Akého psa by ste si kúpili a prečo?
Zaujima ma tato informacia 🙂 mame dom, dvor, cas, peniaze a aj chut zakupit si steniatko, samozrejme studujeme si rozne plemena, povahove predpoklady. Mna zaujima iba to, akeho psa by ste si kupili vy a aky je dovod, co sa vam na nom paci?
A nepúšťa chlpy len ho treba aspoň 3-4x do roka strihať to je jediná starosť
Darmo ti tu kazdy napise co by chcel a bral. Zohladni zivotny styl, co chces so psom robit, budete ho brat na dovolenky so sebou? Bude len na dvore alebo aj dnu? Podla toho vyberaj plemeno. Aby nakoniec zbytocne netrpelo, ci uz nedostatkom kontaktu s majitelom, nudou alebo prilisnymi poziadavkami. Ja som mala dvoch utulkacov a ako si pisala musi clovek trafit spravneho. Prvy bol dokonaly, hned by som takeho chcela zas. Druhy mierne problemovy a uzila som si svoje. Teraz tiez chcem uz len cistokrvneho az mi sucasny pes dozije. Velmi tuzim po jednom plemene ale ci ho naozaj vezmem sa rozhodnem az podla toho kolko budem mat casu...
Mala som viacerých psov, od šteniatok 4..za mňa najviac pudlík 🥰 rozumný, rýchlo sa učila, zbytočne neštekala, nerobila zle na dvore, jednoducho úžasné stvorenie..ak by som šla do psíka, inú rasu už nevolím 🥰 teda ešte staford, ale ten potrebuje veľa aktivity a to by som už pri malom 2x nedala 🤣 taktiež kólia dosť náročný pes čo sa aktivity týka.. a špic je kapitola sama o sebe 🤣 to už radšej alarm na dom a krtka do záhrady 🤣🤣 ale milované stvorenia úplne všetky 🥰 rozhodnutie by som ani pri jednej potvorke nemenila 😇
Ahoj my sme si kupili v januari steniatko americkej akity a sme spokojni 🙂 je to velk pes,strážny a je sice tvrdohlavý ale cvici sa celkom lahko,pocuva.Nema rad ine psy ale mame iba jeho teda nam to nevadi.
Ja mam utulkacku miesanku, podoba sa na bordersku koliu, aj ma taky temperament a nemenila by som. Ta vdacnost v jej ockach sa neda slovami opisat a chcela som pomoct psej dusicke, aby sa mala lepsie...
my mame francuzskeho buldocka....je to nas prvy pes....cele leto je vonku v zime dnu....na podiv je aj "turista" vylezie s nami na hociaky kopec....a potom pol dna spi....neviem ani prečo sme sli do tohto plemena....ale nelutujem...je maly "skladny"nenarocny...mame ho radi🙂
Kupili sme si trpazlicieho pudlika.
Je to inteligentny a ucenlivy psik, vhodny k detom, ma vlasy nie srst, cize neplzne a je maly (moja podmienka).
Keby vyberam psa znova, znova volim pudlika.
Je to samozrejme domacich mazlicek, ktory byva dnu, nie vonku na dvore.
Ja urcite aljašského malamuta, nie je pre každeho, ale je to úžasny psík priateľský, tichý..
Ja som vzdy chcela jazvecika, dcera bavlnku alebo nieco podobne , tak sme spravili kompromis a mame mix ( babenka neustrazila svoju maltezacku a opelil ju vraj jazvecik, ale predpokladame ze ani ten nebol uplne cistokrvny, zrejme mal medzi predkami aj klokana, vevericku a netopiera). Steniatka chcela dat do utulku, tak sme sa jedneho ako 10 tyzdnoveho ujali a je to uplne super pes, po jazvecikovi je mudry, po maltezakovi pritulny, lozie na strom ako veverica, skace 2 metre do vysky. Ma cca 10 kg, takze nie je problem zobrat ju na dovolenku. Ma srst, v zime teda nepotrebuje kabatik, akurat teda ked sa otepli, tak dost plzne. Akurat je strasne kontaktna, miluje vsetkych ludi ( zlodejovi by aj kavu uvarila), takze strazny pes z nej nebude 😀
Stredoázijský ovčiak. A išla by som do toho určite znova, ald už bývame v byte a v byte psa mať nechcem. Odišla na chorobu a vek. Za mňa jeden úžasný a múdry pes, všetky povely sa naučila na prvýkrát. V lete síce dosť plzla, museli sme vycesavat . K deťom tak isto bola úžasná. Nepotrebovala dlhé prechádzky, bol to taký flegmoš,
Máme nemeckého špica, miluje všetky deti, je to akčné plemeno a šteká na cudzích takže si svoje teritórium vie ochrániť, nikdy nešteka bez príčiny , tieto plemená vedia byť k cudzím dosť ostré. Do budúcna by som šla do nemeckého ovčiaka, border kolie alebo boxera ale my sme rodina ktorá veľa chodí do prírody a psom sa venujeme, proste sme aktívny a potrebujeme aj takého psíka . Z mojich skúseností na plemene až tak veľmi nezáleží ale na konkrétnej povahe psa. Mali sme kríženca ten mal tak agresívne gény už od narodenia. Poznám nemeckého ovčiaka s papiermi s profesionálnym výcvikom ale žiaľ nemá rád detí pritom mu nikdy žiadne nič neurobilo, len je taká povaha, žiadnemu dieťaťu nikdy neublížil ale dáva najavo ze to nieje jeho šálka kávy. Psa treba vychovávať od malička ale takisto aj deti musia vedieť kedy pes javí známky nekomfortu aby ho nestresovali nech majú pekný vzťah . Nikdy ich nenechávam so psom osamote, so žiadnym, vždy je to zviera.
