icon

Aké sú mesačné výdavky na domáceho psa?

2. feb 2025

Kolko v priemere mesacne vas vykde domace zvieratko pes? Vsetky vydavky s tym spojene? Je to drahe? Dakujem

Strana
z2
modrykolibrik
2. feb 2025

@zuzkaa1991 záleží koľko váži či je to fena alebo pes a vek psa. Ja sa riadim podľa toho čo je na konzerve. Ale dostával žrať 3x denne. Inak existujú také kvapky pre psy keď nechcú moc žrať. Neviem presne ako sa volajú.
Nám tiež všetci vypravala,že tyrame psa,že mu trčia rebrá ale fakt bol problém aby začal žrať granule. Naša doktorka povedala,že je úplne v pohode nič mu není.

zuzkaa1991
2. feb 2025

@modrykolibrik tak nas vyzera ok aj teraz je viac mohutný mam pocit v lete ci kedy sm3 boli na veterine mal.cca.18kg ci kolko je to pes ....uvidim ked pojdeme očkovať kolko ma kg kedze doma uz nevieme.vazit 🤣predtym muz ho zobral na ruky a tak sa.vazil...

wolf_
2. feb 2025

Toto je naozaj predsa veľmi individuálne. Každý to má inak.
Napr. ja mám tiež BOC a teraz v januári mi prišlo z eshopu odkiaľ objednávam granule, pamlsky, hračky, zubnú pastu, kĺbovú výživu atď. (skrátka väčšinu vecí, taký hlavný základ), že som u nich minula vyše 700 eur za rok 🙂 Čiže tak 60 eur mesačne.
Na veterinára našťastie nemíňam tiež nejak veľa, kedže je z nej zdravý pes. Aj keď áno, stačila jedna pohotovosť a financie vyskočili.
Ale napriek tomu míňam na psa hm veľa 🙈 Pretože mne najväčšiu položku tvoria pravidelné tréningy, semináre, závody (štartovné), ... alebo rôzne doplnky na tréning alebo sebe oblečenie na tréning. Čiže mňa cucá z peňazí toto 😁 A niekto zas na toto neminie ani cent...
Skrátka - veeeľmi individuálne a všeobecná odpoveď na takú otázku neexistuje.

nila0622
2. feb 2025

Je to veľmi individuálne, ako už bolo napísané, záleží od toho aký je to pes a čo s ním chceš robiť. U nás +-1000€ ročne len žrádlo, základná veterina, doplnky stravy. Tréningy 15€ týždenne + phm 😅 To je na jedného psa. Mám 2, nepočítam už radšej 😂

misulka22
2. feb 2025

Mam dvoch pyrenejov ( fena cca 50kg,pes cca 55kg). Krmim barfom takze krmenie do 100€ mesacne.inak klasika ockovanie obaja cca 80€ rok, tablety proti kliestom 120€rok, kozmetika cca 100€ rok.nastastie su zdravi musim zaklopat.vystavy nepocitam radsej...

misulka22
2. feb 2025

Ano a este treningy a canisterapeuticke skusky. Trening mam pol hodinu raz do tyzdna 5€, handling je 10€ hodina to mame nepravidelne

biba_18
2. feb 2025

@tieen my sme mali pp a bol alergik od mala… ako povedala kamoška sme vylapali vadný kus 😂

autor
2. feb 2025

@mimikarol ja nepisem ze chcem psa, pytam sa kolko vas to vyjde mesacne, ti co maju

maca1984
2. feb 2025

Autorka a keď nechceš psa, na čo ťa zaujímajú náklady ?
Ja nechcem zrub v Tatrách, a teda náklady ma nezaujímajú 😁

purple_wolf
2. feb 2025

ak sa toto musis pytat tak si ziadne zviera ani nekupuj... pes nieje plysak

rozculena
2. feb 2025

@katkaseiner a to ti kto povedal,že nič také nie je?
https://www.google.com/search?q=poistka+pre+psa...

toscania
2. feb 2025

Ja len napíšem, že som vďačná za túto otazku a aj že som na ňu natrafila, nakoľko sme sľúbili deťom psa budúce leto a teda...táto debata mi v mnohom otvorila oči a dala odpovede aj na otázky, ktoré by mi ani nenapadli..čiže ja ďakujem.✌️

katkaseiner
2. feb 2025

@rozculena no aj tu...aj som googlila a nenasla...divne lebo v tom generalli to tam je...

