icon

Ľudová liečiteľka - Kysuce

dailys
26. dec 2021

Pozná niekto dobrú ľudovú liečiteľku ( babičku čo sa venuje bylinkám a modleniu ) na Kysuciach?

erika1158
•
4. feb 2022

@dailys Dobrý deň chcela som sa vás opýtať či ste sa dozvedeli o neakej bylinkárke. Tiež by ma to zaujímalo . Ďakujem za odpoveď

dailys
autor
•
5. feb 2022

@erika1158
Dobrý deň,pani Erika, vôbec,tie čo boli na Skalitom,v Klokočove a Turkove,tie už zomreli😔

erika1158
•
5. feb 2022

@dailys Ďakujem velmi pekne za odpoveď. Včera som čítala na stranke . Jedna pani písala že v tom Klokočove to prebrala dcera , ale či to je pravda neviem. Prajem pekný deň

ivkasu
•
5. feb 2022

@dailys Ahoj, mne viackrat pomohol pan, ktory miesa bylinne caje. Ma aj web stranku (liecba bylinkami). Vola sa Chreňo. Vzdy mu do e-mailu napisem aky mam problem, ake lieky beriem a on namiesa zmes bylin. 😉

dailys
autor
•
7. feb 2022

@erika1158
Ďakujem pekne, skúsim niečo o nej zistiť, rada by som k nej zašla s dcérkou.

dailys
autor
•
7. feb 2022

@ivkasu
Ďakujem,ale zrovna takéhoto bylinkara nie,v Čadci je tiež takýto pán čo mieša čaje, volá sa pán Olešňan,ja by som skôr takú babičku,čo prevára vodu a venuje sa zľaknutiu urieknutiu dieťaťa.Potrebovala by som pre dcérku,lebo každú noc zo spánku strašne kričí.😔

erika1158
•
7. feb 2022

@dailys Dobre ránko, aj ja zistujem o nej informácie tiež by som tam potrebovala so synčekom. Kedysi som u starej pani na klokočove bola a veĺmi pimohla. Tak dúfam že to naozaj prebrala jej dcera. Ak by ste sa o niekom dozvedela chcela som vas piprosit o info.

krkavcia_mater
•
7. feb 2022

@dailys Poďľa sčítania obyvateľov sú Kysuce najkatolickejšie. Nemali by ste potom bojovať proti bielej mágií, okultizmu? 🤯
Slovenský exorcista Maretta gréckokatolík má ženu z Klokočova, ten by vám vedel porozprávať, čo vďaka bielej mágií ľudí trápi.

dailys
autor
•
8. feb 2022

@erika1158
Ak sa niečo dozviem, samozrejme by som vám dala vedieť 😉

b2759
•
22. apr 2022

@dailys dobrý deň. Skúste si kúpiť knihu 'Tradičné liečiteľstvo a ľudová mágia na horných Kysuciach od Jozefa Marca. Píše tam veľa zaujímavých vecí, okrem toho aj rôzne recepty na ľak, ako napríklad voda s ligurčekom, čistec.. Osobne som vyskúšala len čistec, ten mi pomohol skoro vždy. 🙂

dailys
autor
•
26. apr 2022

@b2759 ďakujem, za tip🙂

magnumkompozitum
•
Odpoveď bola odstránená
•
magnumkompozitum
•
9. máj 2022

výborne a čo tá kniha od Marca, to nie je reklama?

zuzanalaura2015
•
10. nov 2022

@erika1158 dobrý vecer prosim vás neviete či to prebrala jej dcera dakujem moc

magnumkompozitum
•
10. nov 2022

zavolajte 0905325352

erika1158
•
14. nov 2022

Dobrý večer neviem nepodarilo sa mi to zistit.