Ako naučiť mačku prijať nové mačiatko?
Nové mačiatko k 6 ročnej mačke
Zaobstarala som si mačiatko, keďže naša mačka iba spi a o 3tej v noci v obývačke nahlas mrauci (je vykastrovana). Ako prosim ich zblížiť? Mačiatko nijako neskace do mačky, toleruje ju, lenže mačka syci a vrci. Maximálne z diaľky sleduje mačiatko. Cez noc mačiatko je zavreté v izbe so mnou, keďže sa bojím že mačka do neho skoči.
Skusila by som feliway difuzer do zasuvky. Hladkaj maca a potom prenasaj jeho pach na starsiu macku, nech si zvyka na jeho pachy. Ono to trva, u nas cca mesiac. Pre starsiu macku je to votrelec
Chce to cas. Zvyknu sa.
My mame sestry a nemaju sa rady dodnes, povahu nezmenis...ale tak drzim palce...
Bud si po case zvykne, alebo aj nie (to je chyba mnohych ludi, ze zaobstaraju druhu macku k ich domacej lebo si myslia ze "jej bude lepsie so spolocnostou" a opak je pravda, kedze macka je spokojna tak ako je vacsinou, a oni len narusia jej kruhy...)
Mala som 2 britských kocúrov (kastrátov) a tiež trvalo asi 2 týždne, kým si zvykli na seba. Potom sa mali radi.
@ika02 ja mám tiež britskú mačku a zaobstarala som k nej ragdoll keďže vraj povahovo k sebe pasujú
My mame sestry a nemaju sa rady dodnes, povahu nezmenis...ale tak drzim palce...
@anjelicek26 ďakujem, ale skáču do seba? Sycia? Mne by úplne stačilo keby staršia mačka do neho nesycala a nevrcala, nemusia sa mojkat a spat spolu
Pri zrani stale musime mat dve misky oddelene dalej od seba, dve macacie toalety, spia kazda uplne inde... Drvivu vacsinu casu si proste idu z cesty...
Keďže už máš mačku, tak vieš, aké ťažké povahy majú mačky. Ani ľudí, keď dáš spolu dvoch neznámych, tak sa hneď nezblížia. Rovnaké je to u mačiek. Treba ich postupne zbližovať. Aj tak je tam stále riziko, že si stará nezvykne na novú.
Staršia mačka sa hnevá, lebo je to jej teritórium. A zrazu je tam iná mačička. A mačky to neznášajú 🐱
Keďže už máš mačku, tak vieš, aké ťažké povahy majú mačky. Ani ľudí, keď dáš spolu dvoch neznámych, tak sa hneď nezblížia. Rovnaké je to u mačiek. Treba ich postupne zbližovať. Aj tak je tam stále riziko, že si stará nezvykne na novú.
@chrobak7 áno viem
Staršia mačka sa hnevá, lebo je to jej teritórium. A zrazu je tam iná mačička. A mačky to neznášajú 🐱
@bielasovicka áno viem, len dúfam že staršia mačka trošku poľaví

Mala som 2 britských kocúrov (kastrátov) a tiež trvalo asi 2 týždne, kým si zvykli na seba. Potom sa mali radi.