka coho?? Strednej skoly pre mentalne znevyhodnenych?? Lebo aspon polointeligentna vysokoskolacka nad tymto nemoze uvazovat ani po uziti omamnych latok…

@sissy27 Podla mna je to od AI.

anonym_62ed69
Dnes o 07:07

Vyzera to tak, ze bude mat veľmi dobre platenú prácu...no tak ti poviem, vyzerať to moze ale zatial žiadnu nemá a hlavu v oblakoch, takze toto všetko by som riešila až ked k tomu dôjde, ak vobec

sissy27
Dnes o 07:07
@luccys

@luccys ale aj do tej AI to musel zadat nejaky clovek, nie ze AI len tak sama od seba nieco vygeneruje a postne na mk…

luccys
Dnes o 07:08
@sissy27

@luccys ale aj do tej AI to musel zadat nejaky clovek, nie ze AI len tak sama od seba nieco vygeneruje a postne na mk…

@sissy27 No ved to je mi jasne.

a0
Dnes o 07:08
@luccys

@luccys neni, je tam chyba hŇeď na začiatku 🤣🙈

anonym_62a982
Dnes o 07:09
@tatiana288

@anonym_62a982 Tak to si dobre mimo, pribratú ma poznal, pribratú si ma zobral a čuduj sa svete, stále sme spolu.

@tatiana288 urcite nejaky uboziak co na lepsiu nemal.

ingridpisarova
Dnes o 07:10

príklad zo života po 15 rokoch partner teda manžel kopol manželku aj s deťmi do prd... Ona bez jediného odrobeného roka Len s výživným na deti a čo teraz ????? dom na hypotéku z ktorého ju chce dostáť samozrejme...

lauriik
Dnes o 07:10

Vobec. Nesla by som do toho. Za prve nevies kolko vam to spolu vydrzi. Za druhe aj ked bude zarabat 5-6tis € tak vam na tie veci co chcete vobec nemusia financie vystacit. Za tretie - co by si preboha cele dni doma sama robila? Ved to je na zblaznenie.
Len sa pekne zamestnaj, ked casom sa vezmete a budete mat deti tak mozes situaciu prehodnotit. Pre mladu bezdetnu babu toto podla mna neni vhodna cesta.

anonym_7eb7c0
Dnes o 07:14

@anthea4 ty si riadna chudera, este si ani nezacala robit a uz sa ti ani nechce.
vyzera to tak ze bude mat velmi dobre pohyblive spermie...
dobre sa ti studuje z dani pracujucich ludi ze?

tatiana288
Dnes o 07:15
@anonym_62a982

@tatiana288 urcite nejaky uboziak co na lepsiu nemal.

@anonym_62a982 Zbytočne sa snažíš provokovať zlatko, chudák anonym ma nenaserie, tak si uži tých pár minút vzrušenia zo žobráckeho urážania. Úbožiak je skôr ten čo z teba vychoval takúto pindu 🙂

anonym_e0c58b
Dnes o 07:17
@anonym_62a982

@viestta preco si to vymazala? bol to idealny priklad tvojej reality, ze netusis aky je rok a ze si uviazla 5 rokov nazad. Kedy mal mozno niekto novy nahodny zaujem citat tie bludy co tu pises.

@anonym_62a982
@viessta vidis co si spôsobila? Jedna chybička a hejteri maju normálne sviatok, ze sa konečne maju čoho chytiť 😃😃😃

anonym_62a982
@tatiana288

@anonym_62a982 Zbytočne sa snažíš provokovať zlatko, chudák anonym ma nenaserie, tak si uži tých pár minút vzrušenia zo žobráckeho urážania. Úbožiak je skôr ten čo z teba vychoval takúto pindu 🙂

@tatiana288 ako vavim. urcite to je uboziak, ked doma musi znasat toto anenajde si lepsiu.

