icon

Aká je vhodná strava pre maltézskeho psíka?

17. sep 2025

Kúpili sme malému psíka a prvýkrát mame vo vnútri a tak malého preto sa zaujímam čo je pre neho vhodná strava chcem dávať aj granulky aj konzervu/kapsicky….. poradíte čo je pre nich vhodne a čo nie keďže každý mi hovorí onak

anonym_da11ae
Odpoveď bola odstránená
anonym_431a28
17. sep 2025

Uf,hneď prva veta-kupili sme malému psíka. Neviem,ake stare máš dieťa,ale v prvom rade je to záležitosť vas dospelých,lebo psík nie je hračka.Čo sa týka granul,tak myslím že šteniatka maju royal puppy. Aspoň ja som to dávala a to mam už 12r maltezáka.Ale konzervy som určite do 1r nedavala. Ved predošlí majitelia vam museli povedať čím krmili,ak teda šteniatko nema byť este pri mame.

ukgirls
17. sep 2025

moj je na raw foode- cize surova strava plus kvalitne granule-ale lacne to nieje.. ked k nam prisiel do roka bl na tom,co mi dal chovatel..aby to pre neho nebol sok zmenit jedlo hned ..postupne sme davali nove. kazdopadne moj ma velmi citlivy zaludok a cokolvek ine znamnea hned rieska stolica .. takze nemenim a radsej zaplatim ..

anonym_da11ae
17. sep 2025
@anonym_431a28

Uf,hneď prva veta-kupili sme malému psíka. Neviem,ake stare máš dieťa,ale v prvom rade je to záležitosť vas dospelých,lebo psík nie je hračka.Čo sa týka granul,tak myslím že šteniatka maju royal puppy. Aspoň ja som to dávala a to mam už 12r maltezáka.Ale konzervy som určite do 1r nedavala. Ved predošlí majitelia vam museli povedať čím krmili,ak teda šteniatko nema byť este pri mame.

@anonym_431a28 ty citaj poriadne ,nepise malemu ale maleho psa,a ak by aj kupili psa dietatu ,co je na tom ?Ved na to sluzia psy,na zabavu.

anonym_88669a
17. sep 2025
@anonym_da11ae

@anonym_431a28 ty citaj poriadne ,nepise malemu ale maleho psa,a ak by aj kupili psa dietatu ,co je na tom ?Ved na to sluzia psy,na zabavu.

@anonym_da11ae ty si dnes vstavala hore zadkom,ze si tak neprijemna?alebo to uz zial je povaha a ani ten pes by ta nemal rad ?

anonym_2213b9
17. sep 2025
@anonym_da11ae

@anonym_da11ae nie, pes neslúži na zábavu. Na zábavu slúži hracka a nie živý tvor.

wolf_
17. sep 2025

Prvé dni to čo dával chovateľ. Následne môžete postupne zmeniť na to čo uznáte za vhodné. Za mňa naj pre psa je BARF, ale to až v dospelosti, nie keď je pes vo vývine - hlavne ak to neviete správne nastaviť, a aj v dospelosti psa je ideálne ak kŕmi BARFom iba ten čo si to naštudoval.
Druhá varianta sú kvalitné granule. Ja osobne nie som zástanca miešania granule + konzerva/kapsičky. Jedine, že primárne granule a konzerva/kapsička len občas napr. do lízacích podložiek/plniacich hračiek.
Nevhodné je akékoľvek nekvalitné krmivo a akákoľvek strava určená pre človeka.

biba_18
17. sep 2025

@anonym_da11ae čítaj poriadne ty - píše kúpili sme malému psíka…

biba_18
17. sep 2025

a čo mu dávať jesť? no, to si sa mala pýtať predtým než ste ho kúpili - povedal by ti chovateľ…

chrobak7
17. sep 2025

@anonym_autor V prvom rade - pôvodný chovateľ ho naučil na nejakú stravu. Najprv pokračujte v tom, čo mu dával bývalý majiteľ (asi už bol odstavený od materského mlieka).

Potom treba vyskúšať rôzne krmivá - kapsičky aj granule, aby si zistila, čo mu bude chutiť. Aj pes má rôzne chute, nie všetko ti bude jesť. A to, čo zistíš, že má najradšej, tak to mu dávať.

