icon

Ako prebieha pôrod v spinálnej anestézii v Dolnom Kubíne?

29. dec 2023

Ahojte, ako prosím Vás prebieha v DK pôrod v spinalnej anestéze? Môže byť manžel pri mne na sale? Bonding? Potom na JIS ako dlho? Podpora dojčenia po sekcii?
Ďakujem ďakujem vopred každej jednej maminke

adus18
•
29. dec 2023

Mala som v DK cisársky v spinalke, bolo to úžasné 🙂 prvý som mala akútny, takže to som bola uspata celá..
Prišla som na sálu, pichli mi spinal , všetko vysvetľovali čo sa bude diať, stále sa pýtali ako mi je. chvíľu mi bolo na odpadnutie, ale to som už ležala. Potom to prešlo asi o 5 min 🙂
Vytiahli malého, dali mi ho hneď na mňa , priložili mi ho 🙂
Manžel nebol, ale mal možnosť byť vedľa v druhej miestnosti kde vážia atď .
Ale spravili mi aj foto malého keď ho vybrali, aj na mne takže zážitok krásny 🙂
Podpora dojčenia topkova. Prvého som nekojila, teraz kojim , pomáhali sestričky ako vedeli 🙂

adus18
•
29. dec 2023

Po pôrode ťa dajú na pooperačnu izbu , kde sú tri postele a budeš tam 24h 🙂
Ja som mala pôrod okolo 9rano a na druhe ráno ma postavili na nohy a šla som na oddelenie 🙂

autor
•
30. dec 2023

@adus18 super veľmi pekne ti ďakujem 🫶🏻 a kedy pre TP ti naplánovali sekciu? Prvý porod som mala v DK prirodzeným spôsobom. Bolo to super ale teraz kvôli KP pôjdem zrejme sekciou a dali mi na vyber.. súhlasila som so spinálom ak sa nestihne otočiť. Uvidíme ☺️ a tak isto som prvého nekojila , tak hádam s týmto druhým to zvládneme lepšie. Dúfam že mi po sekcii pomôžu

adus18
•
30. dec 2023

TP som mala 28.9. a sekciu mi naplánovali na 20.9. ale to som už ležala na oddelení kvôli tlaku , takže mi ho sledovali a deň pred tým mi povedali že zajtra teda bude sekcia :D tak držím palce nech to dobre dopadne. Kedy máš termín?
Spinal je fakt krásny zážitok 🙂 a doktori /sestričky úžasný , fakt všetko vysvetľovali, aj sa stále pýtali, ja som nemala žiadny stres 🙂

autor
•
30. dec 2023

@adus18 ja mam termín 13.1. uvidíme čo bude dovtedy 🙂

adus18
•
30. dec 2023

Veľa šťastia 🙂

autor
•
30. dec 2023

@adus18 ďakujem, veľmi si mi pomohla ❤️