anonym_a5dc8b

Môj pohľad? Byť ženou v domácnosti dáva logiku ak som manželka, dlhé roky viem, ako pristupuje chlap ju spoločným peniazom (od môjho si nikdy nepýtam peniaze ako ty spomínaš, sú to aj moje peniaze, tak ich použijem ako chcem). Ďalej dáva logiku ak už máš vzdelanie, aspoň nejakú pracovnú skúsenosť a počas rokov doma by si sa vzdelávala, pracovala na sebe, snažila sa z toho čo si študovala úplne nevypadnúť. Aj tak budeš na pracovnom trhu v nevýhode. No a ešte spoločný majetok. Nie bývať vo frajerovom dome a ešte do neho investovať. Ja si to viem predstaviť iba pri malých deťoch. Poriešiť tak škôlkarske sople. Pravdepodobne to tak urobíme. Ale teda ja som manželka a poznám roky ako môj manžel k tomuto pristupuje. Nikdy peniaze nevyčlenil a nikdy nebral, že má na ne väčší nárok. Na tvojom mieste idem robiť.

luccys
@a0

@luccys neni, je tam chyba hŇeď na začiatku 🤣🙈

@a0 Ok, tak aspon dufam, ze je to vycucane z prsta, lebo tolko stupidity naraz som uz dlho nevidela😃 priatel, u ktoreho to VYZERA(!), ze bude mat lukrativny job a bude platit zivot 2 ludom, plus dom s 50 druhmi zvierat (nechcela napisat kusov?), a tak celkovo...ak je toto pravda, tak amen slovenske skolstvo, chcem vidiet skolu, kde tato osoba studuje. Nejaka Uni v Hornej-Dolnej.

glorikarebeka
Dnes o 07:18

Najväčšiu chybu by si spravila keby si toto spravila
Je pekné, že zarobí ale ešte krajšie je keď zarobíš aj ty

anonym_62a982
Dnes o 07:20
@anonym_e0c58b

@anonym_62a982
@viessta vidis co si spôsobila? Jedna chybička a hejteri maju normálne sviatok, ze sa konečne maju čoho chytiť 😃😃😃

@anonym_e0c58b chyba? u nej je to prejav reality, kedy zaspala vo svojich najlepsich casoch a chce sa tam vratit. V casoch kedy z jej 500 nezmyselnych komentov bolo citanych 10.

anonym_e4a6d4
Dnes o 07:24

@anthea4 podme si to rozobrat z praktickeho hladiska, aby si mohla zvazit pre a proti:
1, "pracovny zivot" trva cca 40 rokov. Takze si si 100% ista, ze 40 rokov on zarobi tolko, aby ste si mohli zit (prdpokladam asi, ze nadpriemerne, lebo ak by ste mali nejak zivorit, tak by si to neriesila).
1b, vies kolko penazi potrebujes, ked si chces zit "lepsie"? chcete asi raz vacsi byt / dom, dovolenky, 2 auta, neobmedzovat sa v jedle a konickoch. V cistom (najma kvoli hypo) tak 4000+ (velmi konzervativny odhad)
1c, k tomu si prirataj, ze ti musi platit cely zivot dochodkove pripoistenie - inac nebudes mat ziadny dochodok. A na dochodku asi nechces klesnut na nejake zivotne minimum po celom zivote, kedy si doprajes... takze pripoistenie pojde tiez z jeho cistej mzdy...
2, za 40 rokov sa nerozidete, on nezomrie (ak zomrie, aka velka bude poistka)...
3, bude mat 40 rokov stale taku istu dobru pracu?

Z mojho pohladu moze byt zena v domacnosti
1, ak si to vyzaduju nejake neocakavane situacie v zivote a zaroven je s tym ona ok - dohodnu sa manzelia, ze do toho pojdu
2, ak ma zena (a priamo zena) taky majetok, ze sa jej za ziadnych okolnosti nezmeni financna situacia...
Inac je to ciste blaznovstvo v nasich koncinach...

tatiana288
Dnes o 07:29
@anonym_62a982

@anonym_e0c58b chyba? u nej je to prejav reality, kedy zaspala vo svojich najlepsich casoch a chce sa tam vratit. V casoch kedy z jej 500 nezmyselnych komentov bolo citanych 10.

