Ako kŕmiť psa surovou stravou bez problémov
Ahojte. Kŕmite niekto psa barfom? Hoci kvalitné granule môjmu psovi nerobili dobre a ani po zmenení na iné značky, neustále trpel pravidelnými hnačkami, bol to boj, bol aj na antibiotikách, tak sme nakoniec nemali inú možnosť ako prejsť na surovú stravu a dávam mu namiešaný mix surového mäsa. Mäso je pomleté aj s kosťami (prosím neriešte či je mäso mleté alebo v celosti, na to si radu nepýtam). Kŕmim ho takto pár dní, odkedy prvý krát mal mäso ako zázrakom hnačky hneď odzneli. Pridávam mu k mäsu aj zeleninu, ovocie, hoci veterinárka povedala, že k tomuto mixu mäsa (nakoľko sama týmto mäsom kŕmi svojich psov niekoľko rokov) nemusím dávať prílohy, no niečo mu vždy prihodím. Problém však teraz je, že psík kaká, ale exkrementy sú dosť tuhé a bojím sa, aby to zasa neprešlo k zápche. Prosím poraďte čo pridať do mäsa či konkrétnu zeleninu alebo ovocie aby tie exkrementy boli trošku mäkšie, napzaj sú dosť tvrdé až akoby suché. Prípadne čo dávate ešte psíkom k takejto strave, nejaké konkrétne vitamíny, doplnky?? Ďakujem. Mám stredne veľkého psíka, ešte stále šteňa, 7 mesiacov.
@lavender94 Ty si zacala ako prva riesit ludi co davaju psom ostatky,preco si zlostna?Kazdy ma na to svoj nazor,nemusim sa stotožňovať s tvojim,ja sa správam ekologicky a co moje deti nedojedia nevyhodím,doje to pes,to neznamena ze je kontajner.Aspon ušetrím zviera ktore pre tie granule muselo zomrieť.Ja sa na to pozeram takto.Autorke nepomaha ani granule ani surová strava,mozno by mohla skusit ostatky,mozno by pes konecne mal normalnu stolicu.Tak ako sa ty nepozeras ake jedy prijimas v jedle ktore si kupujes ,tak ja sa vobec nezamýšľam nad tym ze psovi ublizujem ze nieco po nas zozerie.Podla tejto logiky by uz vlastne psy neprezili.
A mimochodom nas pes sa granulí ani nedotkne,caka co mu z kuchyne vyberiem,žiaľ nie vzdy nam nieco ostane,cize musi zrat aj granule.
@dobryden tak jasné, že sa nedotkne granulí, keď je naučený na presolené prechutené jedlo. Ani ľudom nechuti zdravá strava, keď jedia celý život fastfoody. Mne je jedno, ako si ty stravujes psa. Len nechápem prečo máš tú potrebu zosmiešňovať ľudí, ktorí to maju inak a vypisovať do témy, ktorá ide úplne mimo teba a potrebu vyjadriť svoj názor. V dnešnej dobe môže názor asi fakt každý na všetko bez ohľadu na to aká chujovina to je. Autorke by určite nepomohlo, keby zacne dávať psovi zbytky, si to skús vztiahnuť na ľudí, keby mal človek akékoľvek tráviace problémy, poradíš mu, aby prestal jesť vyvážene a začal sa napchávať vyprážaným? No nie, lebo každému asi dojde, že to nie je cesta. V čom je pes iný? Ja tiež dám psovi občas šunku, len tak pre radosť, kúsok raz dva krát za mesiac. Ale nebudem mu to dávať predsa každý deň, ked viem, že to nesmie. Pri tom kŕmiť psa správne nie je vôbec žiadna veda a vyžaduje si to len par základných surovín

@dobryden nechápem kde sa v tebe zobrala ta zlosť a snaha niekto zhodiť len pre to, že nežije podľa teba najzdravšie ako sa dá. Nekupujem všetko bio, ani pre nás ani pre psov, nemám problém ísť do reťazca. A nemyslím si, že je to niečo zlé. V tom reťazci si vyberám. Vyberiem si to, čo pokladám za najvhodnejšiu možnosť, 90% nákupu tvoria základne potraviny, nemám potrebu sa úzkostlivo stresovať z toho, že nemám možnosť si všetko dochovať a dopestovať a keď sa mi nechce, tak si veľmi rada objednam aj bun bo nam bo od pochybného vietnamca, pretože nechystám záchvaty z toho, ze nerobim niečo na 100%. Ty si absolútne nepochopila o čom tu všetky píšu a čo sa snažia a hrotíš to tu z jedného extrému do druhého. Máš pocit, že keď nerobíme toto všetko, tak sa snažíme úplne zbytočne? Život nie je o dokonalosti. Je to o tom, nájsť si balans a to aj u toho psa, veď ani u psa nebude ta strava vždy dokonala, o to sa tu asi ani nikto nesnaží. A nikomu nejde ani o to aby potreby psa povyšoval nad svoje vlastné. Ja len nechápem, prečo sa vlastne k tomu vyjadruješ…. Prekáža ti, že niekto sa o svojho psa reálne stará? Ide z teba strašná frustrácia. Neviem si to inak vysvetliť, toto vyrovnaný človek nerobi. Keby si okej s tým, ako žiješ, nemala by si potrebu si tu obhajovať to, ako je správne kŕmiť svojho psa odpadkami a ešte vlastne zhodiť našu snahu, lebo ju neženieme do extrému.