icon

Aké máte skúsenosti s útulkami?

6. dec 2025

Aké máte skúsenosti s útulkami? Chceli by sme psa, pôvodne sme zvażovali, že adoptujeme, ale po návšteve 2 útulkov som zmenila názor, radšej kúpim.
Išli sme s jasnou požiadavkou, ktorú nikto nemal ochotu rešpektovať a pretláčali si svoje. V druhom útulku na prvej návšteve psa nedajú, budú si preverovať rodinu, osobnou návštevou a viazať na kastráciu a kontakt so súrodencami psa. Útulok máme 70 km, naozaj nie som ochotná tam chodiť ako na klavír.
Podotýkam poplatky sa pohybovali nad 170 eur, to si fakt môžem kúpiť bez PP psa a nikto ma nebude na nič viazať a otravovať. Mali sme tak psa aj doteraz, ale chceli sme dať šancu útuláčikovi.

Strana
z3
janulik2008
8. dec 2025
@slavomira236

@janulik2008 ja som raz robila piroby ma linke ukladala na utierku na stole jemu chrbtom otocim sa a on kradne piroby zo stola plnene tvarohom a lekvarom surove...4ri mi ukradol a zozral betar..

@slavomira236 my sme mali kocura co jedol hranolky 🤣

loyda
8. dec 2025
@janulik2008

@slavomira236 my sme mali kocura co jedol hranolky 🤣

@janulik2008 hranolky miluje náš pes 🤣

julischkaaa
Dnes o 07:49

Neviem, kde sa nachadzate ale napr mam dve skusenosti. Som viac psacia mama ako macacia, ale syn 5rocny, ze mamina nezozenieme si macicku? Hovorim, si, a preco nie. Isla som pozerat maciatka. Skvela komunikacia s pani z nazvime to utulku - myslim, ze som to riesila cez MackySOS, ale niesom si ista teraz, uz sa mi to zlieva. Komunikovali sme cez email, dala mi cislo na docaskarku. Na druhy den som sa bola pozriet na maciatko 4m a tie podmienky v akych ta pani existovala s dvoma mackami a psom boli otrasne aleeee ona ich lubila, to bolo vidno. Anyway, maca vobec nebolo nunu, bol to maly satan :D a tak som si povedala, ze do mojho prerobeneho bytu taketo male macacie decko nie. A povedala som synovi, ze asi skor psik. Kamoska mi poslala v ten isty den inzerat jednej krasnej cca rocnej mix staffky s niecim..podla popisu bola uzasna. Dokonaly havo, najdusik, uz kastrovana. 100 percent do auta, 100 percent zvlada aj samotu, potrebuju ludi okolo seba, priatelska a skvela. Hovorim si, to znie super. Tyzden som cakala kym som si ju mohla ist s malym pozriet, lebo skor sa im nedalo - myslim si, ze skor sa nedalo pani zo stanice ako docaskarom. Pes si nas ziskal, my ju hned. Ale akosi nam zabudli povedat, ze ju vobec nesocializovali a dali nam ju z RD do mesta, kde mi isla 22kg staffka odtrhnut ruku za malymi psami, ktorych len zozrat a zozrat a za ludmi detto..vonku bola agresivna. Oni to ale mali vymyslene dobre vo svojej podstate. Dostali sme psa na skusku a po tyzdni, dvoch sme mali dat vediet, ci je vsetko ok a mozeme podpisovat adopciu. Poplatok bol myslim len 60e a dostali sme k nej neskutocne vela veci a krmiva. Bohuzial som bambulu musela po prerevanej noci vratit, lebo na jej trening som nemala cas a neviem ani ako dlho by to trvalo ju tejto traumy zbavit, co sa pri dietati neda ani na to focusovat. Nastastie si ju docaskari uz osvojili a nechavaju si ju. Cize za mna urcite utulky ano ale podla recenzii, naj si brat zvieratko z docasky, lebo uz vedia povedat povahu, zvyky atd. Z koterca by som zvieratko asi nebrala, to je take riskantne. A napr Sloboda zvierat ma dost vysoky aj poplatok - ale to zase chapem, musia sa im naklady nejak vratit. Momentalne riesime dospelu cicu, lebo sme zistili, ze logisticky havina nestihame ale uz dospelu maznosku by sme brali 🙂.

renesance80
Dnes o 08:24
@anonym_autor

@anonym_7ce286 chceme iba výlučne psa, fenku nie a chceme plemeno vhodné k dieťaťu. Okrem toho, neprichádza do úvahy čivava a yorkshire. Už je jedno, psa si kúpime. Bez PP vyjde o pár desiatok eur viac, ako tu.

@anonym_autor takze podporite mnoziaria a este kupite macku vo vreci lebo vez pp kupite akurat tak to

o__o
Dnes o 08:34

Tak bud chces pomoct psovi a pretrpis par poziadaviek, alebo nechces. Jednoduché.

autor
Dnes o 15:09

Už máme psa.

anonym_6ab812
Dnes o 17:41
@anonym_autor

Už máme psa.

@anonym_autor a ako ste sa nakoniec rozhodli?

1mina
Dnes o 17:50

Ja som zatiaľ žiadny problem nemala. U rodičov sme mali dve členky zo senického útulku bez problémov. S manželom keď sme začali spolu bývať sme si zobrali psíka command teraz zo žilinského útulku - jasné vstupný pohovor ale za mňa úplná normálny nepreháňali
Kastráciu som prisľúbila tu som aj sama chcela, dôkaz o nej som poslala, išli sme s tím že psíka chceme mať dnu aj keď sme na rodinnom dome, povedali nám že ak budeme posielať fotky bebduubriesit nejaké kontroly. Pošlem raz dva krát za rok, ale podľa mňa by nás už dávno neriešili len tak pre radosť. Psík má už 9,5 roka, máme ju od 2 mesačného šteniatka, najlepší psík akého som kedy poznala. Ale ktovie ako sa doba zmenila, keby tam ideme teraz ale verím že rovnako ako vtedy.

Strana
z3