@anonym_62a982 Čo sa furt vtieraš, nevidíš, že sa s tebou už nikto nebaví?

anonym_f872e1
Dnes o 07:31
@anonym_e4a6d4

@anthea4 podme si to rozobrat z praktickeho hladiska, aby si mohla zvazit pre a proti:
1, "pracovny zivot" trva cca 40 rokov. Takze si si 100% ista, ze 40 rokov on zarobi tolko, aby ste si mohli zit (prdpokladam asi, ze nadpriemerne, lebo ak by ste mali nejak zivorit, tak by si to neriesila).
1b, vies kolko penazi potrebujes, ked si chces zit "lepsie"? chcete asi raz vacsi byt / dom, dovolenky, 2 auta, neobmedzovat sa v jedle a konickoch. V cistom (najma kvoli hypo) tak 4000+ (velmi konzervativny odhad)
1c, k tomu si prirataj, ze ti musi platit cely zivot dochodkove pripoistenie - inac nebudes mat ziadny dochodok. A na dochodku asi nechces klesnut na nejake zivotne minimum po celom zivote, kedy si doprajes... takze pripoistenie pojde tiez z jeho cistej mzdy...
2, za 40 rokov sa nerozidete, on nezomrie (ak zomrie, aka velka bude poistka)...
3, bude mat 40 rokov stale taku istu dobru pracu?

Z mojho pohladu moze byt zena v domacnosti
1, ak si to vyzaduju nejake neocakavane situacie v zivote a zaroven je s tym ona ok - dohodnu sa manzelia, ze do toho pojdu
2, ak ma zena (a priamo zena) taky majetok, ze sa jej za ziadnych okolnosti nezmeni financna situacia...
Inac je to ciste blaznovstvo v nasich koncinach...

@anonym_e4a6d4 Ty si zaspala v minulom storočí? 4000 im asi ťažko bude stačiť na dobrý život. Na dom potrebujú aspoň pol mega, iba splátka na ten dom by bola cca 2500 eur mesačne.

crazy_cat_lady
Dnes o 07:31

Ostanes doma, budes sa starat o domacnost.. za tri mesiace ti sibne, lebo budes mat vsetko vyluxovane :D ziadna financna sloboda, ziadna pracovna motivacia, prax, nic... A potom sa moze jedneho dna stat, ze ta drahy kopne do zadnice a ty tu budea pisat a vyplakavat, ako nemas ziadne peniaze, ako ta nikam nechcu vziat do prace, lebo nemas ziadnu prax..

moonlight1210
Dnes o 07:32
@anonym_62a982

@anonym_62a982 A to si zase ty? Viestin oddany stalker? Co chodi v jej stopach ako verny pes?

Uz tu zacinas byt znama. Este aj ja som si ta uz vsimla. Kde sa spomenie Viesta, sa das hned ocakavat. 😁

Uplne vazne, ulietavas na tom, ako ta stoka diskuterov noveho casu na adele banasovej. Ti si tiez az slapu vzajomne po hlavach, ako sa hrnu, ktory prvy daco napise. Zabava ich sledovat. 😁

anonym_dfc716
Dnes o 07:33
@anonym_62a982

@tatiana288 ako vavim. urcite to je uboziak, ked doma musi znasat toto anenajde si lepsiu.

@anonym_62a982 Krásne ukazuješ ako si zakomplexovaná a nešťastná. Chudák tvoj partner ak vobec nejakeho mas. Uplne z teba citit ze si zumpa a to nezmenis ani ked sa budes snazit niekoho zhodit. Ty pakous jeden.

anonym_e4a6d4
Dnes o 07:34
@anonym_f872e1

@anonym_e4a6d4 Ty si zaspala v minulom storočí? 4000 im asi ťažko bude stačiť na dobrý život. Na dom potrebujú aspoň pol mega, iba splátka na ten dom by bola cca 2500 eur mesačne.

@anonym_f872e1 nie, chcel som byt velmi konzervativny... ale samotna suma nebola uplne podstatou prispevku... samozrejme, mas pravdu

sszuzu8
Dnes o 07:35

Chod do prace a maj vlastne peniaze, kopne ta raz si zadku a ostaneš na ulici