ako deti sme mali zlateho retrívera, uzasny psik do rodiny 🙂 velmi priatelsky
@dion287 RETRIVER JE TAK HLUPY PES, CO SA TYKA TVRDOHLAVOSTI, ZE NIKDY VIAC. MALI SME V RODINE A KAMOSI MALI DOKOPY ASI 7 KUSOV A VSETCI BOLI NATVRDLI. NEMYSLIM TO NEJAKO ZLE, ALE NAUCIT ICH NIECO, HLAVNE NESTEKAT CELE NOCI, U NAS KONKRETNE ANI TRENERI NEPOMOHLI, NEVEDELI SI S NIM RADY. K DETOM ISTO NIE
@lily8 sused mal, no ďakujem 😀 ten pes v kuse len vyl. Cele dni od rana do noci vyl ako vlk na mesiac 😂 venovali sa mu, vencili, cvičili, doma stále niekto bol, cize boli s ním a on si v kuse vyl. Mne to utkvelo tak v pamäti, to sme boli ešte deti, že doteraz keď si na toho psa spomeniem, tak mám v hlave len vytie, nič viac, a este obrovské chumace chlpov v každom kúte dvora 😀 všetci sme si doslova vydýchli, keď im zdochol.
Mali sme vlčiaka, cane corso a teraz mam bernacku. Jednoznačne vyhráva Bernacka, je to máš mazlik, prítulná, priateľská a ma šiesty inštinkt co sa týka dcéry. Dcéru ma najradšej, vždy si ju vyberie a všade chodí za ňou no nikdy si nedovolí k nej co k nám. Mne hneď vyskočí na kolená a chce sa mazlit alebo skáče keď sa chce hrať pri nej si intuitívne dava pozor lebo je mala a podla mňa vie,že by jej ublížila. Najvernejsia partacka zo všetkých psov.
Podľa tvojich kritérií (nepúšťa chlpy, kľudný, múdry) je super bradáč malý alebo stredný. My máme druhého a iné plemeno by sme ani nerozmýšľali.
My máme dlhosrstu kolou, úžasný pes ku deťom,kľudná,láskavá povaha,inteligentný,top .
My máme, aj sme predtým mali cane corso. Iné plemeno by sme už nechceli 💙 + dlhé roky som mala ku CC čivavy 🩷 netradičná dvojka, ale pre nás top psy.
My máme čuvačku. Stráži excelentne. K deťom je úžasná, normálne vycíti ako sa k nim správať aby neublížila. Ale nie je to najbystrejší pes na svete. Také sadni, ľahni, daj labku, poď sem, na miesto....to ešte dá ale niečo iné asi veľmi nie. Na prechádzkach sa nás drží ako stáda,nezvykne odbiehať ako nám to robil Bernský salašnícky.
Nevýhoda strašne veľa to zožerie a následne aj 💩💩💩💩💩💩. Na jar sú u nás všetky vtáky z okolia lebo lepší stavebný materiál ako jej srsť ešte nevynašli. Fakt je z toho zasnežený dvor. Všade sú chlpy aj keď toho psa vyčesávame. Šteká dosť nahlas. Našťastie v noci už nie,lebo sme ju zavreli do voliery. Počas puberty roztrhané bundy a tepláky, kým sa prerežú zuby. Fakt vtedy hrýzla do každého a všetkého.
@dion287 Ale rozhodne nie na dvor a ako strážneho psa!Labrador je spoločenské plemeno,vyžaduje aktivitu a spoločnosť ľudí.Vyborny ako spoločník na výlety pre aktívnych ľudí.
@pokojvdusi9 Mali sme 2 utulkacoch a mame zle skusenosti 😏 cize je to asi naozaj o stasti
Ja som chcela parťáka na prechádzky tak von na dvore máme bìgla a dnů na tulkanie máme maltezaka
My ked sme chceli kupit psa, tak som vyberala asi rok plemeno. Nakoniec sme vybrali kvoli vlastnostiam Dlhosrstu Koliu. Bolo to najlepsie rozhodnutie. Je to uzasny pes, nenici nic v zahrade, nehrabe.. je velmi spolocenska. Vychovavat ju ani nebolo treba, vsetko hned pochopila.. Ked parkujeme auto nevybehava von na ulicu. Ked ideme do lesa, drzi sa pri nas, na deti je uzasna.. Mozem len odporucit..

Pudel je pre mňa najlepší pes, múdry robrý, inteligentný, máme fenku miluje ľudí, nemáme s ňou žiadne starosti počúva chodí bez vodítka... Len sa veľmi naviaže na svojich ľudí a chce všetko robiť s nami samozrejme aj spať v posteli 😁