My máme tiež maltezáka a denne dostane jednu kapsičku Pedigree. Ak ju zje, dám mu do misky ešte granule Royal Canin mini adult (vy môžete začať s granulami pre šteňa - mini puppy). A potom v priebehu dňa rôzne mlsky - to je už naozaj individuálne - buď originál nejaké mäsové, u nás fičia piškóty, syr a pod.

janetinka27
17. sep 2025

@anonym_autor ahoj, my sme psikovi odmala davali surove maso, struhanu zeleninu, mlela som mu napr k tomu aj surove kuracie skelety, maso rozne - davala som to, z coho sme varili my, maly pes nema spotrebu ako vlciak, takze sa to da utiahnut
Ked sme ho doniesli malickeho domov, kupila som mu kapsicky pre steniatka a prdel otrasne celu noc po prvej kapsicke, takze uz som mu ziadnu nedala

autor
17. sep 2025

Kúpili sme malého ale aj malému psíka 😂
Áno je to Naša starost ale syn bol veľmi zvyknutý na predošlého ktorého sme mali vonku /bohužiaľ už nieje ✝️ preto sme sa rozhodli pre bytového tentokrát ….predošlý majiteľ mu dával granulky od royal canin…..po konzultácii s pani ktorá nám ho strihala nám ich neodporúčala nakoľko obsahujú kukuricu ktorá je ťažko stráviteľna pre malé plemena ,aj zverolekar mi to potvrdil ….a keďže je na trhu toho veľa preto som chcela iba radu čo používate vy a aké máte skúsenosti
Nás predošlý psík bol “najdeny miesanec”a žil na dvore papal v podstate to čo my,ale tentokrát chceme do stravy investovať .zverolekar to nechal na mna že mám si vybrať

chrobak7
18. sep 2025
@anonym_autor

Kúpili sme malého ale aj malému psíka 😂
Áno je to Naša starost ale syn bol veľmi zvyknutý na predošlého ktorého sme mali vonku /bohužiaľ už nieje ✝️ preto sme sa rozhodli pre bytového tentokrát ….predošlý majiteľ mu dával granulky od royal canin…..po konzultácii s pani ktorá nám ho strihala nám ich neodporúčala nakoľko obsahujú kukuricu ktorá je ťažko stráviteľna pre malé plemena ,aj zverolekar mi to potvrdil ….a keďže je na trhu toho veľa preto som chcela iba radu čo používate vy a aké máte skúsenosti
Nás predošlý psík bol “najdeny miesanec”a žil na dvore papal v podstate to čo my,ale tentokrát chceme do stravy investovať .zverolekar to nechal na mna že mám si vybrať

@anonym_autor Nie ty si máš vybrať, pes si má vybrať.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
wolf_
18. sep 2025

Pridaj sa na FB do skupín ako napr. "Granuláři CZ + SK", "Granule - sprievodca svetom krmív" a podobne - tam ti poradia lepšie ako tu 🙂 Vo všeobecnosti je fajn napr. Brit Care, Acana, N&D .. A naopak rozhodne sa vyhýbať všetkým supermarketovým granulám.

anonym_d1ffdc
19. sep 2025

Nas bol prvy rok na Eukanuba granuliach tym krmila aj chovatelka a my sme nechceli menit, nie je to nieco co by som odporucala ale vedeli sme, ze planujeme v dospelosti prejst na barf tak sme dokrmili tou Eukanubou a na chut sme miesali s Animonda Grancarno konzervou. V roku sme teda presli na barf, davame kompletne mixy 100-150g na den+1pumpicku lososoveho oleja a canvit chondro 2x do roka davame robit krvne testy a vzdy ich ma ukazkove.

nikiki29
19. sep 2025

Výber granuly kde je na prvom mieste v zložení mäso a je ho tak dostatok %. Eukanuba a Royal sú v dnešnej dobe už odpad. Tak malý pes pri dávke 50g si môže dovoliť aj kvalitnejšie granule. Ak chceš kupovať v kamennej predajni u vás v okolí rozhliadni sa tam a možno sa bude sat vybrať. Koľko mesiacov má pes? Kedy ste ho doviezli domov? Krmivo od chovateľa ešte máte? Kapsičky by som nedávala pravidelne. Viem že niekto to bude obhajovať ale ma to viac nevýhod ako výhod. Aj zo zdravotného hľadiska.