Agresivita u psa voči iným psom

23. mar 2024

Vzali sme si na skúšku k nášmu hafanovi iného psa, ktorého majiteľ daroval. Pes bol dobre vykrmený, ale majiteľ hovoril, že on sám nie je jeho pôvodným majiteľom. Psa našiel v hroznom stave, povenoval sa mu ale nechce si ho nechať - nepovedal prečo.
Nevieme teda aký je starý a akú má históriu. Zobrali sme ho k nášmu na skúšobné obdobie, či bude všetko v poriadku a tu je problém - darovaný pes útočí. Neútočí len tak zľahka, ale normálne brutálne ide po krku nášmu psovi. Hrýzol ho ako besný. Museli sme ich oddeliť jeden na dvore, druhý vo voliere. Keď sa približi k plotu volieri tak ho ide roztrhať (nášho psa ten darovaný). Ten darovaný je tučný, väčší. Pri útoku som si všimla, že má ten darovaný úplne hnedé zadné zuby, stoličky (tým pádom neviem ani či nie je starší ako je predpoklad 5-6 rokov). Majiteľ povedal, že ho dá utratiť ak ho vratime. Vratili by ste?
Ja sa ho začínam báť po tom, ako útočil na nášho psa. Bolo to ako bol o život o nášho psa.

pribinak
23. mar 2024

Vrátila. Kde máš záruku že ak je takýto útočný, že nezaútočí aj na teba či dieťa?

autor
23. mar 2024

@pribinak cez deň kým bol sám, tak behal po dvore. Santil sa. Vyzeral šťastne. Problém je, aspoň zatiaľ, len keď sú spolu dvaja.
Obaja sú nekastrovany. Môže byť toto problém? Ak by sme jedného vykastrovali, mohlo by sa to zlepšiť? Nemáte skúsenosti?

gejb
23. mar 2024

Bud vrátiť alebo sa snažiť prevychovat, ale to je na dlhé lakte...záleží ako veľmi ste trpezliví aodhodlani si ho nechat.

monicatko20
23. mar 2024

Ťažko povedať keď neviete ako bol pes vychovaný.. ja mam fenu ktorá si na nášho druhého psa zvykla, ale cudzích psov proste neakceptuje..útočí.. od malička chodila na cvicisko, venovali sme sa jej..proste je to blbá povaha..pri cudzom psovi by som možno skúsila tak týždeň ci si zvykne..ak je žiaľ.. išiel by spať

pribinak
23. mar 2024

My sme mali doma chovnú stanicu nemecky ovčiak. Môj otec choval psy aj pre policajtov a takýto pes ktorý už má zlozvyky sa ich len veľmi tazko zbaví a určite nie v prítomnosti iného psa
Kastracia vôbec nemusí byt riešenie

Niektorí psi sú prudko teritoriálne a jednoducho neznesú iného psa

Čiže tento behá po dvore a vás je zavretý? Tak na rit nápad. Ten pŕs už berie ten dvor sko svoj
Velka chyba

Už zi mali kontrolky blikať keď tamten chlap si ho nechcel nechať a nechcel povedať dôvod
Proste je agresívny

autor
23. mar 2024

@pribinak zavreli sme toho nového do voliery. Náš pôvodný pes je pustený na dvore. Vrcia sa na seba spoza plota. Obaja ako pávy s chvostami ako metly hore. Uši dvohnute. Náš ale keď vrcali uhol a poslúchol keď som ho okrikla. Ten darovaný si šiel svoje. Nepočúval keď som na neho kričala a hrýzol nášho hlava nehlava. Našťastie len srsť a koža škrabance. Nestihol zájsť ďalej.

pribinak
23. mar 2024

Takýto pes ak má mat ešte nejakú šancu, tak ROZHODNE k niekomu kto nemá žiadneho psa, ale má skúsenosti

Byt tebou, tak dám ho spat

nicoletta98
24. mar 2024

Nevracala by som pôvodnému majiteľovi. Utratiť zdravého psa? Treba ho dať niekomu, kto nemá psa , prip . Osloviť OZtko, útulok

autor
24. mar 2024

@nicoletta98 Útulky sú plné. Skúsime to sním ešte pár dní, ak sa nepolepší tak zvážime iné možnosti. Ak máš záujem o psíka (výška v kohútiku 50cm), tak ti ho môžeme posunúť ak by sa nám ho nepodarilo zvládnuť.

nicoletta98
24. mar 2024

Ja mám svojich dvoch, ďakujem, stačí 😃 útulky vedia aj nahodit prosby o pomoc, resp. o dočasnú opateru, spýtať sa môžte 😊