kuchynka15
3. feb 2025

Ja mám dve mopsinky a náklady na stravu sú asi 20 až 30 euro mesačne. Ale najväčšie náklady sú na veterinu. Moja staršia má už viac zdravotných problémov súvisiacich s plemenom.a vekom. Je po operácii viečok, má špeciálnu diétu proti struvitom. Ešte dobrá rada pre všetkých majiteľov zvierat, poistite si psíka alebo mačičku v rámci poistenia bytu. Stojí to pár euro ročne a vrátili mi 80 percent nákladov pri liečbe psíka.

autor
3. feb 2025

@maca1984 ja nechcem psa a naklady ma zauimaju, a ?

margotka17
3. feb 2025

Všetko závisí od psíka. Jasne, že veľký psík zje viac, ako nasi Yorkshire teriér, máme dvoch. Dostávajú granule, chceme, aby mali vyváženú stravu, stoja 23 € na 3 týždne im vydržia. Robím im kurací vývar a piškóty majú za odmenu aj 4 x denne po piskotke. Očkovanie 1 x ročne, minule psík ochorel, u veterinára sme platili 85 €. Strihanie 30 € za oboch spolu 1 x ročne.

maya_hi
4. feb 2025

No, drahé 🤔 Drahé je, keď peniaze minieš na chlast, značkové handry, nezdravé jedlo, somariny... Investícia do psa sa ti vracia v podobe priateľa, spoločníka, psychoterapie, tréningového kouča, ktorý ťa donúti chodiť pravidelne na prechádzky 😁 Je to člen rodiny. 🤷🏻‍♀️ Ja mám dvoch, najviac ma se.e 50 eurová daň v malom meste, kde je málo košov na exkrementy a o uzatvorenom ihrisku pre psov môžeme len snívať. A na to by tie dane mali byť použité 🫤 Inak platí, čím väčší pes a prešľachtenejší, tým väčšie náklady. Najlepší je psík z útulku. Prešľachtené psíky (a je jedno či papierové či z množiarne), trpia všelijakými neduhmi. K veterinárovi potom chodíš ako na klavír a psíka si ani dlho neužiješ 🫤

misar421
4. feb 2025

To je veľmi individuálne. Záleží od toho aký pes. Ja mám bullterriera a tosa inu. Len žrádlo ma vyjde cca 850€ mesačne (barf).

vlada41
4. feb 2025

vela faktorov - my mame stredne plemeno, ktore musi kvoli pankreasu zrat hypoalergenne zradlo a len to stoji cca 200 EUR/mesiac. za veterinu som dala za posledne 3 mesiace asi 800 EUR (Bratislava). ostatne naklady su zanedbatelne.

veronika150999
4. feb 2025

@mikaela1 border kolia nepatri do exterieru

mikaela1
Autor odpoveď zmazal
libusak
4. feb 2025

500€ cca 🤔
Cvicak 2x tyzdenne 2 hodiny, najvacsia palka.
Ono je rozdiel, ci chces civavu alebo boxera alebo retrievra a comu sa chcete v ramci kynologie venovat 🤷

ace123
5. feb 2025

Ano je. Pes ako clovek nemusi kazde jedlo dobre znasat. Nasa nechcela jest granuly a chudla velmi rychlo. Kupili sme jej konzervy, z niektorych druhov masa a znaciek mala hnacky. Nasledne navstevy u veterinara si vyziadali svoje vydavky. Nakoniec pokus omyl nasli sme znacku ktoru dlhodobo toleruje a nema zaludocne problemy a ma stabilnu vahu. Cena potravy 100 eur mesacne male plemeno Cavalier. Plus vydavky na hracky, pelech na zaciatku a inu zakladnu vybavu, plus veterinar vzdy ked ma zapal usi, aj ked nastastie uz dlho nemala a hnackami, nedavno potrebovala psieho oftalmologa, cena jedneho vysetrenia 40 eur plus krvne testy okolo 60 eur, kontrola 40 eur kazde 3 mesiace. Ockovanie stoji okolo 30 eur, ockuje sa uz dospely pes 2x za rok. Na zaciatku je tych ockovani viac a castejsie plus odcervovacie tablety. Nezabudnime ani na ochranu pred kliestami pocas celeho kliestoveho obdobia. Cize mat psa ta vyjde cca 1000 az 1500 eur rocne a to ten pes nema extra problemy ako displazia klbov, uraz a pod. Su mozno aj nejake psie zdravotne poistenia ale nemam skusenost ci sa oplati

laronsk
Odpoveď bola odstránená
katkaseiner
11. feb 2025

Do mesacnych nakladov si aspon občasne zapocitaj aj mimoriadny vydavok. Nas stal psik cez vikend takmer 800e. Nestastne spadla a zlomila si nohu, dvojita zlomenina, operacia s predoperacnym vysetrenim stala 715€, rontgen den predtým 49€

Strana
z2